طلاق فوری

طلاق فوری

Rate this post

مقدمه

در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران راه های مختلفی برای طلاق توسط خانم وجود دارد مواردی از جمله اثبات عسر و حرج، شروط ضمن عقد، غیبت طولانی مدت مرد و… اما سریع ترین طلاق فوری در قوانین مدنی ما همان طلاق توافقی است.

در طلاق توافقی هریک از زوجین در خصوص مهریه، فرزند مشترک و… توافق نموده و با مراجعه به مراکز مشاوره خانواده و سپس دادگاه ، طلاق صورت می گیرد.

مزایای طلاق فوری

طلاق فوری به دلایل شرایط خاصی که دارد برای بسیاری از زوجینی که به پایان زندگی مشترک خود رسیده‌اند، جذابیت پیدا کرده است.
  • ١ -طی شدن مراحل طلاق در کمترین زمان ممکن
  • ٢ – کاهش استرس و دغدغه ناشی از طلاق
  • ٣ -وارد شدن آسیب کمتر به فرزندان
  • ۴ -حفظ حرمت و احترام میان زوجین
  • ۵ -آرامش بیشتر در دوران پس از طلاق
  • ۶ -جلوگیری از طرح دعاوی متعدد  زوجین علیه یکدیگر اعم از مطالبه مهریه مطالبه نفقه مطالبه اجرت المثل حضانت،  الزام به تمکین و …
  •  ٧ – کاهش پرونده های موجود در دادگاه ها…
  • ٨ – کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق…

مراحل طلاق فوری

برای انجام دقیق سریع طلاق انجام برخی امور ضرورت دارد.
اولین مرحله طلاق فوری ایجاد توافق و تفاهم زوجین بر سر مساله طلاق است،
در واقع زوجین باید در مورد هم بر سر مساله جدایی و هم بر سر تبعات و حقوق ناشی از آن یعنی مهریه نفقه اجرت المثل حضانت، جهیزیه و سایر حقوق مالی با یکدیگر توافق نمایند در چنین شرایطی، زوجین آماده شروع فرایند طلاق فوری هستند.
پس از این مرحله، زوجین می‌بایست با مراجعه به سایت تصمیم به نشانی  www.behzisti.net برای انجام جلسات مشاوره بهزیستی ثبت نام کنند،در این جلسات، مشاورین تلاش می‌کنند که زوجین را به ادامه زندگی ترغیب کنند و چنانچه ادامه زندگی به تشخیص آن‌ها میسر نباشد؛برای زوجین گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می‌کنند.
پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین می‌توانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی را که همان طلاق فوری است، ثبت نمایند.

مدارک لازم برای ثبت دادخواست طلاق فوری

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی عقدنامه و گواهی عدم انصراف از طلاق است.
پس از ثبت دادخواست، پرونده به دادگاه صالح ارجاع می‌گردد. دادگاه با بررسی شرایط و مدارک و نیز توافق مکتوب زوجین، اقدام به صدور دادنامه طلاق توافقی می‌نماید. رای صادر شده از سوی دادگاه، تا سه ماه قابل اجرا در دفاتر طلاق خواهد بود.

مهم ترین شروط ضمن عقد در خصوص ایجاد وکالت در طلاق عبارتست از:

الف ـ استنکاف شوهر از دادن نفقه به مدت ۶ ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تادیه نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت ۶ ماه ایفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.

ب ـ سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل نماید.

ج ـ ابتلای زوج به امراض صعب‌العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوج مخاطره ‌انگیز باشد.

د ـ جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.

هـ ـ عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح، منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.

و ـ محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که مجموعا منتهی به ۵ سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

در تمام این موارد، در صورتی حق طرح دعوای طلاق برای زن ایجاد می‌شود که حکم قطعی محکومیت شوهر صادر شود و مرد در زندان باشد.

ز ـ ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار نماید.

ح ـ زوج، زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند (تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است) و یا ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت کند.

ط ـ محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد.

تشخیص این که مجازات مغایر با حیثیت خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

ی ـ در صورتی که پس از گذشت ۵ سال، زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.

ک ـ در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

هـ ـ زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار کند یا به تشخیص دادگاه بین همسران خود به عدالت رفتار ننماید.

اثبات شروط ضمن هم همانند عسر و حرج امروزه امری بسیار سخت است و نیازمند پیگیری و گذشت مدت زمان زیادی است.

نکات حقوقی طلاق سریع

چنانچه ظرف مدت سه ماه از تاریخ صدور رای طلاق توافقی در دفتر طلاق اجرا نشود، دادنامه طلاق توافقی باطل شده و مراحل طلاق فوری می‌بایست از ابتدا طی شود.
هنگام اجرای طلاق توافقی زن باید آزمایش بارداری دهد. البته چنانچه زن بالای ۶۰ سال و یا یائسه باشد، نیازی به این آزمایش نیست.
برای اجرای سریع رای طلاق توافقی باید حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی از دو طرف ساقط شود. این کار توسط خود زوجین یا وکیل آن‌ها در دادگاه امکان پذیر است.
بسیاری از وکلا برای انجام ندادن مراحل مشاوره بهزیستی اقدام به ثبت طلاق از سمت زوج یا زوجه می‌‌نمایند. طلاق توافقی چنانچه توسط خود اشخاص انجام شود، حداقل ۵-۴ ماه به طول می‌انجامد اما این مسیر توسط وکیل می‌تواند تا دو هفته کاهش یابد. برای اطلاعات بیشتر با وکیل طلاق فوری در تهران تماس بگیرید.
نکته:بهترین کار برای انجام  طلاق فوری استفاده از وکالتنامه طلاق است -که زوج به زوجه می‌دهد تا بتواند خود را مطلقه نماید.

گروه وکلای حقوقی حق گرا بهترین وکیل طلاق فوری را به شما معرفی می‌نماید. روند طلاق توافقی در گروه حق گرا فوری بوده و نیازی به مراجعات شما به مراکز مشاوره و دادگاه و…. نخواهد بود . برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی در این زمینه با ما تماس بگیرید. تلفن همراه و واتساپ ۰۹۱۹۹۰۷۵۹۶۶ پاسخگوی شما می باشد

یک پیام بگذارید