جعل گواهی فوت
جرم جعل گواهی فوت چیست؟
پیش از بیان مسئله جرم جعل گواهی فوت بهتر است در خصوص خود جرم جعل مطالبی بیان شود . براساس قانون مجازات اسلامی جعل کردن جرم است و برای ان مجازاتی از سوی قانونگذار تعیین شده است همچنین مطابق با ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی جعل عبارتند از:
ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشتهای به نوشته دیگر یا بکار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
این ماده نشان دهنده عنصر قانونی جرم جعل است و عنصر مادی جرم جعل شامل اقداماتی که از طریق آن نوشته جعلی ساخته میشود و عنصر معنوی جرم جعل این است که با انجام آن قصد فریب دیگران و تقلب کردن وجود دارد.
مطابق با ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی جرم جعل شامل اسناد و مدارکی است که هر روز با انها سر و کار داریم مثل جرم جعل چک، جرم جعل گواهی ولادت، جرم جعل کارت ملی و جرم جعل گواهی فوت است .
قبول دعاوی حقوقی
شماره و آدرس دفتر وکیل حقوقی در تهران
برای مشاوره و اعلام وکالت در پرونده های حقوقی در تهران و سایر شهرستان ها ، می توانید با حضور در دفتر وکالت وکیل حقوقی به ادرس شعبه شرق: میدان رسالت خیابان فرجام پلاک ۹۴۸ تلفن ۵- ۷۷۲۱۲۴۵۴ از مشاوره وکیل متخصص کیفری استفاده نمود و در صورتی که بعد مسافت و یا سایر عوامل مانع حضور شما می گردد از طریق شماره تلفن ۰۹۱۹۹۰۷۵۹۶۶ به صورت تلفنی، واتساپ و تلگرام با وکیل حقوقی در فرجام گروه حقوقی حق گرا در تماس باشید تا علاوه بر مشاوره در خصوص نحوی اعطای وکالت نیز توضیحات لازم ارائه گردد. ضمن اینکه در سایر نقاط شهر تهران نیز می توانید با مراجعه به سایر دفاتر حق گرا در غرب و شمال و مرکز تهران می توانید به آدرسهای ذیل همین صفحه مراجعه نمایید. ضمن اینکه در صورتی که سوال حقوقی داشته باشید می توانید به سایت دوم به نشانی haghgara.com مراجعه نمایید
جرم جعل گواهی فوت معمولا برای رسیدن به اهداف شخصی صورت میگیرد به طور مثال یکی از ورثه با جعل گواهی متوفی و بدون اطلاع سایر ورثه اقدام به انحصار وراثت میکند و اموال متوفی را به نام خود میزند یا بدهکاری که برای رهایی از پرداخت بدهی خود گواهی فوت خود را جعل میکند و در سایر مواردی که برای رسیدن به یک هدفی گواهی فوت جعل میشود.
جرم جعل گواهی فوت معمولا توسط افرادی صورت میگیرد که به صورت حرفهای جعل کردن را میدانند و افراد مرتکب جرم جعل میشوند، به طور کلی جعل گواهی متوفی و استفاده از این گواهی جرم محسوب میشود.
مجازات جعل گواهی فوت چیست؟
در قسمت فوق گفتیم که جعل گواهی فوت و استفاده از آن جرم محسوب میشود و براساس قانون مجازات اسلامی مجازاتی دارد البته مجازات جرم جعل گواهی فوت به این بستگی دارد که فرد خود مرتکب جعل گواهی شده یا اشخاصی همچون کارمندان موسسات و نهادهای قانونی این امر را انجام داده اند.
براساس ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی: هر یک از کارمندان و دولتی که در اجرای وظیفه خود در احکام و تقریرات و نوشتهها و اسناد و سجلات و دفاتر و غیر آنها از نوشتهها و اوراق رسمی تزویر کند اعم از این که امضاء یا مهری را ساخته یا امضاء یا مهر یا خطوط را تحریف کرده یا کلمهای الحاق کند یا اسامی اشخاص را تغییر دهد علاوه بر مجازاتهای اداری و جبران خسارت وارده به حبس از یک تا پنج سال یا به پرداخت سه تا دوازده میلیون تومان جزای نقدی محکوم خواهد شد.
و مطابق با ماده ۵۳۳ قانون مجازات اسلامی: اشخاصی که کارمند یا مسئول دولتی نیستند هرگاه مرتکب یکی از جرایم مذکور در ماده قبل شوند علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا سه سال یا سه تا هجده میلیون تومان جزای نقدی محکوم خواهند شد.
حتما بخوانید اعسار از هزینه دادرسی چیست و چگونه می توان دادخواست اعسار را تنظیم کرد؟
همچنین براساس ماده ۵۳۵ قانون مجازات اسلامی: هر کس اوراق مجعول مذکور در مواد (۵۳۲)، (۵۳۳) را با علم به جعل و تزویر مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا سه سال یا به سه تا دوازده میلیون تومان جزای نقدی محکوم خواهد شد.
علاوه بر مجازاتهای فوق براساس ماده ۲ قانون تخلفات اشخاصی که در خصوص فوت برخلاف واقعیت اظهار نظر کنند و پزشک که در مورد آن گواهی خلاف صادر نماید به مجازات حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا پرداخت جریمه نقدی محک خواهد شد.
مراحل پیگیری جعل گواهی فوت
مراحل پیگیری جعل گواهی فوت مانند مراحل پیگیری جعل گواهی ولادت است و به دو صورت شیوه حقوقی و کیفری صورت میگیرد و پس از اثبات جرم جعل مرتکب به مجازات محکوم میشود و گواهی فوت جعلی باطل خواهد شد.
مراحل پیگیری جعل گواهی مذکور به روش کیفری که در این صورت فرد با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی شکایت نامهای تنظیم میکند و اسناد و مدارک که دلالت بر وقوع جرم دارد را ضمیمه شکایت نامه میکند تا در مراحل پیگیری توسط دادسرا مورد بررسی قرار بگیرد.
مراحل پیگیری جعل گواهی فوت به روش حقوقی شاکی اقدام به طرح دعوا در دادگاه حقوقی مینماید تا سند جعلی ابطال شود.
نحوه رسیدگی به جرم جعل گواهی فوت
اولین کاری که شاکی باید انجام دهد تنظیم شکواییه است، سپس این شکایت در دادسرای محل وقوع جرم رسیدگی میشود که در این صورت باید اسناد و مدارک لازم همچون گواهی فوت جعلی ضمیمه شکواییه شود.
دادسرا بررسیهای تخصصی لازم را برای کشف جعل گواهی فوت انجام میدهد و گواهی فوت مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته یا اینکه از سازمان ثبت احوال کشور استعلام گرفته شله تا مشخص شود آیا گواهی فوت جعلی است یا خیر.
در صورتی که دادسرا وقوع جرم جعل سند گواهی فوت محرز داند، قرار جلب به دادرسی صادر کرده و پرونده را با صدور کیفر خواست به دادگاه کیفری ارجاع میدهند.
و در نهایت پرونده توسط قاضی بررسی میشود و در صورت جعلی بودن گواهی فوت مجازات فرد جاعل مبنی بر جعل گواهی فوت یا استفاده از سند مجعول صادر میشود همچنین گواهی فوت بی اعتبار خواهد بود و دیگر نمی توان به آن استناد کرد