ازاله بکارت و مجازات آن
ازاله بکارت یعنی چه و مجازات آن چیست؟
با توجه به اهمیتی که قانون گذار برای سلامت و حیثیت دختران قائل شده است ازاله بکارت یک بند خاص از بخش دیات را به خود اختصاص داده . از بین رفتن پرده بکارت دختران از طریق عمل جنسی، مقاربت، تصادف، ورود جسم سخت (غیر مقاربت) و در اثر بروز سانحه ای غیرمترقبه را ازاله بکارت می گویند. در برخی موارد نیز ساییدگی، پارگی و خراشیدگی پرده بکارت که با تورم و خونمردگی همراه باشد را نیز ازاله پرده بکارت گویند. در فرهنگ اسلامی، ایرانی، همانطور که می دانیم مسئله پرده بکارت یکی از مسائل مهم بوده و بیشتر از آنکه ارزش جسمی داشته باشد، از ارزش حیثیتی برخوردار است.
از آنجایی که نقض هر یک ارزهای مهم انسانی در ایران توسط قانون پیگرد قانونی دارد و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده است، ازاله بکارت در دختران نیز توسط قانون قابلیت پیگرد دارد. پزشکی قانونی هرگونه آسیب و صدمه ای که به پرده بکارت دختران وارد شود را، ازاله بیان می کند. بروز جرایم منافی عفت که منجر به از بین رفتن پرده بکارت دختران می شود، در زمره جرایم علیه تمامیت اشخاص در نظر گرفته شده و ممکن است با اکراه همراه باشد.
این جرم از آنجایی که به حیثیت بزه دیده لطمه وارد می کند نیز، جزو جرایم علیه تمامیت معنوی اشخاص به شمار می رود. پس باید طبق قانون به آن رسیدگی شود. بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که خونریزی شرط اصلی ازاله بکارت نبوده و عدم خونریزی در زمان دخول نیز نمی تواند به معنای ازاله ی بکارت باشد. با این حال در صورتی که پرده بکارت به دلایل خاصی از بین رود، می توان از طریق قانون اقدام به مطالبه خسارت نمود.
برای اثبات جرم ازاله بکارت نیاز به آگاهی از قوانین است و برای این کار باید افراد کاربلد مانند وکلای پایه یک دادگستری مشاوره حقوقی دریافت کرد. وکلای حق گرا که وکلای پایه یک دادگستری انتخاب شده اند از جمله کسانی هستند که به افزایش آگاهی حقوقی افراد کمک می کنند.
مجموعه دفتر وکالت حق گرا
پیشنهاد می گردد در صورتی که پرونده ای در خصوص شکایت از فردی به اتهام ازاله بکارت در دادگاه دارید، می توانید با تماس با دفاتر گروه حق گرا کار را به وکلای پایه یک دادگستری حق گرا بسپارید کارشناسان این گروه پیگیری قضایی کارهای شما را در دادگاه و سایر مراکز عهده دار خواهند شد و از حقوق شما دفاع خواهند نمود.
در تهران نیز می توانید به یکی از نزدیکترین دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا ، پیگیری موضوع را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی ، حقوقی ، جزایی و…در کنار شما باشیم
انواع خسارت در جرم ازاله بکارت
در صورتی که دختری به دلیل تجاوز، اکراه در انجام رابطه جنسی و هر دلیل دیگری با مشکل از بین رفتن پرده بکارت مواجه شود، می تواند شکایت نموده و از مرتکب خسارت مطالبه کند. از سوی دیگر نیز اگر دختری در اثر بروز حادثه تصادف یا سوانح غیرمترقبه نیز درگیر مشکل از بین رفتن پرده بکارت شود، می تواند به صورت قانونی اقدام به جبران خسارت اتفاقی که برای او رخ داده است، نماید. انواع خسارت هایی که در قانون برای جبران ازاله پرده بکارت در نظر گرفته شده است، دو مدل است. مهر المثل و ارش البکاره.
ارش البکاره
ارش البکاره را می توان برای عضوی که از بین رفته است، دریافت نمود. تصور کنید دختری در اثر تصادف رانندگی پرده بکارت خود را از دست دهد. در چنین شرایط دختر مستحق دریافت ارش البکاره خواهد بود. اما در این حالت دختر نمی تواند مهرالمثل دریافت کند. البته لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که میزان ارش البکاره و مهرالمثل هر دو توسط دادگاه تعیین می شود. از این رو میزان ثابتی نخواهد داشت. ارش البکاره ای که در صورت ازاله بکارت برای دختر تعیین می شود، بسته به شرافت خانوادگی دختر، مقام خانوادگی و جایگاه اجتماعی دختر می تواند متغیر باشد. البته باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که میزان ارش البکاره ای که برای مقاربت توسط دادگاه تعیین می شود، بیشتر از ارش البکاره ای است که توسط دادگاه برای تصادف دختر تعیین می شود.
یکی دیگر از انواع خسارت ازاله بکارت، دریافت مهرالمثل است. البته برای دریافت مهر المثل باید شرایط لازم وجود داشته باشد. اولین شرط، دوشیزه بودن دختر است. شخصی که از قبل رابطه جنسی و مقاربت تجربه نکرده باشد و به نحوی دخول نداشته باشد. این دخول هم باید از ناحیه مقعد هم از ناحیه واژن باشد. زمانی که دختر با تمایل خود اقدام به برقراری رابطه جنسی با شخصی نموده باشد، می تواند از ایشان مهرالمثل دریافت کند.
داشتن وکیل به دختری که بکارت خود را به هر دلیلی از دست داده است کمک می کند که حقی از او ضایع نشود. اما ممکن هزینه های گزاف یا نداشتن زمان کافی فرد را از گرفتن وکیل منصرف کند. وکیل آنلاین بهترین گزینه در چنین شرایطی است چرا که ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی می باشد و هزینه بسیار کمتری در مقایسه با وکلای حضوری دریافت می کند.
فرق دیه و ارش در چیست؟
دیه، معمولا جبران خسارات بدنی با پرداخت دیه یا ارش است اما نوع و میزان خسارت دیه درقانون مشخص است، ولی میزان خسارت ارش در قانون مشخص نیست . (فرق دیه و ارش)
به عنوان مثال در قانون جبران خسارت قطع شدن یک دست نصف یک دیه کامل است ولی دیه پاره شدن یک تار عصبی در دست در قانون اعلام نشده که در خصوص جبران این نوع خسارت قاضی دادگاه به نظریه کارشناسی پزشکی قانونی متمسک می شود و پزشکی قانونی معمولا این خسارت را با درصدی از دیه عضوی بیان میکند و ماده ۱۴ قانون مجازات اسلامی دیه را بدینگونه تعریف کرده است : دیه مالی است که از طرف شارع برای جنایت تعیین شده است، به عنوان مثال: دیه قتل غیرعمد
ارش، مطابق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی که مشعر است : هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعا مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد جانی باید ارش بپردازد.
و در ماده ۴۹۵ همین قانون آمده : در کلیه مواردی که به موجب مقررات این قانون ارش منظور می گردیده با در نظر گرفتن دیه کامل انسان و نوع وکیفیت جنایت، میزان خسارت وارده طبق نظر کارشناس تعیین می شود.
روش محاسبه مبلغ ارش:
شایان ذکر است که از منظر حقوق مدنی، ارش کسری است که صورت آن تفاوت قیمت صحیح و معیوب روز تقویم مال مورد معامله است و مخرج کسر قیمت صحیح روز تقویم می باشد. این کسر هرگاه ضرب در قیمت ثمن روز وقوع عقد شود ارش بدست می آید یعنی حاصل ضرب مزبور را اصطلاحا ارش می گویند.
هموطن گرامی چنانچه گرفتار حادثه و مجبور به پرداخت دیه شده اید و یا در موقعیتی قرار دارید که می خواهید دیه دریافت نمایید، توصیه می کنیم با وکیلی که مسلط به قوانین وصول دیات است ( وکیل دیه ) و تجربه خوبی در وکالت پرونده های مخصوص دیه دارد، صلاح و مشورت کنید تا جلوی ضررهای محتمل و پیش بینی نشده را بگیرید.
مجازات قانونی ازاله بکارت با رضایت خود دختر
ممکن است تصور کنید دخترانی که درگیر رابطه جنسی نامشروع با رضایت خود می شوند، طبق قانون هیچ گونه حقی برای دریافت ارش البکاره و مهرالمثل نداشته باشند. باید بگوییم دقیقا این باور صحیح است و طبق تبصره ۱ ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که ازاله پرده بکارت دختر در اثر رضایت و مقاربت ایشان با شخصی رخ داده باشد، چیزی ثابت نخواهد بود. این بدان معناست که به ایشان نه مهر المثل و نه ارش البکاره تعلق نمی گیرد.
البته در صورتی که رضایت دختر در زمان برقراری رابطه ثابت شود. در چنین پرونده هایی طبق قانون اگر دختر برای دریافت خسارتی از پسر شکایت کند، علاوه بر اینکه خود را به صد ضربه شلاق محکوم نموده است، برای پسر نیز مجازات صد ضربه شلاق را درخواست نموده است. اما در صورتی که رضایت دختر در برقراری رابطه اثبات نشود، قانون برای چنین رابطه ای مجازات سنگینی در نظر گرفته است.
اصولا اثبات رضایت دختر در برقراری رابطه جنسی کار ساده ای نیست. اما برخی از قضات می توانند بسته به رفتار دختر در زمان دوستی به این مسئله پی ببرند که آیا در برقراری این رابطه اجباری در کار بوده است یا از روی اختیار و رضایت صورت پذیرفته است. می توان میزان صمیمیت دختر و پسر را قبل و بعد از برقراری رابطه جنسی مورد بررسی قرار داد. علاوه بر آن می توان با بررسی تعداد دفعاتی که بین دختر و پسر رابطه برقرار شده است و حتی مصرف مشروبات الکلی، به عدم رضایت یا رضایت دختر در برقراری رابطه جنسی و ازاله بکارت پی برد.
میزان دیه پرده بکارت پاره شده به عمد و غیرعمد
همانطور که پیش از این بیان نمودیم، ممکن است پرده بکارت دختر به دلایل مختلفی دچار آسیب شده و به عمد یا غیر عمد پاره شود. در هر حال برای این اتفاق ناخوشایند، در قانون مجازات و جبران خسارت تعیین شده است. طبق ماده ۱۵۰ بخش دیات قانون مجازات اسلامی، در صورتی که پرده بکارت دختر به صورت عمدی پاره شود، باید به ایشان مهرالمثل پرداخت شود. از بین بردن پرده بکارت به صورت عمد با انگشت یا جسم دیگر را شامل می شود که در چنین شرایطی دیه کامل زن مهرالمثل ایشان خواهد بود.
اما در صورتی که هر یک از این اعمال توسط شخص دیگری انجام شود، طبق قانون غیرمجاز بوده و مطابق ماده ۲۰۸ قانون مجازات اسلامی شخص مرتکب جرم تعزیری شده است. در این حالت اگر رضایت دختر در انجام این عمل وجود نداشته باشد، شخص مرتکب علاوه بر پرداخت مهر المثل، باید ارش البکاره نیز بپردازد.
این نکته را در مورد میزان دیه ازاله بکارت در نظر داشته باشید که قاضی اختیاری در کم و زیاد کردن مقدار دیه نخواهد داشت. اما قاضی می تواند میزان ارش البکاره را بسته به نظر کارشناس و برخی از مواد قانونی کاهش یا افزایش داده و در آن تغییراتی ایجاد کند. میزان دیه در از بین بردن پرده بکارت چه به صورت عمد و چه غیر عمد فرقی نداشته و در هر دو حالت مهرالمثل به دختر تعلق خواهد گرفت.
عناصر قانونی رخداد ازاله پرده بکارت
از بین رفتن پرده بکارت در دختران می تواند بسته به عناصر مختلفی رخ دهند. در قانون به برخی از این عناصر اشاره نموده است که از جمله مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
۱. ازاله بکارت غیر همسر
دختری که رابطه جنسی با او برقرار شده است، نباید با پسر رابطه همسری داشته باشد. اگر خطبه عقد جاری شود و ازدواج قانونی گردد، حتی در صورتی که طبق عرف جشن عروسی گرفته نشده باشد و بین دختر و پسر رابطه جنسی برقرار شود، مرد مرتکب جرم نشده و ازاله رخ نداده است. اما در صورتی که دختری در رابطه دوستی با پسری بوده باشد، یا اینکه با شخصی خارج از ازدواج رابطه جنسی داشته باشد که منجر به ازاله پرده بکارت او شود، می تواند از ایشان شکایت نماید.
۲. مقاربت بدون رضایت دختر
یکی از متداول ترین جرایمی که منجر به ازاله بکارت دختر می شود، برقراری رابطه جنسی بدون رضایت دختر است. در ماده ۶۵۸ تبصره ۱ مقرر شده است که اگر دختر برای برقراری رابطه جنسی رضایت داشته باشد، نمی تواند شکایت نموده و خواستار مجازات شخص شود. زیرا اصولا جرایمی که علیه اشخاص رخ می دهد، بدون رضایت آنها بوده و دختران در حالت اکراه یا اجبار اقدام به برقراری رابطه نموده اند.
برای این که بتوان عدم رضایت دختر در برقراری رابطه جنسی را اثبات نمود، نیاز به اظهار نظر پزشکی قانونی خواهد بود. که اصولا قضات پس از دریافت اظهارنامه از سوی پزشکی قانونی، اقدام به صادر کردن حکم محکومیت مرد متجاوز می نمایند. البته از آنجایی که فرهنگ کشور ایران پذیرای برقراری آزاد رابطه جنسی بین دختر و پسر نیست، قاضی اصل را بر عدم رضایت دختر به دلیل ترس از آبرو و خانواده می گذارد. وکیل پایه یک دادگستری با آشنایی کافی که نسبت به قوانین دارد به دختر در گرفتن حق خود کمک شایانی خواهد کرد و نباید اهمیت این موضوع را نادیده گرفت.
از سوی دیگر قانون برای حمایت از دختران جامعه در تبصره ۲ ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی به این مسئله اشاره نموده است که اگر دختر نابالغ باشد یعنی، مجنون باشد، مکره باشد، دارای سنی کمتر از ۹ سال باشد یا دارای اختلال عقلی باشد، اصل بر عدم رضایت ایشان در برقراری رابطه جنسی و ازاله بکارت خواهد بود.
۳. ازاله بکارت با برقراری رابطه جنسی یا استفاده از هر وسیله دیگر
در برخی موارد ممکن است مرد با دختر به صورت مستقیم رابطه جنسی برقرار نکند و از وسایل دیگری همچون انگشت، ابزار آلات و … برای از بین بردن پرده بکارت ایشان استفاده نماید. در چنین شرایطی نیز قانونگذار هیچ گونه تفاوتی بین برقراری رابطه جنسی با مقاربت یا غیر مقاربت قائل نشده و مرد را مسئول دانسته است که باید مجازات و خسارت از بین بردن پرده بکارت را بپردازد.
دیه ازاله بکارت ۱۴۰۲
پس از توضیح در خصوص مفهوم افضا و ذکر این نکته که در قانون مجازات اسلامی، برای ازاله و پارگی پرده بکارت، دیه در نظر گرفته شده است، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص دیه و ارش پاره شدن پرده بکارت ۱۴۰۲ صحبت کنیم و بگوییم که با توجه به قانون مجازات اسلامی، ازاله بکارت، در چه موارد و شرایطی، سبب تعلق دیه، به شخصی که پرده بکارت او، آسیب دیده یا پاره شده می گردد و میزان آن، با در نظر گرفتن مبلغ دیه کامل انسان، چقدر خواهد بود.
برای بررسی دیه و ارش پاره شدن پرده بکارت ۱۴۰۲ و شرایط تعلق آن، به فردی که پرده بکارت او، ازاله شده، باید به ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی، مراجعه کرد. این ماده، در خصوص میزان دیه ازاله بکارت و ارش آن، همچنین، شرایطی که سبب تعلق دیه، به فردی که پرده بکارت او، پاره شده، مقرر می دارد:
“هرگاه، ازاله بکارت غیر همسر، با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت، صورت گرفته باشد، موجب ضمان مهر المثل است و هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام گرفته باشد، چیزی ثابت نیست و رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرهی که رضایت واقعی، به زنا نداشته، در حکم عدم رضایت است.”
بر اساس این ماده، برای تعلق دیه ازاله بکارت به فرد؛ اولا، ازاله بکارت، باید، توسط غیر همسر و از روی اکراه، صورت گرفته باشد؛ ثانیا، در سبب از بین رفتن پرده بکارت، الزامی به وقوع این امر، صرفا به سبب مقاربت نیست و همین که پرده بکارت شخصی، توسط غیر همسر و بدون رضایت فرد، پاره شود و از بین برود، او را مستحق دریافت دیه ازاله بکارت خواهد کرد.
میزان دیه ریزش و عدم ضبط ادرار و مدفوع، در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. با این توضیح که، دیه ریزش دائمی ادرار در سال ۱۴۰۲ دیه کامل انسان بوده و در صورتی که جنایت، سبب ریزش غیر دائمی ادرار شود، ارش به مجنی علیه، تعلق خواهد گرفت.
در خصوص میزان دیه ازاله بکارت ۱۴۰۲، باید گفت، مطابق آنچه در ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی آمده است؛ دیه ازاله بکارت، مهر المثل می باشد. مهر المثل، یکی از انواع مهریه، در قانون مدنی است که با در نظر گرفتن وضعیت شغلی، اجتماعی، خانوادگی و شخصی زن و با توجه به میزان مهر افرادی که از نزدیکان او بوده و شرایط مشابه با او دارند، توسط کارشناس دادگستری، تعیین می گردد.
دیه افضا ۱۴۰۲
چنانچه شخصی، به سبب دخول و مقاربت جنسی، فشار، وارد کردن ضربه یا وارد کردن جسم سخت در ناحیه مقعدی و تناسلی دیگری یا همسرش، سبب افضای او، یعنی، یکی شدن مجرای ادرار و عادت ماهیانه یا یکی شدن مجرای عادت ماهیانه یا مدفوع وی شود، باید، دیه افضا را به مجنی علیه، بپردازد.
دیه افضا، همانند دیه ازاله بکارت، در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است و در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص آن، صحبت کنیم. برای بررسی دیه افضا، باید، به ماده ۶۶۰ و ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی، مراجعه کرد.
بر اساس ماده ۶۶۰ این قانون، اگر افضای همسر، به سبب عاملی غیر از مقاربت جنسی، صورت گیرد، باید، دیه کامل زن، بر اساس نرخ دیه، به وی، پرداخت گردد و در صورتی که افضای همسر، به سبب مقاربت جنسی و دخول ایجاد شده باشد، علاوه بر دیه کامل و مهریه کامل زن، نفقه او نیز حتی بعد از طلاق، تا زمان فوت زن، باید به زن، پرداخت شود.
دیه از بین بردن قدرت مقاربت و تولید مثل سال ۱۴۰۲ در قانون مجازات اسلامی، تعیین شده که به موجب آن، از بین بردن قدرت تولید مثل مرد، انزال وی، توانایی بارداری زن و حس لذت مقاربت در آنها، ارش داشته و به از بین بردن کامل قدرت مقاربت، دیه ای معادل نرخ دیه کامل یعنی ۹۰۰ میلیون تومان، تعلق می گیرد.
بر اساس ماده ۶۶۱ قانون مجازات، در صورتی که مرد، با مقاربت جنسی، سبب افضای غیر همسر خود شود و افضا شده نیز نابالغ و یا مکره باشد، افضا کننده باید، مهر المثل، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، ارش البکاره را بپردازد و در صورتی که مرد، با غیر مقاربت جنسی، سبب افضای غیر همسر شود، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، مهر المثل را نیز باید، بپردازد. افضای با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت، منجر به تعلق دیه کامل به زن است.
تعریف ارش
ارش در اصل مقدار مالی است که به منظور جبران خسارت مالی یا بدنی، که طبق شریعت اسلام اندازه آن مشخص نشده است، باید به خسارت دیده پرداخت شود. از این کلمه در باب های تجارت و دیات بسیار سخن به میان می آید.
طبق قانون و موازین شرعی، میزان ارش البکاره برابر با یک مهرالمثل می باشد. که برای تعیین میزان آن باید نظر کارشناسی صورت پذیرد. برای این که میزان ارش را محاسبه نمایند، باید ابتدا قیمت سالم و معیوب کالا مشخص گردد. پس از آن میزان ارش نیز تعیین می گردد. در اصل باید بیان نماییم که منظور از ارش البکاره مالی می باشد که به منظور جبران نقص وارد شده بر کنیز، به دلیل برداشتن بکارت وی توسط غیر مالک، یا هر کسی که به منزله مالک می باشد، و باید پرداخت گردد.
از آنجایی که زندگی شهری هر روز در حال گسترش می باشد، و برخورد های زنان و مردان در جامعه بیشتر شده است، به مراتب این مسئله منجر می شود تا انحرافات جنسی و آسیب های اجتماعی بیشتری نیز بروز کند. بهتر است دستگاه های قضایی تدابیری را برای بروز چنین جرایمی اندیشیده باشند.
ارش البکاره
یکی از این جرایم تعیین میزان ارش البکاره برای دخترانی است که مورد تجاوز قرار می گیرند. متاسفانه هر روز شاهد بروز بیشتر این اتفاق در سراسر کشور هستیم. پس لازم است تا قانونگذاران به دنبال راه حلی در این خصوص رفته و یا به بحث و کنکاش در این زمینه بپردازند.
در میان نظر فقها و آراء محاکم، برای تعیین مهرالمثل و ارش البکاره تعارضاتی وجود دارد. حتی می توانیم به صراحت بیان نماییم، که تا کنون رویه واحدی نیز در این موضوع دیده نشده است. همین مسئله اختلاف در آراء، باعث شده است تا حقوق برخی از افراد به شکل باور نکردنی ضایع شود.
تعیین ارش البکاره
یک نکته را در خصوص این مبحث در نظر داشته باشید. در صورتی به دختری که باکره گی خود را از دست داده باشد دیه تعلق می گیرد، که ازاله بکارت وی با حیله، ریا، تزویر و بدون رضایت و تمایل قلبی خود شخص صورت پذیرفته باشد. در صورتی که میزان مهر المثل، یک مسئله کاملا قانونی بوده و با تراضی طرفین تعیین می گردد.
طبق ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش دیات، باید بگوییم دیه پاره کردن پرده بکارت به صورت عمدی، به میزان مهرالمثل است. یعنی دیه کامل زن. از آنجایی که در میزان دیه ارش البکاره، عمدی یا غیر عمدی بودن فرقی وجود ندارد، به همین دلیل دیه پرده بکارت چه به صورت عمدی انجام شده باشد، چه به صورت غیر عمدی، همان مهر المثل خواهد بود.
علاوه بر آن طبق ماده فوق (ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش دیات) حتی اگر پرده بکارت دختر با انگشت یا هر چیز دیگری از بین برده شود، و منجر به پاره شدن مثانه نیز گردد، به صورتی که امکان ضبط ادرار وجود نداشته باشد، علاوه بر پرداخت دیه کامل زن، باید مهرالمثل نیز پرداخت شود.
اما اگر این آسیب منجر به پاره شدن مثانه نشده باشد، ملاک همان پرداخت مهر المثل به عنوان ارش البکاره می باشد. از سوی دیگر اگر این عمل توسط اجنبی و به صورت غیر مجاز صورت گرفته باشد، طبق ماده ۲۰۸ مکرر قانون مجازات عمومی، فرد مرتکب تعزیر می شود.
تفاوت مهرالمثل با ارش البکاره
طبق تعریفی که در ترمینولوژی حقوق در خصوص مهرالمثل بیان شده است، منظور مالی می باشد که پس از وقوع نزدیکی و قبل از این که برای مهر معین تراضی صورت پذیرد، بر حسب اوضاع و احوال زوجه، به وی تقدیم شود. بسیاری از حقوق دانان، مقصود از ارش البکاره را همان مهرالمثل بیان نموده اند.
تنها تفاوتی که می توانیم در خصوص مهرالمثل و ارش البکاره بیان نماییم، زمانی است که پارگی پرده بکارت به دلیل حوادث و تصادفات باشد. در این حالت به دختر ارش تعلق می گیرد نه مهر المثل. زیرا در این مورد نسبت به دختران تفویض بضع صورت نگرفته است. پس باید تنها ارش البکاره مقدار برای میزان پارگی پرده بکارت به دختر پرداخت شود.
نکات مهرالمثل
طبق ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی، برای تعیین میزان مهرالمثل دختر، باید به حال زن، این که از چه شرافت خانوادگی برخوردار است، دارای چه وضعیتی بوده و چه صفاتی دارد. از طرف دیگر باید تمامی صفات این شخص، نسبت به اقران و اقارب و… در نظر گرفته و بررسی شود.
از طرف دیگر طبق ماده ۱۱۰۰ قانون مدنی، در صورتی که میزان مهرالمسمی مجهول باشد، یعنی مالکیت نداشته باشد، یا این که ملک غیر باشد، در صورت اول و دوم زن مستحق دریافت مهر المثل خواهد بود. اما در صورت سوم مستحق دریافت مثل یا قیمت آن خواهد بود. مگر این که صاحب مال تنفیذ یا اجازه نماید.
از آنجایی که مهرالمثل و ارش البکاره از یک مقصود برخوردار هستند، پس باید بیان نماییم که تمامی قوانین یاد شده در خصوص ارش البکاره نیز صدق میکند.
سخن پایانی
از آنجایی که مسئله ازاله بکارت مسئله خاصی است و دختران نمی توانند به راحتی به دادگاه مراجعه نموده اقدام به طرح شکایت نمایند، بهتر است برای این کار بهترین وکیل را انتخاب نموده و توسط ایشان دادخواست تنظیم نمایند. حق گرا بهترین وکلای پایه یک دادگستری را در اختیار شهروندان قرار می دهد تا بتوانند با هزینه مقرون به صرفه بسیاری از مشکلات خود را برطرف نمایند.