صلح نامه تقسیم ارث

خطرات صلح و هبه اموال

۵/۵ - (۴ امتیاز)

در موضوع مالیات و زیر شاخه آن یعنی مالیات بر ارث یکی از سوالات بسیار رایجی که معمولا از ما وکلا و مشاورین مالیاتی به کرات پرسیده میشود این است که چگونه و با چه ساز وکاری میزان مالیات را کم کرده و یا کلا از پرداخت ماالیت معاف شویم و در حقیت افراد به انگیزها و دلایل مختلف تمایل دارند از پرداخت مالیات طفره رفته و یا مالیات پرداختی را به حداقل میزان ممکن برسانند و همین انگیز ه ها و دلایل موجب می شود به دنبال روشهای مختلف در جهت معافبت و یا کاهش مالیات پرداختی باشند و در اینجا باید خاطر نشان کنم  در کنار این انگیزه ودلایل نداشتن اطلاعات حقوقی  و مالیاتی از سوی عوام منجر به این می شود برای رسیدن به این هدف خود دست به اقدماتی از جمله صلح و هبه بزنند که بعضا نتیجه نامطلوبی داشته وحتی منجر به این می شود که میزان مالیات پرداختی چند برار شود و در اینجا میخواهم به یکی از همین روش های به شدت غلط اشاره کنم

معمولا افراد قبل از فوت اموال خود را از طریق قالب حقوقی صلح بلاعوض و یا هبه به وراث منتقل می کنند با این تصور که با این شیوه هنگام فوت ورثه از پرداخت مالیات بر ارث معاف می شوند چون تصورشان بر این است که با نقل و انتقال اموال قبل از فوت و صلح و هبه موضوعی برای مالیات برارث باقی نمی ماند غافل از اینکه در اینجا ورثه در دام مالیات بر درآمد اتفاقی می افتند که چه بسا بیشتر از مالیات بر ارث می باشد

افراد در بازه‌های مختلف از زندگی و در شرایط مختلف، به دنبال ایجاد شرایط مطمئن مالی برای خود و خانواده خود هستند. یکی از راه‌های تامین و حفظ آتیه مالی خانواده و فرد، بیمه عمر است. بیمه عمر که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد، در انواع مختلف و با پوشش‌های متنوع ارائه می‌شود تا در شرایط مختلف اعم از وقوع حوادث سرپرست خانواده، بازنشستگی، بیماری و … پشتوانه مالی مناسبی برای تمام اعضای خانواده فراهم کند.
از این مقدمه که بگذریم یکی از سوالات متداولی که معمولا از ما مشاورین مالیاتی پرسیده میشود این است که آیا به بیمه عمر مالیات بر ارث تعلق میگیرد و اگر تعلق می گیرد میزان متلیات بر ارث چقدر میباشد ؟
در این خصوص باید عرض کنم بیمه های عمر از مالیات بر ارث معاف میباشد  که مستند این موضوع بند یک ماده ۲۴ قانون مالیات های مستقیم است.

 

ماده ۲۴ قانون مالیات های مستقیم

۱- وجوه بازنشستگی و وظیفه و پس‌انداز خدمت و مزایای پایان خدمت، مطالبات مربوط به خسارت اخراج، بازخرید خدمت و مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمه‌های اجتماعی و نیز وجوه پرداختی توسط مؤسسات بیمه یا بیمه گزار و یا کارفرما از قبیل انواع بیمه‌های عمر و زندگی، خسارت فوت و همچنین دیه و مانند آنها حسب مورد که یکجا و یا به طور مستمر به ورثه متوفی پرداخت می‌گردد.

۲- اموال منقول متعلق به مشمولین بند (۴) ماده (۳۹) قرارداد وین مورخ فروردین ۱۳۴۰ و ماده (۵۱) قرارداد وین مورخ اردیبهشت ماه ۱۳۴۲ و بند (۴) ماده (۳۸) قرارداد وین مورخ اسفندماه ۱۳۵۳ با رعایت شرایط مقرر در قرارداد مزبور با شرط معامله متقابل.

۳- اموالی که برای سازمان‌ها و مؤسسه‌های مذکور در ماده (۲) این قانون مورد وقف یا نذر یا حبس واقع گردد به شرط تأیید سازمان‌ها و مؤسسه‌های مذکور.

۴ ـ اثاث البیت محل سکونت متوفی.


بیشتر بدانیم : قانون مالیاتهای غیر مستقیم


دفتر وکالت حق گرا

کارشناسان و وکلای خبره ما با اطلاعات و اشراف بر قوانین مالیاتی و همچنین قوانین ارث در دفتر وکالت حق گرا آماده هستند در صورتی که شما بخواهید راهکارهای قانونی کاهش مالیات را به شما مشاوره بدهند. برای این منظور کافی است با شماره تلفن های ذیل صفحه تماس بگیرید

یک پیام بگذارید