مبلغ نفقه زن و فرزند در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟
تعیین میزان نفقه زن و فرزند بر عهده دادگاه و کارشناس منتخب است. از آنجا که هیچ کس دوست ندارد راهی راهروهای دادگاه شود و اینکار بسیار کسل کننده و وقت گیر بنظر می رسد برای گرفتن نفقه و رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز است از تجربیات وکیل استفاده کرد یا از طریق سامانه های مشاوره حقوقی در این زمینه مشاوره های لازم را دریافت کرد.
در هیچ یک از ماده ها و تبصره های قانونی میزان خرج و مخارج زن تعیین نشده است و تعیین مبلغ نفقه بر حسب نظر کارشناسی که توسط دادگاه انتخاب شده مشخص می شود و کارشناس نیز بر پایه عرف و شان زن تعیین و مسائلی همچون نیازهای متداول زن و عرف منطقه را در نظر می گیرد.
میزان نفقه زن و فرزند نیز در سال ۱۴۰۲ ثابت نیست و کارشناس نفقه در این سال را هم برای هر شخصی بر اساس شاخص های که دارد تعیین می کند.
علاوه بر دادن انفاق به زن، زوج باید به فرزندان و پدر و مادر خود نیز معاش پرداخت کند اگر در صورت داشتن تمکن مالی از پرداخت امتناع کند مرد محکوم به حبس خواهد شد. همانطور که به آن اشاره شد مرد در صورتی که توانایی مالی را داشته باشد باید هزینه پدر و مادری که توانایی کسب درآمد را ندارد بپردازد. هنگامی که مرد در امرار معاش همسر و فرزندان موفق باشد پرداخت خرج و مخارج پدر و مادر نیز بر او واجب می شود. همسر، فرزندان، پدر و مادر به ترتیب دارای اولویت هستند.
درخواست تعدیل مبلغ نفقه
نکته مهمی که در بحث انفاق وجود دارد نفقه جزو جرایم مستمر است که به عنوان مثال: زنی برای دریافت خرج تیرماه از همسرش شاکی می شود و بعد از شکایت کیفری آن را دریافت می کند اما ماه بعد نیز شوهر از پرداخت هزینه امتناع می کند. زن باز هم می تواند از طریق شکایت کیفری این کار را تکرار کند. هر زمانی که مرد ترک انفاق کرد زن می تواند شکایت خود را به دادگاه ارائه دهد.
مرد در صورتی که بعد از حکم دادگاه مبنی بر پرداخت انفاق دچار مشکلاتی از جمله از دست دادن توانایی کار کردن و وضعیت سخت اقتصادی شود می تواند از دادگاه صادر کننده حکم، درخواست تعدیل کند و از دادگاه بخواهد تغییری در حکم ایجاد کند. دادگاه نیز با بررسی اسناد و مدارک مرد و نظر کارشناس نسبت به تعدیل نفقه اقدام می کند. آوردن دلایلی که قانون آن را قبول کند، ارائه اسناد و مدارک معتبر، معرفی کامل درآمد ماهیانه و اموال برای تعدیل نفقه لازم است.
بیشتر بدانیم : تفاوت نفقه زن با نفقه فرزند
شماره و آدرس دفتر وکیل حقوقی کار در تهران
برای مشاوره و اعلام وکالت در پرونده های حقوقی از جمله طلاق توافقی، تعیین نفقه در تهران و سایر شهرستان ها، می توانید با حضور در دفتر وکالت وکیل حقوقی به ادرس شعبه شرق: میدان رسالت خیابان فرجام پلاک ۹۴۸ تلفن ۵- ۷۷۲۱۲۴۵۴ با نزدیکترین دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب تهران، دفتر مرکز شهر حق گرا از مشاوره وکیل متخصص کیفری استفاده نمود و در صورتی که بعد مسافت و یا سایر عوامل مانع حضور شما می گردد از طریق شماره تلفن ۰۹۱۹۹۰۷۵۹۶۶ به صورت تلفنی، واتساپ و تلگرام با وکیل حقوقی در فرجام گروه حقوقی حق گرا در تماس باشید تا علاوه بر مشاوره در خصوص نحوی اعطای وکالت نیز توضیحات لازم ارائه گردد. ضمن اینکه در سایر نقاط شهر تهران نیز می توانید با مراجعه به سایر دفاتر حق گرا در غرب و شمال و مرکز تهران می توانید به آدرسهای ذیل همین صفحه مراجعه نمایید. ضمن اینکه در صورتی که سوال حقوقی داشته باشید می توانید به سایت دوم به نشانی haghgara.com مراجعه نمایید
نفقه زوجه
پس از جاری شدن صیغه نکاح ، روابط زوجیت بین زن و مرد ایجاد می شود و آنها نسبت به یکدیگر دارای حقوق و تکالیف می شوند . یکی از این حقوق ، حق نفقه برای زوجه است که پس از جاری شدن صیغه عقد ، مرد مکلف به پرداخت آن می شود .
شرط پرداخت نفقه
شرط پرداخت نفقه زوجه ، تمکین زوجه است . در واقع تمکین عبارت است از پاسخ دادن زن به نیازهای مشروع جنسی همسر خود . در صورتی که زوجه تمکین نکند و این عدم تمکین در دادگاه خانواده محرز شود ، زن ناشزه بوده و حق برخورداری نفقه از او سلب می شود .
پرداخت نکردن نفقه
در صورتی که مرد از پرداخت نفقه خودداری کند ، زن می تواند به دادگاه مراجعه کند تا دادگاه میزان نفقه او را تعیین و مرد را به پرداخت آن محکوم کند .
تأثیر داشتن وکیل نفقه در روند پرونده
با توجه به پراکندگی مواد و همچنین اصلاحیه ها و تبصره هایی که هر روز تصویب می شوند و عدم آگاهی افراد به این قوانین ، لازم است قبل از طرح دادخواست و همچنین برای دفاع در دعوی نفقه از وکیل نفقه مجرب مشاوره گرفت .
نفقه اقارب
نفقه اقارب عبارت است از نفقه پدر و مادر و فرزندان .
شرایط پرداخت نفقه به اقارب
شخصی که محکوم به پرداخت نفقه اقارب خود می شود باید دارای استطاعت مالی باشد . به این معنا که بتواند نفقه پدر و مادر یا فرزندان خود را پرداخت کند . در غیر این صورت شخص محکوم به پرداخت نفقه اقارب نخواهد بود . این در حالی است که وضعیت فرد از لحاظ دارا و ندار بودن در پرداخت نفقه زوجه فرقی ندارد و زوج در هر دو حالت محکوم به پرداخت نفقه زوجه می باشد .
نفقه فرزندان
نفقه فرزندان در وهله ی اول بر عهده پدر است و در صورت فوت پدر یا عدم استطاعت مالی پدر در پرداخت نفقه ، به عهده جد پدری است . در صورتی که اجداد پدری در قید حیات نباشند ، پرداخت نفقه با مادر است .