طلاق توافقی

طلاق توافقی در ماهشهر

Rate this post

موضوعات مربوط به دادگاه خانواده همچون طلاق توافقی از پرونده‌های همیشگی و سخت در دادگاه‌های کل کشور است. هرچند پرونده طلاق توافقی در ماهشهر از موضوعات عادی محسوب می‌شود ولی برای دسترسی به حقوق خودتان در چنین پرونده‌هایی نیاز به وکیل کاربلد خواهید داشت. وکلای خانواده باید از دانش بالایی بهره مند باشند بنابراین ،با پیدا کردن وکیل فعال در این زمینه می‌توانید میزان برد خود را افزایش دهید. اگر در شهر ماهشهر به دنبال وکیل خانواده برای طلاق توافقی هستید، باید بدانید برای طلاق توافقی نیاز به انتخاب وکیل از شهر خودتان نداردید و می توانید از وکلای با تجربه تهران نیز برای پیگیری کارهایتان بهره مند شوید .
وقتی صحبت از چالش ها مربوط به خانواده می شود، یک وکیل خانواده با تجربه و معتبر می تواند کمک کند که نیازهای حقوقی شما به موقع و با رضایت بخش برآورده شود.

بهترین وکلای خانواده می‌دانند که چطور می‌توانند مسائل ظریف مرتبط با طلاق، اختلافات مربوط به حضانت فرزند، قراردادهای پیش از ازدواج و سایر مسائل مربوط به خانواده را بررسی کنند. آن ها در ارائه مشاوره صحیح در مورد طیف بزرگی از موضوعات مرتبط با ازدواج، فرزندخواندگی، سرپرستی و موارد دیگر مهارت دارند.

انتخاب یک وکیل خانواده واجد شرایط می تواند دشوار باشد زیرا عوامل بسیاری وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. ضروری است که وکیلی بیابید که سابقه رسیدگی به پرونده های مانند شما را داشته باشد و نکات قانون مربوط به موقعیت خاص شما را درک کند. برترین وکیل خانواده می تواند ضمن حفظ حقوق شما در طول فرایند، راهنمایی های ارزشمندی را ارائه دهد.

مراحل طلاق توافقی

در ادامه تمام مراحل طلاق توافقی را در ۸ گام ساده برای شما توضیح میدهیم:

 

گام اول: مشاوره‌های اجباری

با توجه به آخرین تغییرات موجود در استان تهران و بسیاری از استانهای کشور، اولین اقدام طلاق توافقی مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق و ثبت اطلاعات زوجین در این سامانه است.

سپس زوجین باید به مراکز غربالگری و مشاوره خانواده مراجعه نمایند و پس از انجام مشاوره‌های لازم، “گواهی عدم انصراف از طلاق” دریافت کنند.

 

گام دوم: تقدیم دادخواست

دومین گام برای انجام طلاق توافقی، تقدیم دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است.

برای این منظور، زوجین یا وکلای ایشان باید به همراه مدارکی مانند: شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را تقدیم نمایند.

 

گام سوم: تعیین وقت دادرسی

پس از تقدیم دادخواست طلاق توافقی، باید منتظر تعیین وقت حضور در دادگاه خانواده جهت رسیدگی به موضوع باشید.

تعیین وقت رسیدگی، بوسیله ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا به اطلاع زوجین خواهد رسید. همچنین صدور ابلاغیه بوسیله ارسال پیامک‌هایی به اطلاع زوجین می‌رسد.

 

گام چهارم: حضور در جلسه دادگاه

اقدام بعدی، حضور زوجین یا وکلای ایشان در دادگاه خانواده در روز و ساعت تعیین شده در ابلاغیه به همراه مدارک لازم است.

 

گام پنجم: مشاوره در دادگاه

در این زمان پس از پرداخت هزینه مشاوره، زوجین یا وکلای آن‌ها به واحد مشاوره مستقر در دادگاه خانواده مراجعه می‌نمایند و مشاور خانواده با طرفین مذاکره و در ابتدا سعی در مصالحه و سازش میکند و در صورت موثر واقع نشدن اصلاح ذات البین و ارشاد و راهنمایی‌های مشاور خانواده و اصرار زوجین یا وکلای آن‌ها به وقوع طلاق، مشاورین خانواده با ذکر دلایل نسبت به مصلحت یا عدم مصلحت زوجین در خصوص تفریق و جدایی، اظهار نظر می‌نمایند. سپس توافقنامه توسط مشاور خانواده تکمیل و به امضاء وی و طرفین می‌رسد و به زوجین یا وکلاء آنها تحویل داده می‌شود تا جهت صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه ارائه نمایند.

توافقنامه معمولاً شامل موارد زیر است:

  • توافق و تعیین تکلیف در خصوص مهریه
    نفقه زوجه
    اجرت المثل
    جهیزیه
    حضانت فرزند
    نحوه و تاریخ‌های ملاقات با فرزند
    حضانت و نگهداری و نفقه فرزند و میزان و نحوه پرداخت آن
    سایر حقوق مالی و غیر مالی طرفین

 

گام ششم: احراز باردار بودن یا باردار نبودن زوجه

احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه از سوی دادگاه جهت صدور گواهی عدم امکان سازش الزامی است و برای این منظور ۳ راه زیر وجود دارد:

 

۱) اقرار زوجه

اقرار زوجه مبنی بر عدم بارداری زوجه که در اینصورت دادگاه با این اقرار اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می‌نماید اما اجرای صیغه طلاق در دفتر طلاق، منوط به آن است که زوجه قبلاً به آزمایشگاه پزشکی مراجعه نموده و پس از انجام آزمایشات پزشکی مربوطه، گواهی عدم بارداری را به دفاتر طلاق ارائه نماید.

 

۲) مراجعه به آزمایشگاه

قبل از مراجعه به دادگاه خانواده، زوجه به آزمایشگاه پزشکی مراجعه نموده باشد و گواهی عدم بارداری را از آزمایشگاه فوق اخذ و به دادگاه ارائه نماید که در اینصورت پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه خانواده، با مراجعه زوجین به دفاتر طلاق، دفاتر فوق اقدام به اجرای صیغه طلاق می‌نمایند.

 

نکته ۱: در صورتی که زوجه باکره باشد، نیازی به اقرار زوجه به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست. اما بجای آن زوجه باید با معرفی نامه دادگاه به پزشکی قانونی (فقط پزشکی قانونی و نه آزمایشگاه پزشکی و یا پزشکان دیگر) مراجعه نماید و پس از انجام آزمایشات و معاینات مربوطه، «گواهی سلامت بکارت» مبنی بر تایید دوشیزه و غیر مدخوله بودن را اخذ و به دادگاه ارائه نماید.

 

نکته ۲: در صورتی که زوجه یائسه باشد، نیازی به اقرار وی به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست.

 

۳) اتفاق نظر زوجین بر وجود جنین

چنانچه زوجین بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند، این موضوع در گواهی عدم امکان سازش ذکر می‌شود.

 

گام هفتم: حضور مجدد در دادگاه

پس از اقدامات پیش گفته، زوجین یا وکلای آن‌ها به دادگاه خانواده مراجعه می‌نمایند و دادگاه با احراز علقه زوجیت و با توجه به مواردی همچون نظریه مشاور، محتویات پرونده و توافقات زوجین اقدام به صدور رای که همان گواهی عدم امکان سازش است، می‌نماید.

 

گام هشتم: مراجعه به دفتر طلاق

پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه، زوجین یا وکلای آن‌ها ۳ ماه فرصت دارند تا با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش و مدارک لازم دیگر، به دفتر طلاق مراجعه نمایند و با جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن، مراحل طلاق توافقی به اتمام می‌رسد.

مشاوره‌های اجباری طلاق توافقی دقیقاً چگونه است؟

الزام به انجام مشاوره در ماهشهر موضوعی کاملاً قانونی و برگرفته از قانون حمایت خانواده مصوب اسفند ماه سال ۹۱ است. در ماده ۲۵ این قانون موضوع ارجاع طلاق توافقی به مشاوره جزء الزامات و تکالیف دادگاه خانواده است و در واقع دادگاه خانواده بدون جلب نظر مشاوره خانواده نمی‌تواند اقدام به صدور رای «گواهی عدم امکان سازش» نماید.

در ماده قانونی فوق الذکر برای انجام مشاوره خانواده قبل از صدور رای عبارت «باید» وجود دارد، ماده مذکور نشان می‌دهد که دادگاه برای انجام مشاوره خانواده اختیار ندارد بلکه الزام و تکلیف دارد و حتماً باید مشاوره قبل از صدور رای انجام شود.

برای همین منظور و طبق رویه‌ای که ماه‌ها است در تمام ایران جریان دارد، پیرو توافقات حاصله بین قوه قضائیه و سازمان بهزیستی کشور و به منظور ارتقاء سطح کیفی مشاوره‌های خانواده تصمیم بر این شده که مراکز مشاوره زیر نظر سازمان بهزیستی کشور باشند و زوجین گرامی باید برای حضور در جلسات مشاوره مطابق با موارد ذیل عمل نمایند:

 

۱- مراجعه به سامانه اینترنتی تصمیم (مداخله در طلاق) و ثبت مشخصات و ثبت نام در این سامانه و انتخاب نزدیکترین مرکز غربالگری به محل سکونت و انتخاب تاریخ مراجعه

 

نکته: انتخاب مرکز غربالگری و تاریخ مراجعه اختیاری است، در نتیجه زوجین می‌توانند هر کدام از مراکزی که در سامانه تصمیم وجود دارد و همچنین تاریخ مراجعه را به اختیار خود انتخاب نمایند

 

۲- زوجین در تاریخ موردنظر به مرکز غربالگری انتخاب شده مراجعه می‌نمایند و پس از اقدامات لازم به یکی از مراکز مشاوره منتخب برای شروع جلسات مشاوره خانواده معرفی می‌شوند

 

۳- پس از انجام جلسات مشاوره با مشاوران مذکور (حدوداً ۵ جلسه مشاوره لازم است)، اگر زوجین همچنان بر تصمیم خود مبنی بر طلاق اصرار داشته باشند، مرکز مشاوره اقدام به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق می‌نماید

 

نکته : صدور گواهی عدم انصراف از طلاق که برای ثبت دادخواست طلاق توافقی الزامی است، حدوداً ۴۵ روز پس از پایان جلسات مشاوره امکانپذیر است.

 

۴- پس ازصدور گواهی عدم انصراف از طلاق زوجین متقاضی می‌توانند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و نسبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی اقدام نمایند

 

۵- سپس برای زوجین وقت جلسه دادرسی تعیین خواهد شد که باید در تاریخ و ساعت تعیین شده در شعبه دادگاه خانواده که تمامی این موارد در ابلاغیه دادگاه مشخص شده است حضور داشته باشند.

روش کار مراکز مشاوره خانواده

پس از ثبت نام زوجین در سامانه تصمیم و انتخاب نزدیکترین مرکز مشاوره، وقت فوری همراه با کد رهگیری برای زوجین صادر می‌شود.

با مراجعه به مرکز غربالگری و اصرار زوجین به جدایی، چند سوال از زن و شوهر در خصوص علل جدایی پرسیده می‌شود، سپس زوجین توسط کارشناس مربوطه، به مشاوره خانواده معرفی می‌شوند و این آغاز جلسات اجباری مشاوره است.

هزینه مشاوره برای متقاضیان در ماهشهر چقدر است؟

هزینه مشاوره برای هر جلسه و به ازای هریک از زوجین در حدود ۵۲ هزار تومان است.

چند جلسه مشاوره لازم است و چقدر زمان می‌برد؟

انجام حداقل ۵ جلسه مشاوره الزامی است و بسته به ازدحام و یا خلوتی مرکز مشاوره، پروسه زمانی مشاوره بین حداقل ۴۵ روز تا ۳ ماه متغیر خواهد بود.

نکته مهم: جلسات اجباری مشاوره تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود و شما هم اگر بنا به هر دلیلی تمایلی به حضور در جلسات مشاوره اجباری و صرف زمان حداقل ۴۵ روز را ندارید و همچنین تمایلی به حضور در جلسه دادگاه و دفتر طلاق ندارید با ما تماس بگیرید.

 

مجموعه دفتر وکالت حق گرا

پیشنهاد می گردد در صورتی که اگر پرونده ای در خصوص درخواست طلاق توافقی در ماهشهر و یا هر نقطه از کشور در دادگاه دارید و با توجه به حق دسترسی به وکیل با مراجعه به یکی از نزدیکترین  دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب  تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا  ، پیگیری موضوع دریافت مهریه را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی ، حقوقی ، جزایی و…در کنار شما باشیم

گروه وکلای حق گرا آماده است تا پرونده های مربوط به طلاق توافقی را از سرتاسر کشور و همچنین هم میهنان حاضر در سایر کشور ها را نیز پیگیری نموده و در سریعترین زمان ممکن ( حدود ۱۰ روز ) به نتیجه برساند.

شرایط طلاق توافقی در ماهشهر چیست؟

به طور کلی طلاق توافقی یعنی جدا شدن به صورت توافقی و توافق کردن در رابطه با تمام موضوعاتی که به زندگی مشترک ربط دارد. البته زوجین توافقات خود را در خصوص نفقه، حضانت و… به دادگاه ارائه می دهند و دادگاه با محترم شمردن آن حکم طلاق را صادر می کند.

توجه داشته باشید که توافقات در خصوص تمامی املاک از جمله خانه، ماشین و مسائل غیر مالی می باشد که دادگاه آن را در هنگام صدور حکم تاثیر می دهد.

 

مدارک مهم در رابطه با طلاق توافقی در ماهشهر

یکی از تفاهم های طلاق با طلاق توافقی می توان به مدارک مورد نیاز آن اشاره کرد که در طلاق توافقی به مدارکی از جمله شناسنامه به همراه کپی و اصل آن و کارت ملی و سند ازدواج به اضافه ی توافق نامه نیاز است که وجود آن ها در طلاق توافقی به قدری ضروری و مهم است که در صورت نبود آن ثبت دادخواست صورت نمی گیرد.

البته توجه داشته باشید که وجود توافق نامه فقط برای طلاق توافقی ضروری است و در دیگر طلاق ها نیاز به وجود آن در مدارک طلاق نیست، زیرا طلاق یا از طرف مرد یا از طرف زن است و هیچ توافقی بین آن ها وجود ندارد.

معایب و مزایا طلاق توافقی در ماهشهر

توجه داشته باشید که هیچ گاه نمی توان گفت یک عملی پر از مزایا است و همیشه در کنار مزایا، معایبی نیز دارد که این معایب و مزایا عبارت اند، از موارد زیر؛

سریع صورت می گیرد و ممکن است افراد از رفتار خود پشیمان شوند، در حالی ‌که کوتاه بودن زمان آن مزایای این طلاق محسوب می شود.
آثار مخربی برای خود افراد و نزدیکان آن دارد. در حالی که عدم نیاز به حضور افراد خود مزایای آن محسوب شود.

 

یک پیام بگذارید