ملاقات با زندانی

درخواست ملاقات با زندانی

۵/۵ - (۸ امتیاز)

قرار ملاقات با زندانی از جمله موضوعات بسیار مهمی میباشد که در قوانین مکتوب سراسر جهان به آن پرداخته شده است و به جز در برخی از شرایط خاصی که قانون تعیین می‌کند، نمی‌توان در حالت عادی مانع از این حق طبیعی زندانیان شد. برای این قرارها نیاز به درخواست می باشد که می توان در دو خط آنرا نوشت . نمونه این درخواست ملاقات با زندانی در ذیل ارائه شده است.

 

سلام علیکم؛

    احتراماً- خواهشمند است با یک وعده ملاقات حضوری اینجانب با زندانی آقای …. (در پرونده کلاسه….. به اتهام …) به منظور انعقاد قرارداد وکالت و تنظیم وکالتنامه اعلام موافقت فرموده و دستورات لازم را صادر فرمائید./

                                                 با تجدید احترام؛ …. – وکیل دادگستری

مجموعه دفتر وکالت حق گرا

پیشنهاد می گردد در صورتی که پرونده ای در دادگاه دارید و یا می خواهید برای آزادی زندانی خویش تلاش نمایید و یا مدارکی دارید که دال بر عدم اجرای عدالت در زندانی شدن فردی است ، می توانید با تماس با دفاتر گروه حق گرا کار را به وکلای پایه یک دادگستری حق گرا بسپارید کارشناسان این گروه پیگیری قضایی کارهای شما را در دادگاه و سایر مراکز عهده دار خواهند شد و از حقوق شما دفاع خواهند نمود.

در تهران نیز می توانید به یکی از نزدیکترین دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب  تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا  ، پیگیری موضوع را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی ، حقوقی ، جزایی و…در کنار شما باشیم

شرایط و نحوه قرار ملاقاتی با زندانی چگونه است؟

 

با استناد به قوانین مربوط به قرار ملاقاتی با زندانی در کشور ما، تمامی زندانیان می توانند با خانواده و آشنایان و بستگان خود از طریق قرار ملاقات و یا حتی راه های ارتباطی دیگر (مانند: مکاتبه و…) در تماس باشند و از حال آنان مطلع شوند. در شرایطی که دستور قضایی به دلیل موضوعات امنیتی و … وضعیت زندانی را ممنوع الملاقات اعلام کند و منع قانونی وجود داشته باشد، زندانی نمی تواند تا مدتی که قاضی حکم میکند، قرار ملاقاتی داشته باشد و هرگونه سرپیچی از این موضوع، دارای مسئولیت قانونی می‌باشد.

اصولا در چنین مواقعی که ملاقات و مکاتبه کردن با متهم ممنوع اعلام می‌شود و باعث لطمه زدن به روند رسیدگی به محاکمه و موضوع پرونده اعلام می‌شود، قاضی باید به صورت کتبی به ماموران و مدیران زندان، حکمی مبتنی بر ممنوعیت قرار ملاقاتی با زندانی را اعلام کند.

به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که در مواقعی که قاضی در روند رسیدگی و تکمیل اطلاعات پرونده، ملاقات با زندانی را ممنوع اعلام می‌کند، افراد باید صبر کنند و تنها در شرایطی برخی از افراد خواهان ملاقات با متهم می‌توانند زندانی را ملاقات کنند که اجازه نامه ی کتبی از سمت قاضی داشته باشند. هنگامی که روند تکمیل اطلاعات پرونده به پایان برسد، به محض آغاز جریان محاکمه، وکیل مدافع متهم می‌تواند از طریق قانونی قرار ملاقاتی با زندانی داشته باشد.

بیشتر بدانیم :حق ملاقات با زندانی

افراد دارای اجازه ملاقات

در حالت کلی می توان گفت که افراد درجه یک خانواده ی متهم می توانند به صورت هفتگی از حق قرار ملاقاتی با زندانی استفاده کنند. افرادی که می‌توانند به صورت هفتگی با زندانی ملاقات داشته باشند به موارد زیر تقسیم می شوند:

پدر، مادر، همسر، برادر، خواهر

فرزندان شخص بازداشت شده، پدر همسر، مادر همسر

غیر از اشخاص ذکر شده تنها کسانی می‌توانند با زندانی ملاقات داشته باشند که درخواست کتبی خود را به قاضی پرونده یا دادسرای مربوطه، رئیس زندان ارائه داده باشند و از سوی این مقامات اجاره ای مبنی بر وقت ملاقاتی معین شده،کسب کرده باشند.
قرار ملاقاتی با زندانی

بیشتر بدانیم : درخواست ملاقات با زندانی

قرار ملاقاتی با زندانی حضوری و خصوصی

یکی از مهمترین سوال هایی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید آن است که چگونه و از چه طریقی میتوان از طریق حضوری و خصوصی قرار ملاقاتی با زندانی داشت؟

برای پاسخ ب این سوال باید گفت که رفتار و کردار خود زندانی در رابطه با این موضوع بسیار موثر است. در صورت حسن رفتار زندانی در طول مدتی که در بازداشت به سر می‌برد، این امکان برای او ایجاد می‌شود که از مقامات مربوطه درخواست ملاقات حضوری و خصوصی با خانواده اش را داشته باشد. در صورت توافق مقامات قضایی فرد می‌تواند تحت نظر رئیس زندان با همسر، فرزندان، پدر و مادر، خواهر، پدر و مادر همسرش قرار ملاقاتی حضوری و خصوصی داشته باشد.

ناگفته نماند که در چنین قرار هایی اصولا یک مامور حضور خواهد داشت اما در برخی از مواقع نیز ممکن است رئیس زندان و یا قاضی ناظر زندان با زندانی به توافق برسد که اجازه ی ملاقات خصوصی، بدون حضور مامور با همسر و فرزندانش داشته باشد. بنابراین چنین ملاقات هایی وابسته به صلاحدید و اجازه ی مقامات قضایی مربوطه می‌باشد.

بیشتر بدانیم :   چگونه در دادگاه با قاضی صحبت کنیم  

قرار ملاقاتی با زندانی توسط وکیل

با استناد به مواد قانونی قانون مجازات کشور ایران، به تمام وکلای دادگستری این اجازه داده شده است که اگر وکالت نامه رسمی برای دفاع از حقوق موکلشان داشتند، مختارند تا در هر زمان که بخواهند برای گرفتن قرار ملاقاتی با زندانی به زندان مربوطه مراجعه کنند.

توجه داشته باشید که وکلای دادگستری هم باید حتما پس از ورود از مقامات ذیصلاح مجوز کتبی امضا شده‌ی آنان را اخذ نمایند و پس از دریافت این اجازه نامه باید وکالتنامه ی رسمی شان را به رئیس زندان مربوطه نشان دهند تا مورد تایید قرار گیرد. این امکان برای وکلا وجود دارد که در صورت لزوم و صلاحدید مقامات قضایی در اتاقی مجزا با موکلشان ملاقات داشته باشند.

نکته: فراموش نکنید که در مواقعی که زندانی ممنوع الملاقات باشد و وکیل قصد قرار ملاقاتی با زندانی را داشته باشد باید در ابتدا از مقام قضایی اجازه نامه ای کتبی کسب کند.

شرایط ملاقات شرعی در زندان

ملاقات شرعی یکی یکی از مفاهیم و موضوعات جدید مربوط به قرار ملاقاتی زندانی می‌باشد. شاید شما هم نام ملاقات شرعی را شنیده باشید و با خود فکرکنید که معنی و شرایط آن چیست؟ حقیقت آن است که ملاقات شرعی نیز نوعی قرار ملاقاتی زندانی می‌باشد که مخصوص قرار حضوری همسر زندانی است. مدارک لازم برای ملاقات شرعی به شرح زیر می باشد:

  • سند ازدواج دائم
  • سند صیغه ۹۹ ساله (در صورت صیغه بودن)
  • شناسنامه و کارت ملی زن و شوهر

*این مدارک باید مورد تایید رییس زندان و یا قاضی قرار گیرد.

 


 

کسانی که دارای حق ملاقات با زندانی هستند

زوج یا زوجه و پدر و مادر و برادر و خواهر و فرزندان زندانی و نیز پدر و مادر و همسر زندانی این حق را دارند که بر اساس شرایط ملاقات های هفتگی، با زندانی دیدار کنند و بقیه بستگان و دوستان زندانی در صورتی که درخواست با کسب اذن از سوی رئیس زندان یا قاضی ناظر زندان انجام شود قادر به ملاقات خواهند بود. بر اساس ماده ۱۷۷ آیین نامه اجرایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور چنین می خوانیم که زندانیانی که حسن رفتار و کردار داشته باشند،

با نظر و صلاحدید رئیس زندان قادرند با همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر و پدر و مادر همسر خودشان با حضور مامور مراقب ملاقات حضوری کند. با توجه به این موارد معلوم می‌شود که زوج یا زوجه و فرزندان و پدر یا مادر یا مادر همسر و خواهر و برادر زندانی کسانی هستند که این توانایی را دارند که با دریافت اذن از رئیس زندان با زندانی دیدار کند. همین طور اگر این دیدار کنندگان قصد داشته باشند نامه یا هر چیز مجاز دیگری را در هنگام ملاقات زندانی اعطا کنند باید اجازه رسمی و کتبی وی از رئیس زندان دریافت کند.

اگر زندانی رفتار خوبی در زندان داشته باشد و این رفتارها مورد تایید رییس زندان قرار بگیرد او قادر است تقاضای ملاقات خصوصی با همسر و فرزندانش را بدون حضور مامور داشته باشد که اگر رئیس یا قاضی زندان که نظارت می کند این موافقت را داشته باشد ملاقات مربوطه انجام می شود. در ماده ۱۷۹ آیین نامه اجرایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اشاره شده است که زندانیان با توافق رئیس زندان یا قاضی ناظر زندان در برخی موارد قادرند بدون حضور مراقب با فرزندان و همسر خود ملاقات کند.

بر اساس ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری شخصی که تحت نظر قرار می گیرد قادر است از طریق تلفن یا هر وسیله ارتباطی دیگر اعضای خانواده و آشنایان خودش را از تحت تعقیب بودن مطلع نماید و ضابطان هم موظفند همکاری لازم در این زمینه را انجام دهد. جز آن که بر اساس ضرورت تعیین نمایند که شخص تحت تعقیب نباید از این حق استفاده کند که در این شرایط باید امور مربوطه برای دریافت دستور مناسب به سمع مقام قضایی برسانند.

در ماده ۱۷۴ آیین نامه اجرایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در رابطه با ملاقات زندانیان چنین می خوانیم که همه زندانیان چه متهم و چه محکوم تحت مراقبت کامل و بر اساس قوانین این آیین‌نامه اجازه دارند که با بستگان و اقوام خود ارتباط داشته باشند و این رابطه از طریق دیدار و مکاتبات انجام می‌شود.

اما در تبصره این ماده می خوانیم اگر ملاقات یا مکاتبه متهمی خلاف صحت جریان دادرسی باشد، قاضی پرونده باید به صورت کتبی ملاقات با زندانی یا مکاتبه با او را ممنوع تشخیص داده و اعلام نماید در این حالت و در زمان ممنوعیت ملاقات با زندانی و مکاتبه با او تنها با اذن رسمی و کتبی مرجع قضایی ذیصلاح امکان پذیر می باشد. اگر از مفاد این تبصره تخلف شود باعث تغییر انتظامی و اداری شخص متخلف می‌شود.

ملاقات وکیل با زندانی

در قانون این اذن به وکیلان دادگستری اعطا شده است که در شرایطی که وکالت نامه رسمی برای حفاظت از حقوق موکل خود داشته باشند در هر زمانی که ضروری دانستند به زندان مراجعه نمایند. آنان باید بعد از ورود، از مقامات قضایی ذی صلاح مجوز کتبی دریافت کنند و بعد از دریافت آن وکالت نامه رسمی را به رئیس زندان تحویل دهند.

وکلای دادگستری درصورتی‌که از طرف متهم وکالت نامه داشته باشند، هر زمانی که واجب دانند و شرایط پرونده مقتضی باشد قادرند با اخذ مجوز کتبی به زندان رفته و در شرایط ضروری در اتاق کاملاً مجزا با همدیگر ملاقات کنند. حتی اگر زندانی ممنوع الملاقات هم باشد، وکیل با دریافت اجازه از مقام قضایی امکان ملاقات با موکلش را خواهد داشت.

بر اساس ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری وقتی که متهم تحت نظر گرفته می شود، قادر است برای خود تقاضای حضور وکیل نماید. اما در مورد جرم های علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و جرایم سازمان یافته و سرقت و غیره متهم تا یک هفته بعد از شروع تعقیب امکان دیدار با وکیل را ندارد. وکیل باید با درایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات با فردی که تحت تعقیب می باشد دیدار نماید

و در خاتمه ی ملاقات با متهم که نباید بیش تر از یک ساعت باشد لزوماً باید ملاحظات کتبی خودش را برای قید در پرونده ارائه کند. در مورد جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و نیز جرم های سازمان یافته که مجازات آن ها شامل ماده ۳۰۲ قانون جدید مجازات اسلامی می باشد، در مرحله تحقیقات بدوی، طرفین دعوا، وکیل یا وکلای خود را از میان وکیلان رسمی‌دادگستری که مورد تصدیق ریاست قوه قضاییه می باشد

انتخاب می کنند که نام وکلای مربوطه از سوی رئیس قوه قضاییه اعلام می‌شود. با توجه به تبصره ماده ۱۷۴ آیین نامه اجرایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در ارتباط با ملاقات زندانیان، به محض این که محاکمه شروع می شود، وکیل مدافع شخص بازداشت شده حق دارد که با او ملاقات کند و هیچ کدام از ماموران انتظامی و اداری و قضایی قادر نیستند به هیچ عنوان از این ملاقات جلوگیری نمایند.

حق ملاقات با زندانی

موارد ممنوعیت حق ملاقات با وکیل

بر اساس ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری با آغاز تعقیب، متهم این امکان را دارد که درخواست حضور وکیل کند. اما در مورد جرم های سازمان یافته و یا جرایمی که علیه امنیت داخلی و خارجی کشورسرقت و غیره می باشد، متهم تا یک هفته بعد از شروع قادر نیست با وکیل ملاقات کند. بر اساس مقررات اگر کسی تحت پیگرد قانونی باشد

این امکان را دارد که از طریق تلفن یا هر وسیله دیگری، افراد خانواده یا آشنایان خود را از تحت نظارت بودن مطلع کند و ضابطان هم موظفند، همکاری لازم در این زمینه را انجام دهند. جز آن که بر اساس ضرورت معلوم شود که فرد تحت تعقیب نباید از این حق استفاده نماید، که در این شرایط باید موضوع را برای گرفتن دستور مناسب به آگاهی و سمع مقام قضایی برساند. بر اساس ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری جدید با شروع تحت تعقیب قرار گرفتن، متهم قادر است، وکیل را حضوری درخواست نماید.

وکیل باید با مراعات محرمانه و سری بودن مذاکرات و تحقیقات با فرد مورد نظر ملاقات نموده و در انتهای ملاقات با متهم که نباید بیش تر از یک ساعت باشد، اسناد کتبی خود را برای قید در پرونده گزارش کند. در مورد جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی و نیز جرائم سازمان یافته که مجازات آن ها شامل ماده ۳۰۲ قانون مذکور می باشد در مرحله بعد از تحقیقات از سوی دو طرف دعوا وکیل یا وکلای رسمی خود را از میان وکلای رسمی دادگستری که مورد تصدیق قوه قضاییه می باشد برمی‌گزینند.

 

هر زندانی حق ملاقات با خوایشاوندان و آشنایان خود را دارد. در واقع بهتر است بگوییم کلیه زندانیان اعم از متهم و محکوم میتوانند بر طبق قانون خوایشاوندان و آشنایان خود ملاقات کنند. بهترین وکیل اصفهان بیان میکند در برخی مواقع نیز ممکن است متهم یا محکوم ممنوع الملاقات شوند. که در این صورت بازپرس یا داورزی که ملاقات را برای زندانی ممنوع کرده است. باید دلایل این ممنوعیت را در دستور مذکور خود ذکر کند. در ادامه مطلب همراه بهترین وکیل اصفهان باشید تا هر آنچه که باید درباره شرایط ملاقات زندانی بدانید را در اختیارتان قرار دهد.

شرایط ملاقات زندانی چیست؟

طبق ماده ۱۸۲ بهترین وکیل حقوقی اصفهان بیان میکند. زندانیان حق ملاقات هفتگی یا ماهانه با خوایشاوندان خود مثل پدر، مادر، همسر، برادر، خواهر و فرزندان، پدرو مادر همسر خود را دارند. اما اگر افرادی غیر از افراد نام برده شده قصد ملاقات با زندانی را دارند. شرایط ملاقات زندانی کاملا متفاوت است. در ابتدا باید درخواست خود را همراه با دلیل ملاقات به مسئولین زندان ارائه کنند.. بعد از برسی های درخواست توسط مسئولین زندان اگر مسئولین موافقت کنند شخص میتواند با زندانی ملاقات کند. البته باید مقرارت زندان رعایت شود.

ملاقات با زندانی

استثنائات ملاقات

استثنائات در هر مسئله ای وجود دارد. از این رو این استثنائات شامل ملاقات زندانیان نیز میشود. حتما به گوشتان خورده است که رفتار و عملکرد زندانی در زندان میتواند یک شرط برای رسیدگی به در خواست هایش باشد. برای مثال اگر یک زندانی حسن رفتار و کردار خود را ثابت کند میتواند تحت نظر رئیس زندان با همسر و فرزندان و.. ملاقات حضوری البته با حضور مامور داشته باشد. بهترین وکیل اصفهان به این موضوع اشاره دارد که در برخی موارد دیده شده که بنا به درخواست های زندانی و موافقت رئیس زندان و یا قاضی ناظر زندان به زندانی اجازه ملاقات خصوصی بدون حضور مامور با همسر و فرزندان داده شده است.
هر آنچه که باید درباره شرایط ملاقات زندانی بدانید

قرار ملاقات با وکیل

یکی از حقوقی که وکلا از آن برخوردارند و در واقع قانون این اجاره به وکلا میدهد این است که در صورت داشتن وکالت نامه رسمی برای محافظت از حقوق موکل خود میتواند در هر زمانی که اضطراری بود. موکل خود را ملاقات کند. بهترین وکیل اصفهان بیان میکند. وکلای دادگستری باید از مقامات قضایی مجوز کتبی بگیرند و بعد از آن باید وکالتنامه رسمی خود را به زندان تحویل دهند. بهترین وکیل حقوقی اصفهان همچنین بیان میکند که وکلا میتوانند در خواست ملاقات با موکل خود در اتاقی مجزا را داشته باشند. از دیگر شرایط ملاقات زندادنی میتوان به این مورد هم اشاره کرد. که اگر زندانی ممنوع الملاقات است. وکیل میتواند بعد از گرفتن اجازه از مقام قضایی مورد نظر میتوانند با زندانی ملاقات کند.

چه کسانی ممنوع الملاقات هستند؟

دلایل مختلفی میتواند سبب شود که زندانی ممنوع الملاقات شود. و در واقع میتوان گفت ممنوع الملاقات بودن به عوامل مختلفی بستگی دارد. بهترین وکیل اصفهان با مثالی ساده بیان میکند. فرض کنید زندانی در زندان موجب دردسر بزرگی در زندان شده در این جور مواقع اگر قاضی بفهمد. علاوه بر حکم ممنوع الملاقاتی حکم انفرادی یا جریمه هم می دهد. معمولا حکم های ممنوع الملاقاتی دارای زمانی مشخص و تاریخ خاصی هستند. و در واقع بعد از تایم مشخص میتوان با زندانی ملاقات کرد. البته به شرطی که حکم ممنوع الملاقاتی ربطی به قتل یا غیره نداشته باشد. بهترین وکیل حقوقی اصفهان بیان میکند که زمان ممنوع الملاقات بودن متغییر است. به نسبت خطای فرد درون زندان از یک هفته تا یکسال ممنوع الملاقاتی وجود دارد. بهترین وکیل اصفهان متذکر شد. همیشه مدت زمان انفرادی و ممنوع الملاقاتی بودن یکی است.

شرایط ملاقات زندانی محکوم به اعدام

زندانیان محکوم به اعدام شرایط ملاقات خاصی دارند. بهترین وکیل اصفهان درخصوص این دسته از افراد بیان میکند قبل از اعدام این زندانیان در قرنطینه به صورت انفرادی قرار میگیرند. این زندانیان حق دارند که ملاقات حضوری با خویشاوندان و نزدیکان خود داشته باشند. در واقع این آخرین ملاقات با زندانی محکوم به اعدام است. از این رو قانونگذار این حق را برای فرد محکوم قائل میشود و تحت هیچ شرایطی از او سلب نمیشود.

شرایط ملاقات با زندانی

-برنامه ملاقات عمومی با زندانی باید به شکلی تنظیم شود که هر زندانی حداقل هفته ای یک دفعه دیدار داشته باشد و زمان آن از ۲۰ دقیقه کمتر نباشد.

-برنامه ملاقات عمومی در هر زندان از نظر روز و ساعت باید به اقتضای فصل سال و نیاز هر محل به وسیله رئیس زندان تهیه شده و با تصویر مدیرکل مربوطه آگهی می شود.

-محل ملاقات عمومی زندانیان تا جایی که ممکن است باید به دیوارهای شیشه های نشکن و تلفن و لوازم ضد ثروت مجهز شده باشد و این وسایل طوری قرار بگیرد که زمان ملاقات و مکالمه زندانیان با ملاقات کننده ها برای سایر افراد مزاحمت ایجاد نشود و این مکالمات به آسانی انجام گیرد. مسئولان زندان ها قادرند برای احداث این محل ها که به منظور رفاه خانواده زندانیان بنا می شود، از اعتبارات انجمن های حمایت از زندانیان آن جا استفاده کنند.

ملاقات مقامات قضایی ذی صلاح با زندانی باید بدون حضور نگهبان انجام شود.

برنامه ملاقات عمومی باید به شکلی تعیین شود که زنان و مردان ملاقات کننده و ملاقات شونده قادر باشند به شکل جداگانه با هم ملاقات نمایند.

مضاف بر رئیس زندان، مقامات قضایی ذی صلاح و مدیرکل زندان های استان هم در صورتی که ضرورت و لزوم تشخیص دهند، قادرند در وقت اداری کتباً اجازه ملاقات با زندانی را با افراد مجاز در آیین نامه صادر کنند.

ملاقات با زندانی در خارج از نوبت اداری بدون نظر ریاست زندان یا بالاترین مقام مسئول در زندان معنی ندارد.

در شرایطی که برای زندانی از طرف شورای انضباطی محدودیت ملاقات تعیین شده باشد، این موضوع با ذکر عذر و دلیل به مراجع مذکور در ماده ۱۷۴ آیین نامه اجرایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در ارتباط با ملاقات زندانیان، اعلام تا از اعطای ملاقات پرهیز نمایند.

رئیس زندان این امکان را دارد که تسهیلات ملاقات زندانیان بیمار را که در بیمارستان بستری شده بوده اند یا توانایی حرکت ندارند را از طریق پزشک فراهم کند.

اگر اتباع بیگانه بخواهند با خانواده خود ملاقات داشته باشند باید یک نفر مترجم مورد اعتماد حضور یابد جز آن که ملاقات به زبان فارسی انجام شود و پرداخت دستمزد ترجمه با سازمان زندان ها می باشد.

در همه مواردی که فرد خارجی با زندانی ملاقات می کند، باید یک نفر از کارکنان زندان که به زبان زندانی مسلط است حضور داشته باشد و ثبت باید بدون پچ پچ و همهمه با صدای بلند انجام شود. چنان چه مامور مسئول ملاقات، موضوع مذاکره ای که بین دو طرف انجام می شود را خلاف قانون و نظم داخل زندان بداند باید خیلی سریع ملاقات را پایان دهد و موضوع را به رئیس زندان گزارش نماید.

رییس های زندان ها باید مراتب را در نظر بگیرند تا سالن انتظار به‌منظور مستقر شدن ملاقات کنندگان مجهز به فروشگاه سرویس و بقیه امور رفاهی باشد و تدابیری را اتخاذ کنند تا ملاقات کنندگان از مسیر ویژه ای جدا از محوطه عمومی زندان به سمت محل ملاقات راهی شوند.

تنظیم همه موارد ملاقات از جمله روز و ساعت و طول مدت ملاقات و نحوه انجام شدن آن با نظر رئیس زندان می باشد.

در بعضی از موارد که زندانی، ناتوانی های جسمی قادر به فعالیت های حرکتی نیست یا سانحه ای در زندان برای او اتفاق افتاده است که امکان حرکت و جا به جایی او از بین رفته است، رئیس زندان موظف است تا تسهیلات ضروری برای قرار ملاقات زندانی با اعضای خانواده‌اش آماده کند، به طوری که فرد برای دیدار با آن ها در تنگنا نباشد.

زندانیانی که درخواست ملاقات اعضای خانواده خود را بیش تر از یک بار در هفته دارند باید رضایت رئیس و قاضی زندان را در این خصوص کسب کنند. اما این را هم باید ذکر کنیم که در موارد لازم با هدف تکمیل پرونده اگر حکمی با صلاحدید دادگاه صادر شود که بیش از یک بار در هفته تنها خانواده خود را ملاقات نماید این موضوع از نظر قانونی بلامانع می باشد.

زندانیانی که درخواست ملاقات اعضای خانواده خود را بیش تر از یک بار در هفته دارند باید رضایت رئیس و قاضی زندان را در این خصوص کسب کنند. اما این را هم باید ذکر کنیم که در موارد لازم با هدف تکمیل پرونده اگر حکمی با صلاحدید دادگاه صادر شود که بیش از یک بار در هفته تنها خانواده خود را ملاقات نماید این موضوع از نظر قانونی بلامانع می باشد.

هر مددجو در ماه یک دفعه می تواند از مزیت ملاقات استفاده نماید. البته باید زندانی شرایط ملاقات را داشته باشد. شرایط ملاقات برای یک زندانی حسن اخلاق و رفتار او در طول مدت اقامت در زندان و شرکت در کلاس های کاهش آسیب وکلاس های تربیتی فنی و حرفه ای و فرهنگی و آموزشی برنامه شده در زندان و دریافت امتیاز از سوی رئیس زندان می باشد.

آزادی عفو

شرایطی که خانواده زندانی باید برای ملاقات او داشته باشند

آن ها باید مدارک شناسایی مثل شناسنامه و کارت ملی را همراه داشته و جدول ملاقات با زندانی را با توجه به جنسیت ملاقات کننده رعایت نمایند. یعنی بستگان درجه یک از جمله پدر و مادر و برادر و خواهر و همسر و فرزند و سایر بستگان او با داشتن اذن از سوی قاضی ناظر بر زندان و قاضی پرونده و رئیس زندان می توانند با زندانی ملاقات کنند.

زندانیان بر اساس مقررات آیین نامه اجرایی سازمان مجاز هستند با بستگان و آشنایان خود به وسیله ملاقات و مکاتبه در ارتباط باشند.

در مواردی که ملاقات یا مکاتبه ی متهمی از طرف قاضی ممنوع می‌شود، بعد از آغازمحاکمه وکیل مدافع متهم این حق را دارد که با او ملاقات کند و هیچ کدام از ماموران انتظامی یا قضایی و اداری این امکان را ندارند که از این ملاقات پیشگیری نماید.

مکان ملاقات زندانیان باید به شکلی باشد تا در زمان ملاقات و مکالمه برای بقیه افراد مزاحمت ایجاد نکرده و مکالمه به آسانی انجام شود.

سالن انتظاربه منظور مستقر شدن ملاقات کنندگان باید به فروشگاه و سرویس و سایر وسایل رفاهی مجهز شده باشد.

زندانیانی که ممنوع الملاقات نیستند، این امکان را دارند در هفته دو بار به همسر و فرزندان و والدینو وکیل رسمی و یا دیگر بستگان و آشنایان و مقام‌های قضایی نامه بنویسند و در هر ماه هم یک نامه به مقام های رسمی کشور با مراعات موازین قانونی و شرعی نوشته و ارسال کنند.

همه زندانیانی که ممنوع الملاقات هستند این امکان را دارند که با اذن دادستان یا مقام قضایی نامه سرگشاده‌ای به وکیل رسمی و خانواده شان بنویسد.

در موارد رابطه محکوم از طریق تلگراف یا تلفن یا افراد یا مقام های رسمی با هزینه شخصی منعی ندارد.

در مواردی که از زندانی تامین مناسب از طرف قاضی یا ناظر زندان دریافت می شود مرخصی داده می شود.

در مواردی که زندانی از شیوه بازداشت یا حبس خود یا هر مورد دیگری در امور زندان یا موسسه یا بازداشتگاه شاکی باشد این امکان را دارد که شکایت خود را ابراز کرده و ضمن نامه ای سر بسته به شکل مستقیم به رئیس زندان یا موسسه یا بازداشتگاه اطلاع دهد و شخص مذکور موظف است این دسته از نامه ها را به مرجع مربوطه بفرستد.

-اگر محکومان دارای شرایط موجود در آیین نامه اجرایی سازمان باشند با موافقت شورای طبقه بندی و رئیس حوزه قضایی و دادستان محل و قاضی ناظر زندان و در مورد متهمان با نظر مقام قضایی که به موضوع رسیدگی می کند یا دادستان بعد از این که تامین مناسبی از طرف قاضی ناظر زندان اخذ شده مرخصی به او اعطا می گردد.

-اگر محکوم تقاضا کند زندان محل محکومیت خودش را تغییر دهد، رئیس زندان و یا موسسه کیفری وظیفه دارد با توجه به وضعیت اخلاقی او موضوع را به مرکز پذیرش و تشخیص پیشنهاد ارجاع دهد .تا جهت تصمیم‌گیری در شورای طبقه بندی مطرح شود.

-محکومان با درخواست شخصی خود قادرند به نزدیک ترین زندان محل اقامت خانواده‌شان مجازات را تحمل کنند.

-محکوم یا خانواده او این امکان را دارند که درخواست خود را در مورد انتقال به رئیس زندان مقصد یا مبدا تسلیم نمایند.

– رئیس سازمان کیفری وظیفه دارد پیش بینی های ضروری را در مورد بازگشت زندانیان به سرزمین خود را انجام دهد.

-زندانیانی که بیمار و بی بضاعت هستند چنان چه در حالت بیماری آزاد شوند تا زمانی که بهبودی کامل یابند به وسیله انجمن های حمایت از زندانیان تحت پوشش خواهند بود.

چه کسانی حق ملاقات با زندانی را دارند؟

پدر و مادر و برادر و خواهر و همسر و فرزندان و پدر و مادر همسر زندانی قادرند به شکل هفتگی با زندانی دیدار کنند. بقیه بستگان و دوستان اگر خواستند به ملاقات زندانی بروند باید از رئیس زندان درخواست بدهند و بعد از اخذ فرمان رئیس زندان دستور وقت ملاقات بگیرند. این نکته را هم باید اضافه کنیم که حسن رفتاری که زندانیان در زندان نشان می دهد ، موجب دیدار حضوری آن ها با خانواده هایشان می شود.

درخواست ملاقات با زندانی

قرار ملاقات با زندانی از جمله موضوعات بسیار مهم می باشد که در مقررات کتبی همه ی دنیا به آن پرداخته شده و جز در برخی از موارد خاص که قانون مشخص می کند، در حالت و شرایط عادی نمی توان از این حق طبیعی زندانیان ممانعت به عمل آورد. با توجه به مقررات مربوط به قرار ملاقاتی با زندانی در کشور ما همه زندانیان قادرند با خانواده و آشنایان و بستگان خودشان از طریق قرار دیداری یا اعطا راه های ارتباطی دیگر مثل مکاتبه در تماس باشند و از حال آن ها جویا شوند.

در شرایطی که به دستور مقام قضایی به لحاظ موضوعات امنیتی زندانی ممنوع الملاقات باشد او قادر نیست تا زمانی که قاضی حکم می کند قرار ملاقات داشته باشد و هرگونه تخلف از این موضوع مسئولیت قانونی دارد. در اصل در چنین شرایطی که مکاتبه و ملاقات با متهم ممنوع می باشد و باعث آسیب به روند رسیدگی به مهاجم و موضوع پرونده خواهد شد، قاضی باید به شکل کتبی به مأموران و مدیران زندان حکمی مبنی بر ممنوعیت قرار ملاقات با زندانی را ارائه کند.

قاعده کلی این است که در مواردی که قاضی، رسیدگی و تکمیل اطلاعات پرونده ملاقات با زندانی را ممنوع می‌داند، افراد باید صبر کنند و فقط در شرایطی برخی از افراد که خواهان ملاقات با متهم هستند، قادرند زندانی را ملاقات نمایند که اجازه نامه کتبی از سوی قاضی داشته باشند. یکی از سوالات بسیار مهمی که در این رابطه مطرح می‌شود این است که چگونه و از چه راهی فرد قادر خواهد بود به شکل حضوری و خصوصی با زندانی ملاقات کند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که رفتار و کردار زندانی ارتباط مستقیم با این موضوع دارد و چنان چه زندانی در زمانی که بازداشت می باشد از خود حسن رفتار نشان دهد، این امکان برای او حاصل می شود که از مقامات مربوط درخواست نموده و ملاقات حضوری و خصوصی با خانواده خود را داشته باشد. چنان چه مقامات قضایی با فرد موافقت کنند تحت نظر رئیس زندان با پدر و مادر و فرزندان و همسر و خواهر و پدر و مادر همسرش ملاقات حضوری و یا خصوصی خواهد داشت.

در این قرارها در اصل ماموری حاضر می‌شود اما بعضی موارد هم پیش می‌آید که رئیس زندان یا قاضی ناظر زندان با زندانی موافقت می کند که اجازه ملاقات خصوصی بدون حضور مامور با همسر و فرزندانش برقرار شود. پس این ملاقات ها وابسته به صلاحدید و اجازه مقامات قضایی مربوط است.
شرایط ملاقات شرعی در زندان

خشونت و رفتارهای پرخطر در زندان ها به دنبال برقراری بعضی محدودیت ها موضوعی پرهیز ناپذیر می باشد. که در همه زندان های دنیا اتفاق می‌افتد. در این میان اتخاذ تصمیم در زمینه سیاست های مناسب و کارآمد موضوعی است که قادر است از بروز تبعات منفی اجرای این محدودیت ها خودداری کنند. یکی از این سیاست ها برقراری نوعی از ملاقات به نام ملاقات ویژه می باشد که به طور خاص در مورد زندانیان متاهل اجرا می شود خشونت و رفتارهای پرخطر در زندان ها به دنبال برقراری بعضی محدودیت ها موضوعی پرهیز ناپذیر می باشد.

که در همه زندان های دنیا اتفاق می‌افتد. در این میان اتخاذ تصمیم در زمینه سیاست های مناسب و کارآمد موضوعی است که قادر است از بروز تبعات منفی اجرای این محدودیت ها خودداری کنند. یکی از این سیاست ها برقراری نوعی از ملاقات به نام ملاقات ویژه می باشد که به طور خاص در مورد زندانیان متاهل اجرا می شود و آن ها قادرند در صورت وجود شرایط لازم با همسران خود چند ساعت یا در برخی موارد یک شبانه روز در سوئیت های خاص ملاقات کنند.

این دسته از ملاقات ها به سبب تاثیرات متعدد و مثبتی که در شخص زندانی و همسر ایجاد می کند از سال ها قبل به یکی از تدابیر مفید مسئولان در دنیا تبدیل شده است چون نقش بسیار پررنگی در کاهش بروز رفتارهای منفی از طرف زندانی دارد. در ملاقات ویژه که با نام های ملاقات شرعی و خصوصی هم از آن یاد می شود، زندانی که دارای شرایط لازم می باشد قادر است برای مدتی مشخص بدون حضور مامور نگهبان و مراقب با همسرش سپری کند. البته این نکته را هم باید در نظر داشت که این شرایط برای زندانی زمانی فراهم خواهد شد که مدارک قانونی ازدواج رسمی تایید و نسبت قانونی زندانی و همسرش محرز شده باشد.

با توجه به اثرات وسیعی که این دسته از ملاقات ها در روحیه بخشیدن به زندانیان دارند و نیازهای طبیعی دو طرف را رفع نموده و رفتارهای انحرافی و پرخطر آن ها را کاهش می دهد. همواره این دسته از ملاقات ها در برنامه کاری مسئولان زندان ها نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورهای جهان قرار گرفته است. مثلاً از سال ۱۹۹۰ ، تایلند این موضوع را در برنامه کار زندان های خود قرارداد و با توجه به امکانات ویژه و مناسبی که در این زمینه در اختیار زندانیان گذاشت جزو کشورهای پیشرو در این زمینه شناخته شد.

در زندان های ایران هم از سال ها قبل این دسته از خدمات به زندانیان ارائه می شود که به دو شکل ساعتی و روزانه برنامه ریزی شده است. هم چنین در شرایطی که زندان امکانات ملاقات روزانه داشته باشد چنان چه زندانی فرزند خردسالی دارا باشد مکانی هم برای بازی کودکان در نظر گرفته می شود که حداقل زمان ملاقات سه ساعت و حد اکثر یک شبانه روز می باشد. وقتی شرایط و همکاری مسئولان زندان مهیا شود این ملاقات کمترین بخش در ملاقات های متنوع زندانی با خانواده خود را در بر گرفته است.

مسائل مالی و طراحی فضای نامناسب برای سوئیت ها و باورهای فرهنگی و اختلاف سلیقه‌ای مدیران بعضی از زندان ها در این خصوص بی تأثیر نبوده است. با توجه به فرهنگ و باورهای رایج در بعضی از قسمت های کشور، بسیاری از زندانی ها و خانواده های آن ها با وجود این که نیاز به این دست از ملاقات‌ها دارند اما به جهت مشکلاتی مثل مورد تمسخر قرار گرفتن در زندان و انگشت نما شدن و مسائلی از این قبیل از این دسته از ملاقات ها می پرهیزند.

اما به این موضوع توجه نمی کنند که در آینده باید، اثرات مخرب این خودداری ها را متحمل شوند. می دانیم که این دسته از تفکرات بسیار غلط و نادرست است. اما با یک برنامه ریزی در جهت ایجاد فضای امن و دور از اسم های عمومی مجموعه زندان و عدم آگاهی بقیه زندانیان از این که یک زندانی از این مدل ملاقات استفاده نموده است این امکان را به وجود می‌آورد تا حدود زیادی آرامش روانی و کنار آمدن زندانیان متاهل را تامین نماید.

دین اسلام هم در کنار برخورد با مجرمان، دسترسی زندانیان به خانواده هایشان را در موارد مختلف مورد تاکید قرار داده است. چه بسا فقهای دینی اعتقاد دارند که حق استفاده از همسر مثل بقیه حقوق طبیعی برای هر زندانی مجاز می باشد و نمی توان بدون عذر قانونی او را از این حق محروم نمود. وقتی ملاقات های مختلفی به زندانیان عرضه می شود، خصوصاً در مورد زندانیان متاهل که دارای محکومیت طولانی مدت هستند و باید از ملاقات شرعی بهره‌مند باشند، اثرات بسیار مثبتی در روند گذراندن دوره حبس زندانیان داشته است که تحقیقات مختلف را تایید می کند.

پرهیز از انحراف جنسی در میان زندانیان و پیشگیری از آن زوال زندانی و تصمیم به طلاق و ایجاد انعطاف پذیری و مهار سرکشی های زندانی و برقراری نگرش مثبت به مسئولان زندان و بهبود رفتار زندانی و رفع تنش های عصبی و ایجاد دلگرمی برای انجام کار و شغل و سرانجام افزایش وابستگی و دلبستگی به خانواده از جمله نتایج و اثرات مثبت ملاقات شرعی برای زندانیان می باشد. با تصمیم گیری های مناسب می توان از وقوع اثرات ‌منفی پیشگیری کرد.

بعضی از کارشناسان معتقدند از جمله اثرات منفی اعطای ملاقات شرعی به زندانیان بی اثر ماندن مجازات در نظر گرفته شده برای زندانی می باشد. آن ها بر این باورند که وقتی زندانی در زندان امکاناتی مثل شغل تحصیل ورزش و دیدار پیاپی با خانواده را دارا می شود دیگر این مجموعه زندان نخواهد بود.

 

مدارک لازم برای ملاقات شرعی

مدارک لازم برای درخواست ملاقات شرعی صیغه نامه رسمی ۹۹ ساله یا سند ازدواج دائم و شناسنامه و کارت ملی که با درخواست رییس زندان باید تامین شود.
زمان ملاقات در زندان اوین

از مشهورترین زندان های ایران زندان اوین می باشد که در منطقه اوین درکه در سعادت آباد تهران قرار دارد. زندان اوین امروزه به طور رسمی به عنوان بازداشتگاه موقت شناخته می شود. زمان های ملاقات های زندان اوین برای زندانیان بدین شکل است:

هرهفته کابینی دیدار پشت شیشه و تلفنی به مدت ۲۵ دقیقه

۲۸ روزی یکبار به صورت حضوری یعنی خانوادگی به مدت ۳۰ دقیقه

ملاقات خصوصی شرعی ۵ ساعت

برای زندانیان مالی ملاقات به شرح فوق کاملاً رعایت می‌شود و حتی در صورت همکاری با مسئولین زندان امتیازات بیشتری هم برای آن ها خواهد داشت. ملاقات زندانیان با خانواده هایشان سر موقع بدون معطلی اتفاق می‌افتد اما در مورد زندانیان سیاسی مدت ملاقات کم تر و کوتاه تر و از روند معمولی خارج بوده و در مدت محدود ملاقات انجام می شود. ملاقات‌های کابینی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ملاقات حضوری ۱۵ دقیقه و ملاقات خصوصی ۲ الی ۳ ساعت می باشد. روزهای ملاقات زندانیان با خانواده هایشان از شنبه تا چهار شنبه بوده و روزهای ملاقات مردمی با زندانیان دو روز در هفته می باشد.
ملاقات با زندانیان از طریق اینترنت

برای زندانیان بعد از آزادی شاید یکی از خبرهای خوب ملاقات باشد. قانون، منع و سخت گیری جدیی در این زمینه به عمل نیاورده است و با رعایت برخی شرایط قانونی است. از یک طرف زندانی امکان دیدارهای هفتگی با نزدیکان درجه یک وجود دارد. اما در برخی اوقات این رویداد یک ماه یا بیشتر به تعویق می‌افتد.

علت ساده آن هم پیچیدگی رفت و آمد خانواده زندانی هاست. به ویژه که در مواقعی برای یک دیدار کوتاه باید راه های دوری را طی نمود. بر این اساس قوه قضاییه طرحی را در حال آماده سازی می باشد که در آن زندانی و خانواده‌اش از طریق وب کم با هم دیدار کنند. در واقع این طرح یک راه کار قوه قضاییه برای قطع نشدن رابطه زندانی و جامعه و برگشت سریع به زندگی عادی می باشد. موضوع ملاقات مجازی زندانیان با خانواده شان با هدف افرادی که محل اقامت ایشان با زندانی فاصله زیادی دارند ابتدا مطرح شد که بتوانند از طرح ملاقات استفاده کنند. این فضا در بیرون از زندان با قرار گرفتن یک کابین مخصوص در دفاتر خدمات الکترونیک فراهم می شود و در زندان هم سازمان زندانها مکانی را برای این ملاقات در اختیار فرد زندانی قرار می‌دهد.

کاربرد این نوع ملاقات مانند ملاقات های حضوری تنها برای خانواده درجه یک زندانی و اشخاصی مقصر می باشد که بر طبق مقررات اجازه ملاقات با فرد زندانی را داشته باشد. بر اساس این طرح کسی که درخواست ملاقات مجازی با زندانی را می کند باید ابتدا در سامانه ثنا که همان سامانه نظارت الکترونیک قوه قضاییه می باشد یا در دفاتر خدمات الکترونیک ثبت نام نموده و بعد از این که هویت او محرز شد. زمان ‌ملاقات برای او مشخص می گردد. بر این اساس فرد در زمان مشخص با در اختیار داشتن مدارک شناسایی به دفتر خدمات الکترونیک رجوع نموده و در زمان معین از طریق پیامک به او اطلاع داده می شود و او قادر است با فرد زندانی ملاقات نماید.

اما سوال اینجاست که چرا این ملاقات از منزل و به طریق وبکم انجام نمی‌شود. در پاسخ باید بگوییم دلیل این محدودیت حفظ امنیت زندانی و خانواده او می باشد. اما وقتی این ارتباط به وسیله دفاتر خدمات الکترونیک صورت می گیرد، هم زمان با اینکه این ارتباط به شکلی کامل از سوی سازمان زندان ها نظارت می شود، همه مسائل امنیتی هم رعایت شده و امکان ورودشان و هکرها و مکالمات توسط افراد دیگر وجود نخواهد داشت. هم چنین استفاده از فضای اینترنتی مناسب و فیبر نوری سبب می‌شود که اینترنت در این مدت قطع نشده و مشکل زیادی در این ملاقات وجود نداشته باشد.

روزهای ملاقات زندان قزلحصار کرج

در زندان قزل حصار کرج قسمت اداری پذیرش ملاقات در بیرون چهار دیواری اصلی زندان قرار گرفته است و خانواده ها بعد از ثبت نام در آن قسمت با توجه به روزهایی که برای ملاقات سالن ها و واحد های مختلف در نظر گرفته شده است افرادی که وارد زندان می‌شوند و بعد از کنترل مجدد اطلاعات در بخش بازرسی داخلی زندان از طریق راهرو هایی که بخش های از آن زیر زمین زندان قرار گرفته است در سالن ملاقات واحدی که زندانی در آن نگهداری شده می روند و ملاقات به شکل کابینی انجام می‌شود. روزهای ملاقات زندانیان با خانواده هایشان در ندامت گاه قزلحصار از شنبه تا چهارشنبه می باشد و روزهای ملاقات مردمی با زندانیان چهارشنبه هامی باشد.
نمونه نامه درخواست ملاقات حضوری با زندانی

 

سامانه استعلام زندانی ها با کد ملی

در بخش قبل، به این سوال پاسخ دادیم که آیا استعلام زندانی ها با کد ملی امکان پذیر می باشد؟ و گفتیم در حال حاضر، پیگیری استعلام زندانی ها با کد ملی، صرفا برای اقوام درجه یک آنها (شامل همسر، فرزندان، پدر و مادر، خواهر و برادر و همچنین پدر و مادر همسر ) و سایر اشخاص، صرفا در صورت داشتن مجوز قانونی، امکان پذیر می باشد.

اما، از آنجا که در سال های اخیر، قوه قضائیه، با راه اندازی سامانه ثنا و زیر مجموعه های آن، امکان انجام بسیاری از خدمات قضایی را به روش اینترنتی و غیر حضوری، فراهم کرده است، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا سامانه ای نیز برای استعلام زندانی ها با کد ملی تاسیس و راه اندازی شده است؟ و در صورت وجود این سامانه، نحوه استعلام زندانی ها با کد ملی از طریق سامانه مزبور به چه صورت خواهد بود؟

در پاسخ به این سوال که آیا سامانه ای برای پیگیری استعلام زندانی ها با کد ملی، راه اندازی شده است؟ باید گفت، در حال حاضر، سامانه ای برای استعلام زندانی ها با کد ملی، تاسیس نشده و لذا، استعلام زندانی ها با کد ملی، از طریق سامانه و به روش اینترنتی، امکان پذیر نمی باشد.

سوال  در خصوص درخواست ملاقات و تماس تلفنی با زندانی

سلام.میخواستم بدونم تماس تلفنی از بیرون به زندان امکان پذیره؟ اگه بخوام با زندانی تماس تلفنی داشته باشم و من به زندان زنگ بزنم و بخوام باهاش تلفنی صحبت کنم میشه یا اینکه فقط باید زندانی خودش تماس بگیره؟

 

پاسخ:

با سلام.
تماس تلفنی با زندان ممکن نیست ، زندانیانی که ممنوع الملاقات نیستند ، هر روز اجازه تماس تلفنی به میزان مشخص را دارند.
موفق باشید

سوال :

عذر میخوام میخواستم بنده رو راهنمایی بفرمایین که برای اینکه بتونم با مادرم که در زندان باکر کوی استانبول در ترکیه که هنوز هیچ جرمی برای وی ثبت نشده و دادگاه نیز تشکیل نشده و در زندان مذکور می باشد تماس تلفنی برقرار کنم ، لطفاً راهنمایی بفرمایین که به چه محلی باید مراجعه کنم و متقاضیه تماس تلفنی مذکور شوم که به درخواست اینجانب پاسخ دهند ، با تشکر

پاسخ :

با سلام.
شما میتوانید با هماهنگی با وزارت امور خارجه و سفارت ترکیه در ایران ،پیگیر امور مادرتان در ترکیه باشید .
موفق باشید

 

10 دیدگاه در “درخواست ملاقات با زندانی”

  1. سلام
    برای ملاقات با فرزندم در زندان باید کجا مراجعه کنم به عبارت دیگر مرجع صالح در دادخواست ملاقات با فرزند چه دادگاهی است؟

    1. سلام
      دادگاه خانواده محل اقامت خوانده، صالح به رسیدگی می باشد.

  2. سلام
    آیا پدربزرگ یا جدپدری می تواند دادخواست ملاقات با نوه خود را بدهند؟

    1. سلام

      بله، طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند

  3. حنانه شاهرضایی

    سلام
    در چ صورتی متهم از بدو ورود ب زندان ممنوع ملاقات وممنوع تلفن میشود

    1. سلام
      بر اساس ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری در مورد جرم های سازمان یافته و یا جرایمی که علیه امنیت داخلی و خارجی کشورسرقت و غیره می باشد، متهم تا یک هفته بعد از شروع قادر نیست حتی با وکیل ملاقات کند

  4. ناشناس

    سلام آیا میتوانم با متهمی که به علت حکم قطعی داشتن اسلحه در زندان است و من با ایشان نسبتی ندارم و صرفا فقط دوست هستم و ایشان اقا و من خانم هستم ملاقات خصوصی در زندان داشته باشم؟
    میدونم که باید قرار ملاقات از رئیس زندان درخواست کنم و درخواستمم باید دلیل موجه داشته باشه ولی من فقط میتونم بگم برای رسیدگی به کارهاشون و مشورت بابت مشکلاتشون قرار ملاقات میخوام
    آیا درخواستمو قبول میکنن؟

    1. سلام
      به نکات مهمی برای درخواست اشاره کرده اید ولی برای تکمیل با دفتر تماس بگیرید

  5. سلام ‌وقت بخیر
    برای ملاقات با خواهرشوهرم ، من یعنی عروس خانواده اجازه ملاقات رو داره ؟ یا نمیذارن منو ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. باسلام
      در قانون به پدر ، مادر ، همسر ، برادر ، خواهر ، فرزندان شخص بازداشت‌شده ، پدر همسر ، مادر همسر این حق داده شده است که بصورت هفتگی با زندانی ملاقات داشته باشند . سایر بستگان و دوستان زندانی میتوانند در صورت تمایل درخواست خود را به رئیس زندان و یا قاضی ناظر اعلام کنند و در صورت اجازه از سوی این مقامات وقت ملاقات بگیرند.

یک پیام بگذارید