شکایت از دفاتر و آژانس های خدمات مسافرتی
در این مقاله به شکایت از دفاتر و آژانس های خدمات مسافرتی و جرایم خاص آنها، تخلفات متصور برای آژانسهای مسافرتی، نحوه طرح شکایت موثر از آنها و مرجع رسیدگی به شکایت از دفاتر خدمات مسافرتی و مجازاتهای قانونی مقرر برای آژانسهای خدمات مسافرتی میپردازیم.
مجموعه دفتر وکالت حق گرا
پیشنهاد می گردد در صورتی که پرونده ای در خصوص شکایت از دفاتر و آژانس های خدمات مسافرتی و جرایم خاص آنها در دادگاه دارید به یکی از نزدیکترین دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا پیگیری موضوع را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی ، حقوقی ، جزایی و…در کنار شما باشیم
مجوز فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی را چه نهادی در کشور صادر میکند؟
آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی در قالب موسسات و مجموعههایی تاسیس گردیدهاند که با کسب مجوزهای لازم از وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در راستای فراهم نمودن مقدمات ضروری و لازم مسافرت افرادی که به آنها مراجعه نمودهاند، بر میآیند.
زمینههای کاری و اقدامات آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی، با عنایت به موارد متعدد آن ممکن است شامل موارد ذیل باشد:
فروش بلیط مسافرت، رزرو هتل محل اقامت، تنظیم برنامههای مسافرتی و ذخیره مکان.
دفاتر خدمات جهانگردی و سیاحتی که در زمینه تنظیم و انجام مسافرتهای داخلی و خارجی، اخذ روادید، رزرو مکان و هرگونه خدمات ایرانگردی و جهانگردی.
آژانسهای خدمات زیارتی که در خصوص ثبت نام، تنظیم و انجام مسافرتهای زیارتی به داخل و خارج از کشور، رزرو هتل محل اقامت و هر نوع خدمات زیارتی تهیه تورهای مسافرتی و تهیه هتل و اقامتگاه.
آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی برای انجام امور فوق، ضمن تنظیم قرارداد با متقاضیان و مراجعه کنندگان و در قبال دریافت مبالغی با توجه به نرخنامههای قانونی، اقدام به انجام فعالیتهای مذکور مینمایند.
کاملا طبیعی است که چنانچه آژانسهای خدمات مسافرتی در مهلت زمان مورد نظر مراجعه کننده، به تعهدات قراردادی خود عمل نکنند و یا اینکه عذری در انجام آن داشته باشند، باید علاوه بر برگرداندن اصل مبلغ تعیین شده برای ارائه خدمات، نسبت به پرداخت کلیه خسارات قانونی طرف مقابل نیز اقدام نماید.
جرایم و تخلفات آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی
اولین گام در جهت انجام فعالیت دفاتر و آژانسهای خدمات مسافرتی و برای اینکه اقدامات این موسسات در راستای فعالیت کاری خود، کاملا قانونی محسوب گردد، باید ضوابط قانونی آییننامههای صنف کاری مربوط به فعالیت خود را رعایت کنند.
تخلفات مربوط به آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی، ممکن است در دو زمینه عدم رعایت مقررات انضباطی و همچنین قراردادی باشد که به شرح ذیل است:
تمدید نکردن مجدد مجوز فعالیت و پروانه دفاتر و آژانسهای خدمات مسافرتی
تعطیل شدن آژانس مسافرتی بیش از سه ماه بدون علت و عذر موجه
ندادن تضمین لازم بابت حسن انجام کار و تعهدات به مراجع صدور مجوز به مبلغ ۵ میلیون تومان توسط متقاضی صدور مجوز
تغییر محل آژانس مسافرتی بدون اخذ مجوز از مرجع صادر کننده
فعالیت آژانس و دفاتر مسافرتی در مسائل و موضوعاتی که مغایر با موضوع فعالیت آژانس بوده
قبول تعهد و ارائه خدمات جدید در هنگام تعلیق فعالیت آژانس و دفاتر خدماتی
تخلفات آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی که ممکن است توسط اشخاص مراجعه کننده باعث شکایت از دفاتر خدمات مسافرتی گردد، شامل موارد ذیل خواهد بود:
عدم عودت وجوه و مبالغ قراردادی دریافت شده از مراجعه کننده و عدم پرداخت نمودن خسارت برابر با آییننامه مربوطه
چنانچه آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی به تعهدات قراردادی خود در مهلت مقرر عمل نکنند و تخلف قراردادی، مستند به تقصیر آنها باشد.
مطابقت نداشتن موضوع قرارداد منعقد شده با آژانسها، با تعهدات قراردادی آژانس مسافرتی نسبت به خواسته و مطلوب متقاضی
دریافت وجوهی بیش از میزان مقرر قانونی بابت هزینههای سفر از متقاضی توسط آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی
جرایم کیفری آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی
با عنایت به گسترش و افزایش فعالیت آژانسها دفاتر خدمات مسافرتی و همچنین توسعه راهها، برای انجام فعالیت این آژانسها، قوانینی در خصوص با ساماندهی آنها تنظیم گردیده که مطابق آن دستگاههای ذیربط نظارتهای لازم را بر نحوه عملکرد آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی اعمال مینمایند.
از این رو آژانسها و دفاتری وجود دارند که بدون اخذ پروانه فعالیت و داشتن هرگونه مجوز قانونی از وزارتخانه مطبوع، اقدام به تاسیس آژانس و دفاتر خدمات مسافرتی کرده و به همین علت از مراجعه کنندگان، بی آن که تعهد و الزامی به انجام موضوع قرارداد خود داشته باشند، اقدام به دریافت مبالغ سنگینی مینمایند که از این جهت ممکن است تحت عناوین مجرمانهای همچون کلاهبرداری، قابل تعقیب کیفری باشد و تعقیب آژانس مسافرتی را از دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم به موجب شکواییه، درخواست نمود.
روش طرح شکایت از آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی از طریق خود وزارتخانه
چنانچه آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی به آیین نامه های مقرر توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و تعهدات قراردادی خود عمل ننماید و یا مرتکب تخلفات صنفی و اداری گردند، مطابق دستورالعمل تشکیل کمیسیون فنی نظارت بر خدمات آژانسهای مسافرتی و گردشگری، نهادی به عنوان کمیته فنی نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر و آژانسهای خدمات مسافرتی و گردشگری استانها، با حضور نهادها و سازمانهایی از جمله:
معاون گردشگری اداره کل استان
یک نفر کارشناس حقوقی با معرفی اداره حقوقی استان
نماینده حراست با معرفی اداره حراست اداره کل استان
کارشناس مسئول امور دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری اداره کل استان به عنوان دبیر (با حق رای)،
یک نفر کارشناس معتمد در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری به انتخاب مدیر استان
دو نفر نماینده مطلع و تام الاختیار تشکل صنفی مربوطه با معرفی تشکل صنفی؛
به عنوان نهاد صالح، به شکایت از آژانس مسافرتی و همچنین سایر تخلفات دفاتر مذکور رسیدگی مینماید.
در صورتی که شکایات ارسال شده به کمیته فنی از آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی، همراه با دلایل مستدل و مستند مطرح شده باشد، کمیته فنی پس از بررسی نسبت به صدور رای لازم تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد و طرفین دعوا مکلف به اجرای رای در موعد تعیین شده خواهند بود.
همچنین در صورتی که تخلف آژانس یا دفتر خدمات مسافرتی، دارای اوصاف مجرمانه و وصف کیفری در قانون مجازات اسلامی باشد، پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی صالح ارسال خواهد شد.
مجازاتهای صنفی مربوط به تخلفات دفاتر خدمات مسافرتی
پس از وصول شکایتهای مطرح شده از دفاتر خدمات مسافرتی و احراز تخلف این آژانسها و دفاتر مورد نظر، ممکن است با توجه به نوع تخلف صورت گرفته، مجازاتهای ذیل در رای کمیته فنی صادر گردد:
تذکر کتبی به آژانس و دفاتر مسافرت هوایی
اخطار کتبی با تعیین مهلت مناسب حداکثر تا یک ماه برای رفع اشکال
تعلیق از یک ماه تا سه ماه توسط کمیته فنی
لغو پروانه توسط کمیته فنی
احکام صادر از سوی کمیته فنی استانها، لازم الاجرا بوده و در صورت عدم اجرای رای از سوی دارنده مجوز، کمیته فنی میتواند نسبت به لغو مجوز فعالیت آژانس مسافرتی، اقدام نماید.
همچنین نیروی انتظامی و سایر مراجع قانونی ذیربط موظفند به درخواست مرجع صدور مجوز، از ادامه فعالیت آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی که متخلف شناخته شوند و به تعلیق فعالیت یا لغو پروانه محکوم شدهاند جلوگیری نماید.
خرید بلیط از آژانس مسافرتی
شکایت از طریق سازمان بازرسی کل کشور
روش دیگری که مسافران یا شاکیان میتوانند از آژانسها و دفاتر مسافرتی شکایت کنند، طرح شکایت از طریق سازمان بازرسی کل کشور است.
با توجه به این که روزانه شکایات زیادی به این سازمان ارجاع میشود، در خصوص با تخلفات صورت گرفته از آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی، شاکیان میبایست مدت زمانی را برای اعلام تصمیم نهایی منتظر بمانند.
ضمنا واحدی تحت عنوان نظارت بر شکایات مردمی در سازمان بازرسی کل کشور وجود دارد که رسیدگی به شکایت مربوط به آژانسهای مسافرتی از این طریق صورت خواهد گرفت.
شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی
معمولا رسیدگی به شکایات مرتبط با گرانفروشی اجناس و خدمات در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.
چنانچه آژانس و دفاتر خدمات مسافرتی تخلفاتی مبنی بر افزایش غیر قانونی نرخ خدمات و افزایش قیمت انجام داده باشند یا مثلا بلیطهای پرواز یا نرخ رزرو هتل یا سایر خدمات خود را بالاتر از قیمت واقعی خود، به فروش برسانند، میتوان از طریق سازمان تعزیرات حکومتی نیز شکایت مربوطه را مطرح نمود.
البته در این سازمان واحد نظارت و بازرسی تعزیرات، در مرحله اول اقدام به بررسی تخلف صورت گرفته کرده و اگر افزایش غیر قانونی نرخها از سوی آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی مورد تایید قرار گرفت، تشکیل پرونده در این زمینه انجام خواهد شد.
شکایت کیفری از آژانسهای خدمات مسافرتی
معمولا طرح شکایت کیفری از آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی زمانی مطرح خواهد شد که رسیدگی در مراجع فوق به نتیجه نهایی نرسیده یا پس از صدور رای از سوی این مراجع، بررسی جنبه کیفری آن به مراجع کیفری محول شده باشد یا مراجع مربوطه شاکی را به طرح شکایت کیفری ارشاد نموده باشند.
بهترین و سریعترین راهحل برای پیگیری جنبه کیفری جرم کلاهبرداری آژانسهای مسافرتی، ثبت شکایت در دادسرا است که با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ثبت شکایت انجام خواهد شد.
این شکایت پس از سیر مراحل به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع خواهد شد. برخی از شعبات دادسراها وظیفه پیگیری و تعقیب پروندههای قضایی مربوط به کلاهبرداری را بر عهده دارد.
بنابراین پس از ثبت نام در سامانه ثنا و ثبت شکایت در دفاتر خدمات قضایی و تشکیل پرونده، منتظر دریافت پیامک بمانید. پس از دریافت پیامک در واقع پرونده شما به دادسرای ارجاع شده است تا در آن دادسرا به صورت کاملا تخصصی روی شکایت شما کار شود.
در این مرحله از شکایت، ممکن است که بر اساس میزان حساسیت و اهمیت پرونده شما، رسیدگی به آن به پلیس آگاهی نیز ارجاع گردد.
نمونه متن شکایت از آژانس مسافرتی
معاون محترم دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۷ تهران
با سلام و احترام
به وکالت از خانم م شکایت خود را از مشتک عنه به شرح زیل به عرض میرساند:
موکل بنده خانم م به همراه فرزند خویش، ر به منظور سفر توریستی به کشور آلمان، برای اخذ ویزا و انجام مقدمات سفر به آژانس مسافرتی … سفر مراجعه می کند.
بعد از بررسی شرایط ایشان توسط آژانس مربوطه و قبول آژانس و وعده دادن وی برای انجام کار تضمینی برای انجام اخذ ویزا و مقدمات سفر و رسیدن به کشور مقصد بدون هیچ مشکلی، موکل بنده با ایشان قراردادی در تاریخ ۱۷/۲/۹۸ با مبلغ صد و بیست میلیون تومان، منعقد کرده و تمامی مبالغ را به شرح رسید و فیش های پیوست پرداخت نموده است.
آژانس مذکور با فریب موکل و دادن وعده به این موضوع که به همراه فرزند، بدون هیچ مشکلی به مقصد رسیده و تعهد مینماید تا تمامی امور مربوط به ویزا، اقامت، بلیط و دعوت نامه را طبق مقررات مربوط به کشور مقصد انجام میدهد.
در تاریخ مشخص اعلام شده از طرف آژانس موکل به همراه فرزند به سفارت آلمان مراجعه نمود.
بعد از تحویل مدارکی که توسط آژانس مزبور در داخل پاکتی مهر و موم شده بود به کارگزار مربوطه و بدون اطلاع از محتویات پاکت از سفارت بیرون آمده و بعد از مدتی پیرو حضور در سفارت، ویزای توریستی صادر و بلیط توسط آژانس صادر شد.
در این مرحله موکل به همراه فرزند خردسال خود عازم سفر میشوند.
در فررودگاه شهر فرانکفورت آلمان مدارک موکل توسط پلیس بررسی و بعد از مکالمه تلفنی و بررسی های لازم متوجه دیپورت شدن خود شدند.
وقتی علت آن را از پلیس جویا مییشود، متوجه جعلی بودن دعوتنامه مربوطه که آژانس هواپیمایی در مدارک قرار داده بود، شده و با پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۱۳۰۰ یورو در فرودگاه شهر فرانکفورت به ایران مراجعت نمود.
به دلیل اخراج از آلمان و عدم موفقیت سفر علاوه بر خسارات مادی، خسارات معنوی نیز متوجه موکل بنده و فرزندشان شده است.
به این شرح که آژانس مسافرتی مشتکی عنه علاوه بر دریافت مبالغ معتنابه و خارج از عرف، با تهیه مدارک و مستندات و به ویژه دعوتنامه مجعول، علاوه بر بردن مال موکل، باعث ممنوع الورودی موکل به حوزه شینگن نیز شده است.
مقام محترم رسیدگی کننده
با عنایت به شرح موضوع، عنداللزوم، استماع شهادت شاهد موضوع( همسر موکل)، اخذ استعلام از سفارت آلمان در تهران، جعل دعوتنامه و مدارک تحویلی به سفارت آلمان، بردن مال موکل و وارد نمودن خسارت و ضرر و زیان به شرح متن و با توجه به اینکه فعل ارتکابی مشتکی عنه از مصادیق بارز ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری میباشد، تعقیب و مجازات مشتکی عنه به اتهام کلاهبرداری مورد استدعاست.
همچنین با توجه به مبالغ پرداختی و خسارات وارده به موکل اینجانب که مبالغ ذیل میباشد بدوا تقاضای صدور و اجرای فوری قرار تامین خواسته کیفری را دارم.
۱-مبلغ یک میلیارد میلیارد ریال معادل صد و بیست میلیون تومان بابت قرارداد شماره ۵۲۵۷
۲- مبلغ ۱۳۰۰ یورو جریمه فرودگاه کشور مقصد ( به معادل ریالی ۰۰۰/۵۰۰/۱۷۵ میلیون ریال )
۳- مبلغ ۰۰۰/۲۵۶/۱۸۶ میلیون ریال معادل ۶۰۰/۶۲۵/۱۸ میلیون تومان
۴- عوارض خروج به مبلغ ۰۰۰/۲۰۰/۲ میلیون ریال
طرح و پیگیری شکایت در این زمینه چقدر زمان میبرد؟
شکایت از آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی نیز فراروانی بالایی دارد و بسیار از شاکیان و مالباختگان از طریق کمیته فنی نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر و آژانسهای خدمات مسافرتی و گردشگری شکایت خود را مطرح مینمایند.
معمولا طرح شکایت از طریق این نهاد سریعتر به نتیجه مطلوب خواهد رسید ولی پیگیری و طرح شکایت از طریق دادسرای وقوع جرم در زمینه کلاهبرداری به دلیل طرح موضوعات مختلف کلاهبرداری در مراجع قضایی کمی زمانبر خواهد بود و امکانات اینکه زمان مشخصی را بتوان برای تعیین تکلیف پرونده عنوان کرد وجود ندارد.
لذا باید عنوان کرد که تخمین زمان شروع و خاتمه طرح شکایت در مراجع قضایی به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و نمیتوان زمان دقیقی را بیان کرد و ممکن است متناسب با موضوع شکایت و دلایل ارائه شده متفاوت باشد.
ولی قطعا کارشناسان و وکلای شاغل در این حوزه، با تجربه ای که در پیگیری و انجام پروندههای مختلف جرایم رایانه ای و سایبری در پلیس فتا کسب نموده اند، میتوانند بهترین و سریع ترین مسیر را برای شما انتخاب نمایند.
هزینههای طرح شکایت از آژانسهای مسافرتی
طرح شکایت از طریق کمیته فنی رایگان است و هزینه چندانی ندارد. همچنین هزینههای طرح شکایت در دادسرا با موضوع کلاهبرداری یا عناوین دیگر نیز بسیار پایین است تا اشخاص بیشتری در جامعه و در طبقات مختلف قادر باشند از این امکانات استفاده نمایند و حق کسی ضایع نگردد.
البته زیاد نگران نباشید، در صورتی که هر هزینهای اعم از هزینههای دادرسی و کارشناسی در طول مسیر رسیدگی به پرونده پرداخت نمایید، میتوانید بعد از محکومیت متهم، به عنوان خسارات دادرسی از او مطالبه نمایید.
اما در مجموع هزینههای دادرسی از مرحله ثبت شکایت تا صدور رای و هزینههای مرحله اجرا و همچنین تعرفههای حق الوکاله وکیل در صورت نیاز به استفاده از خدمات وکیل و هزینههای کارشناسی و هزینههای ثبت شکواییه، هر ساله توسط سازمان برنامه و بودجه اعلام میگردد.
برای اطلاع از تعرفه خدمات قضایی در سال ۱۴۰۱ میتوانید به قانون بودجه کشور مراجعه نمایید.
بیشتر بدانیم : مطالبه حق الوکاله وکیل
مزایای استفاده از خدمات وکیل دادگستری، برای طرح شکایت از آژانسهای مسافرتی
اگر میخواهید طرح شکایت شما از تخلفات و جرایم آژانسها و دفتر مسافرتی با سرعت بیشتری پیش برود و به نتیجه مطلوبی در انتهای فرآیند آن برسید و حقوق از دست رفتهتان را به دست آورید، به شما توصیه میکنیم که با یک وکیل مجرب جرایم و تخلفات سازمانی حتما مشورت کنید.
اغلب بعضی از مسائل پیش میآید، که شاید از نظر شما عادی جلوه کند ولی برعکس، بسیار مهم هستند و میتوانند در محکومیت این موسسات واقعا تاثیر گذار باشند. وکیل با تجربه و صادق میتواند شما را در خصوص موارد یاد شده، آگاه نماید.
از مهمترین مزایای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی شکایت حق گرا : صرفه جویی در وقت و هزینه، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن، رهایی از رفت و آمدهای متوالی، چالش برانگیز، وقت گیر و استرس زا به دادگاه یا مرجع مربوطه، تامین و حفظ حق و حقوق موکل در پروسه رسیدگی به جرایم و تخلفات آژانسهای مسافرتی خواهد بود.
همچنین وکلای دادگستری متخصص در این امور قادرند، در مورد کم و کیف جرم یا تخلف واقع شده و نحوه تنظیم شکایتنامه، در سامانه یا دادگاه شما را راهنمایی کنند و میتواند بررسی نمایند که آیا ادله و مدارک کافی برای اثبات شکایت، از سوی شما ارائه شده است یا خیر؟
علاوه بر آن وکلای مجرب و متخصص قادرند نتیجه احتمالی شکایت شما را تا حدودی پیشبینی نمایند و در روند رسیدگی و تسریع آن، نقش موثر و مثبتی ایفا کنند.
ارائه خدمات تخصصی حقوقی و پشتیبانی از آن توسط سامانه حقوقی شکایت حق گرا
موارد بررسی شده جزء بسیار کوچکی از جرائم و تخلفات صورت گرفته در آژانسهای مسافرتی است که البته به نوبه خود از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است تا حدی که در صورت عدم رسیدگی به موقع مراجع ذکر شده، تبعات جبران ناپذیری را در افکار عمومی جامعه ایجاد خواهد کرد.
عمده مشکلات پیش آمده در این حوزه، اغلب به کمتوجهی مسافران و متقاضیان، به حقوق قانونی خود بر میگردد و همین امر موجب شده که به راحتی جرائم و تخلفات مختلفی در این حوزه خدمات گردشگری رخ دهد.
اگر در خصوص تنظیم شکایت تخصصی از آژانسها و دفتر خدمات مسافرتی نیاز به مشاوره حقوقی دارید یا قصد دارید تمام فرآیند احقاق حق خود را برعهده کارشناسان و وکلای متخصص قرار دهید، بهترین امکان برای شما استفاده از خدمات بسیار متنوع سامانه حقوقی شکایت حق گرا خواهد بود.
متاسفانه بیشتر افراد جامعه ما که با مشکل حقوقی مواجه میشوند، در ابتدا برای رفع معضل خود به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه نمیکنند و همین موضوع تبعات جبرانناپذیری را برایشان ایجاد خواهد کرد.
اخذ وکیل در مسایل مربوط به تخلفات دفاتر خدمات مسافرتی میتواند کمک شایان توجهی به شاکی پرونده نماید. اما اگر به علل مختلفی شاید امکان دسترسی شما به وکیل دادگستری وجود نداشته باشد، که در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره حقوقی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مشاوره حقوقی از جهات مختلفی میتواند مزیتهای بسیار زیادی برایتان داشته باشد که در کمترین حالت، اطلاعات حقوقی شما را در خصوص مورد مربوطه، افزایش خواهد داد.
لازم به ذکر است که این سایت حقوقی علاوه بر ارائه مشاورههای حقوقی تخصصی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع اوراق قضایی مثل شکواییه، دادخواست، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و مانند آن نیز خدمات رسانی مینماید.
در هر صورت اگر به مشاوره حقوقی نیاز پیدا کردید و یا قصد تنظیم شکوائیه، دادخواست، و سایر اوراق قضایی را داشتید، قبل از هر اقدام حقوقی با مراجعه به یکی از دفاتر گروه حق گرا و یا تماس با این دفاتر از خدمات متنوع این سامانه بهرهمند شوید.
سوالات متداول
مجوز فعالیت آژانسهای خدمات مسافرتی را چه نهادی در کشور صادر مینماید؟
آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی در قالب یک موسسه یا یک مجموعه تاسیس خواهند شد که باید مجوزهای لازم از وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور کسب نماید.
چه تخلفاتی برای دفاتر خدمات مسافرتی متصور است؟
تمدید نکردن مجدد مجوز فعالیت، تعطیل شدن آژانس مسافرتی بیش از سه ماه بدون علت و عذر موجه، ندادن تضمین لازم بابت حسن انجام کار، تغییر محل آژانس مسافرتی بدون اخذ مجوز، فعالیت آژانس در مسائل و موضوعاتی که مغایر با موضوع فعالیت آژانس بوده و قبول تعهد و ارائه خدمات جدید در هنگام تعلیق فعالیت آژانس و دفاتر خدماتی.
مجازاتهای صنفی مربوط به تخلفات دفاتر خدمات مسافرتی چیست؟
تذکر کتبی به آژانس و دفاتر مسافرت هوایی، اخطار کتبی با تعیین مهلت مناسب حداکثر تا یک ماه برای رفع اشکال، تعلیق از یک ماه تا سه ماه توسط کمیته فنی و لغو پروانه توسط کمیته فنی.
ثبت شکایات عمومی از چه طریق میسر است؟
برای شکایات عمومی ، شهروندان می توانند با تماس با سامانه ۰۹۶۶۹ تخلفات را گزارش دهند تا بلافاصله نسبت به هر مورد بستگی به نوع و مکان تخلف با همکاری سازمان میراث فرهنگی استانها بررسی شکایات و اعمال تنبیهات لازم صورت پذیرد.