طلاق

تنفیذ طلاق

۵/۵ - (۵ امتیاز)

تنفیذ طلاق چیست؟

 

تنفیذ در لغت یعنی تأیید کردن است و تنفیذ طلاق یعنی تأیید طلاق است؛ تنفیذ طلاق موقعی مطرح می‌شود که زوجین در خارج از ایران بخواهند طلاق خود را ثبت نمایید؛ بنابراین حکم طلاق صادرشده باید توسط دادگاه‌های ایران تنفیذ یا تأیید شود؛ اما دقیقاً چه شرایطی باید مطرح باشد تا تنفیذ طلاق صورت بگیرد؟ در ادامه به این مباحث پرداخته‌شده است.

 

مجموعه دفتر وکالت حق گرا

پیشنهاد می گردد در صورتی که با مشکل طلاق مواجه هستید و یا می خواهید در آینده با مشکلات مربوط به تنصیف اموال ، مهریه ، نفقه و… برخورد نکنید با تماس و یا مراجعه به یکی از نزدیکترین  دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب  تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا  ، پیگیری موضوع را به وکلای با تجربه ما بسپارید

 

یک مطلب کلی قبل از مطالعه این بخش که باید همه بدونند ، اینه که مطالب توی اینترنت، خیلی بدرد توی دادگاه نمیخوره . این تجربه وکیله که هم زمان می تواند از یکی دفاع و یا بر علیه اون اقامه دعوا کنه و پیروز از دادگاه خارج بشه .

شرایط تنفیذ طلاق

 

درصورتی‌که شرایط لازم برای تنفیذ طلاق وجود نداشته باشد رأی طلاق مورد تأیید قوانین ایران نخواهد بود؛ بنابراین رأی صادره توسط دادگاه‌های خارجی زمانی مورد تأیید دادگاه‌های ایرانی است که شرایط زیر را داشته باشد:

  • صلاحیت دادگاه خارجی به رسیدگی درخواست طلاق
  • عدم مغایرت قانون کشور خارجی با قوانین ایران

 

در قوانین گذشته درصورتی‌که زوجین در خارج از کشور قصد طلاق داشتند نیازی به تنفیذ طلاق نبود و تنها با مراجعه به دادگاه‌های آن کشور و طی کردن مراحل طلاق، طلاق صورت می‌گرفت؛ اما طبق قوانین جدید جمهوری اسلامی ایران کلیه طلاق‌ها زمانی ثبت می‌شوند که تنفیذ طلاق صورت گرفته باشد و حکم توسط محاکم ایران تأیید شود.

 

ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور

 

ایرانیان مقیم خارج از کشور جهت ثبت طلاق خود باید درخواست کتبی خود را با ارائه‌ی گواهی اجرای صیغه‌ی طلاق که توسط افراد شایسته و مورد تأیید وزارت امور خارجه و کنسولگری صورت گرفته است، ارسال نمایند. بنابراین توصیه می‌شود که افراد قبل از هرگونه اقدامی با وکیل خود در ایران مشورت نمایند تا بتوانند در این مسیر از مشکلات احتمالی پیشگیری کنند.

بیشتر بدانیم : طلاق یک طرفه در خارج از کشور  

 

قوانین حمایت خانواده و رویه قضایی کشور

 

درصورتی‌که زوجین با توافق یکدیگر اقدام به طلاق نمایند می‌توانند تنها با ارائه‌ی گواهی اجرای صیغه‌ی طلاق که توسط افراد مورد تأیید کنسولگری انجام‌شده است، طلاق خود را ثبت کنند.

 

درصورتی‌که زن مقیم خارج و همسر وی مقیم ایران یا خارج باشد و با امر طلاق موافق نبوده، می‌تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران مثلاً گروه وکلای موسسه حقوقی شیراز، تحکیم غیاث، از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یک‌طرفه کنند ولی باید به این نکته توجه کرد که رأی دادگاه خارجی در صورتی در ایران اعتبار دارد و تنفیذ می‌شود که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد.

 

درصورتی‌که مرد مقیم خارج از کشور باشد و همسر وی مقیم ایران یا خارج از کشور باشد و با طلاق موافق نباشد. با توجه به این امر که در قانون ایران حق طلاق با مرد است خواه مقیم ایران باشد یا خارج از کشور. زوج می‌تواند وکالت طلاق خود را به دادگاه محل اقامت زوجه ارسال کند و رأی طلاق به درخواست مرد ثبت شود.

 

مدارک موردنیاز برای تنفیذ حکم طلاق

 

  • نسخه‌ای از رونوشت حکم دادگاه خارجی
  • ترجمه رسمی حکم گواهی‌شده به زبان فارسی
  • سایر مدارک نظیر مدارک شناسایی، وکالت‌نامه و …

 

 

رویه حقوقی برای تنفیذ طلاق

طلاق در رویه قضایی طی پروسه طولانی مدت انجام می گیرد و زوجین به راحتی نمی توانند از یکدیگر جدا شوند. در واقع محاکم خانواده به طرفینی که قصد جدایی از هم دارند، جلسات مشاوره ای برای آن ها در نظر می گیرد تا به نوعی از وقوع طلاق جلوگیری به عمل آید.

البته این روش تا حدود زیادی در سازش بین زن و مرد و عدم طلاق از سوی آن ها تاثیر به سزایی داشته است. در صورتی که قصد طرفین نسبت به طلاق قطعی باشد و مراحل مختلف جلسات مشاوره ای هم چندان کارایی در این زمینه مداشته باشد، دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش می کند و با مراجعه به دفاتر طلاق و ازدواج به صورت رسمی به ثبت می رسد.

با توجه به این که طلاق در قانون ایران انواع مختلفی دارد، طبیعتا شرایط و ضوابط خاصی برای آن ها در نظر گرفته می شود. اما موضوع مهمی که در این زمینه مطرح می شود، بحث تنفیذ طلاق است که تحت چه شرایطی صورت می گیرد. تنفیذ در لغت به معنای اجازه دادن و تایید کردن است و تنفیذ در طلاق به معنای تایید کردن طلاق می باشد.

درخواست تنفیذ طلاق زمانی مطرح می شود که زوجین تصمیم می گیرند طلاق خود را در خارج از ایران به ثبت برسانند. حال در این صورت حکم طلاق صادر شده در خارج از کشور باید توسط دادگاه های ایران تنفیذ یا تایید شود. ممکن است این سوال مطرح شود که این تنفیذ تحت چه شرایطی پذیرفته خواهد شد و اجرای آن توسط چه مرجعی صورت می گیرد؟ در ادامه مطلب توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد و با مقررات مربوط به درخواست تنفیذ طلاق بیشتر آشنا خواهید شد.

شرایط درخواست تنفیذ طلاق

همانطور که گفته شد، تنفیذ طلاق بدین معناست که در صورت ثبت طلاق در خارج از کشور، باید توسط محاکم ایران تنفیذ شود. البته درخواست تنفیذ طلاق منوط به وجود تشریفات و قواعد مشخصی است و در غیر این صورت رای طلاق صادره مورد تایید قوانین ایران نخواهد بود. در صورتی دادگاه ایران اقدام به تفیذ طلاق می نماید که رای صادره توسط دادگاه خارجی واجد یک سری شرایط خاص باشد که عبارتند از:

دادگاه خارجی صلاحیت رسیدگی به درخواست طلاق را داشته باشد.
قانون کشور خارجی که حکم طلاق توسط آن صادر شده است، با قانون ایران مغایرتی نداشته باشد.
چنانچه مرجع رسیدگی کننده به درخواست طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور، صلاحیت رسیدگی به این موضوع را نداشته باشد، در غیر این صورت دادگاه ایران رای طلاق صادره را تنفیذ نخواهد کرد. همچنین اگر قانون کشور صادر کننده حکم طلاق با قانون ایران سازگار نباشد، امکان تنفیذ طلاق صورت گرفته بین ایرانیان خارج از کشور توسط دادگاه ایران وجود ندارد.

در گذشته ثبت طلاق در خارج از کشور نیازی به تنفیذ دادگاه های ایران نبود و در صورتی که طرفین قصد طلاق داشتند، در همان کشور متبوع مراحل طلاق را سپری می کردند و در نهایت به ثبت می رسید. درواقع با صدور حکم طلاق توسط دادگاه خارجی، صیغه شرعی صورت می گرفت و الزامی مبنی بر تایید آن توسط محاکم ایران وجود نداشت. اما بعد از تصویب قانون جدید در ارتباط با طلاق، ثبت کلیه طلاق ها منوط به حکم دادگاه خانواده شد و در نتیجه ثبت آن در خارج از کشور متوقف گردید.

البته در حال حاضر رای طلاق صادره از دادگاه های خارجی باید به تایید کنسولگری ایران برسد. تایید حکم طلاق کشور خارجی توسط کنسولگری ایران، تقاضای طرفین را برای این امر تقریبا آسان تر کرده است. در واقع ایرانیان خارج از کشور به راحتی می توانند طلاق خود را از این طریق در ایران به ثبت برسانند.

ثبت طلاق در خارج از کشور

ثبت طلاق و درخواست تنفیذ طلاق در خارج از کشور برای ایرانیان طبق قوانین و مقررات خاصی صورت می گیرد و هر ساله در بسیاری از کشور های دنیا این موضوع در حال وقوع است. البته ثبت طلاق برای ایرانی هایی که در کشور های مختلف دنیا اقامت دارند، مطرح است که اجرای آن باید از طرف دادگاه های ایران تایید شود. مطابق ماده ۶ قانون مدنی، قانون ایران در مورد نکاح و طلاق کلیه اتباع ایرانی ولو این که مقیم خارج از کشور باشند، اجرا خواهد شد.

بدین ترتیب حتی اگر ازدواج یا طلاق افرادی که تابعیت ایرانی دارند در خارج از کشور به ثبت برسد، مطابق قانون ایران رفتار می شود. به همین جهت در صورتی که طلاق بین اشخاص ایرانی در خارج از کشور ثبت شود، اجرا شدن آن منوط به تفیذ یا تایید محاکم ایران می باشد.

پس طرفینی که اقدام به ثبت طلاق و درخواست تنفیذ طلاق در خارج از ایران می نمایند، باید نسبت به این مسئله واقف باشند که مقررات و قواعد ایران در این زمینه جاری می شود. چون تصور اغلب افراد این است که طلاق در هر کشوری به ثبت رسید، باید مفاد آن طبق قوانین همان کشور به اجرا در آید، اما با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، اجرا و تاییدیه ثبت طلاق در خارج از کشور منوط به قوانین ایران است.

زوجین خارج از کشور در صورتی که قصد طلاق و جدایی از هم داشته باشند، می توانند به دادگاه صالح در آن کشور مراجعه کنند. البته ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور باید از طریق کنسولگری ها و سفارت خانه های ایران در کشور های مربوطه صورت گیرد که در این صورت طلاق صورت گرفته از دادگاه محل اقامت زوجین به دفاتر کنسولگری فرستاده شده و در نهایت برای تنفیذ آن به محاکم صالح ایران ارجاع داده می شود. بنابراین حکم طلاق صادره از دادگاه کشور خارجی باید به تایید کنسولگری ایران برسد، در غیر این صورت حکم صادره از به لحاظ قانونی هیچ اثری نخواهد داشت.

ممکن است زوجین به دلایل مختلف از روند ثبت طلاق و تایید آن توسط کنسولگری ایران اطلاع کافی نداشته باشند و همین امر روند طلاق را با مشکل مواجه می کند. در بسیاری از مواقع زوجین در مهلت قانونی اقدام به تایید طلاق توسط کنسولگری نمی کنند که می تواند به عدم ثبت طلاق منجر شود. در این صورت طرفین می بایست مجددا برای ثبت طلاق اقدام کنند و کلیه مراحل انجام شده را دوباره به جریان بیاندازند.

البته علاوه بر این موضوع چنانچه تشریفات قانونی طلاق حتی در کشور خارجی توسط زوجین صورت نگیرد، نه تنها در کشور متبوع این واقعه به ثبت نمی رسد، بلکه مطابق قوانین ایران باطل خواهد بود.

لازم به ذکر است که نحوه اجرای طلاق توسط دادگاه ایران تا حد زیادی به قوانین کشور صادر کننده بستگی دارد؛ به طور مثال چنانچه زوجین در کشوری اقامت داشته باشند که قانون محل اقامت را صالح بداند، حکم طلاق طبق قانون آن کشور صادر می شود، در این صورت اجرای آن حکم در ایران بسیار دشوار خواهد بود. اجرای طلاق در قانون ایران مطابق با تشریفات خاصی انجام می شود، از جمله این که صیغه طلاق باید خوانده شود و دو نفر به عنوا شاهد صیغه طلاق را بشنوند.

در کشور های خارجی اجرای طلاق بر عهده کنسولگری های ایران در آن کشور می باشد و زوجین باید پس از صدور حکم طلاق به کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه و طلاق را با رعایت تشریفات قانونی به ثبت برسانند.

 

دادخواست تنفیذ طلاق

درخواست تنفیذ طلاق برای ایرانیان خارج از کشور

در شرایطی که زوجه درخواست طلاق دارد و مقیم خارج باشد، اما زوج تمایلی به طلاق ندارد (چه مقیم خارج باشد یا نباشد)، در این صورت راهکار های مختلفی را می توان برای زوجه در نظر گرفت. زوجه می تواند با ارسال وکالت در طلاق به شخصی که مقیم ایران است، درخواست طلاق را از دادگاه خانواده ایران درخواست کند. همچنین زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه خارجی محل اقامت خود، درخواست طلاق خود را ارائه دهد.

البته در صورتی دادگاه ایران حکم طلاق مرجع خارجی را تنفیذ می کند که علاوه بر داشتن صلاحیت، قانون ایران مورد تایید آن کشور باشد. یعنی اگر زوجه از طریق دادگاه کشور خارجی اقدام به طلاق نماید و قانون ایران توسط آن کشور مورد تایید نباشد، درخواست تنفیذ طلاق از سوی زوجه مورد قبول نخواهد بود.

حال ممکن است در شرایطی زوج که مقیم خارج است، تقاضای طلاق دارد ولی زوجه با این درخواست موافق نیست. با توجه به این که در قانون ایران حق طلاق با مرد است، زوج می تواند به دادگاه محل اقامت خود مراجعه کند و با اخذ رای طلاق، درخواست تنفیذ آن را از دادگاه های ایران درخواست کند. چنانچه در این زمینه مشکل قانونی خاصی وجود نداشته باشد، درخواست طلاق زوج از سوی محاکم ایران تنفیذ می شود.

در صورتی که هر دو طرف (زوج و زوجه) نسبت به طلاق موافق باشند، می توانند به سفارت خانه یا دفاتر کنسولگری ایران در کشور متبوع مراجعه کنند. در این صورت رای طلاق صادره از سوی مرجع رسیدگی کننده خارجی به دفاتر کنسولگری فرستاده شده و برای تنفیذ طلاق به دادگاه های ایران ارجاع داده می شود. درخواست تنفیذ برای طلاق توافقی مراحل آسان تری دارد و زوجین با سپری کردن یک سری مراحل قانونی خاص می توانند در خارج از ایران از هم جدا شوند.

نکات مهم پیرامون درخواست تنفیذ طلاق

♦ هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد، برای رسیدگی صالح است.

♦ اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران صالح می باشد. چنانچه هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچ ‌ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آن که زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.

♦ هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیت دار محل اقامت خویش مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجراء نمی‌شود، مگر آن که دادگاه صلاحیت دار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذ صادر کند.

♦ ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگری ‌های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیـت دار که با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری‌ ها معرفی می‌شوند، امکان‌ پذیر است.

♦ ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است. بدین صورت که ثبت طلاق رجعی پس از انقضاء یا اتمام مدن زمان عده صورت می گیرد.

♦ در طلاق بائن نیز زوجه می‌تواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیت دار در کنسولگری ثبت نماید.

♦ در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت می‌گردد، زوجه می‌تواند با رعایت این قانون برای مطالبه حقوق قانونی خود به دادگاه‌های ایران مراجعه نماید.

 

نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که طلاق باید در مساجد و مراکز اسلامی در خارج از کشور صورت بگیرد و صیغه‌ی طلاق در حضور دو شاهد جاری شود.

 

 

نمونه رأی مبنی بر تنفیذ طلاق واقع‌شده در خارج

 

به تاریخ: ۱۴/۱۰/۸۲ کلاسه پرونده: ۸۲/۴۴۵ شماره دادنامه ۸۲/۱۰/۱۴_۲۸۳۹

مرجع رسیدگی: شعبه ۲۵۰ دادگاه خانواده تهران

خواهان: شهلا… با وکالت ۱- محمدتقی…۲-سوسن… به نشانی: مشترک تهران، خ مطهری، ترکمنستان…

خوانده: ساسان…به نشانی …

خواسته تنفیذ طلاق

 

گردش کار: خواهان دادرسی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی در وقت فوق‌العاده/ مقرر دادگاه به تصدی امضاکننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رأی می‌نماید:

 

رأی دادگاه

در خصوص دادخواست شهلا… با وکالت مع الواسطه آقای محمدتقی… و خانم سوسن… به طرفیت آقای ساسان به خواسته تنفیذ خارج از کشور که وکلای محترم خواهان در بخشی نیز اظهارات خود بیان داشتند به‌موجب سند ازدواج شماره ۶۹/۴/۱۷-۹

صادره از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در وین عقد ازدواج فی‌مابین موکلِ و خوانده برقرار گردید و حاصل این ازدواج دو فرزند مشترک بوده و زوجین در محاکم قضایی خارجی از هم جدا شدند. حقوق فرزندان و زوجه مشخص گردید و صیغه طلاق در مجمع نشر معارف اسلامی و عترت دونااشتات جاری شد و لذا تقاضای تنفیذ طلاق راداریم. توجها به محتویات پرونده و مستندات موجود در پرونده و همچنین فتوکپی رأی مصدق ازدواج در سفارت ایران در وین و شواهد و امارات موجود در پرونده و گواهی طلاق شرعی و وکلای محترم نیز تصدیق نموده‌اند. دادگاه ضمن تنفیذ حکم صادره از دادگاه دونااشات وین به زوجه یا وکلای قانونی وی اجازه می‌دهد پس از حضور دریکی از محاضر رسمی طلاق از نوع خلع را با شرایط مقرر در طلاق خارجی ثبت نمایند. حکم صادره پس از ابلاغ ظرف ۲۰ روز قابل واخواهی و سپس قابل‌تجدید نیز خواهد بود.

 

نمونه آراء تنفیذ حکم طلاق واقعه در کشورهای خارج از ایران

 

آگهی ابلاغ دادنامه‏ بتاریخ‏ ۱۲/۱۰/۷۴ پرونده‏ کلاسه ۷۴/۸۱۴ شماره‏ دادنامه‏ ۱۳۴۴-۱۴/۱۰/۷۴ مرجع رسیدگی: شعبه ۲۰۳ دادگاه‏ عمومی تهران.

خواهان:لاله… به نشانی ولنجک‏ خیابان…

خوانده: مجتبی… مجهول المکان.

خواسته:تنفیذ و ثبت طلاق.

رأی دادگاه‏

نظر به تقاضای خواهان‏ خانم لاله…با توجه‏ به اسناد و مدارک‏ ابزاری که حکایت از وقوع طلاق در امریکا دارد و تقاضای‏ خواهان برای ثبت‏ طلاق در یکی از دفاتر طلاق ایران موجه‏ است دادگاه اجازه‏ ثبت طلاق خلعی‏ مورد تقاضای خواهان‏ را در یکی از دفاتر طلاق ایران صادر و اعلام می‏نماید خواهان می‏تواند با ارائه این اجازه ‏نامه واقعه طلاق خلعی خود را از شوهر سابقش آقای مجتبی…به ثبت برساند.

رئیس شعبه ۲۰۳ دادگاه عمومی تهران‏

 

در صورتی که رأی دادگاه خارجی دایر بر طلاق در خصوص اتباع ایرانی موافق قوانین ایران صادرنشده باشد، در دادگاه‌های ایران قابل تنفیذ نیست

رای بدوی

درخصوص دادخواست آقای ب.ع. با وکالت خانم ف.ع. به طرفیت خانم ف.ب. و الف.پنجم اجاری اسناد رسمی به‌ خواسته تنفیذ طلاق و ابطال اجرائیه. با عنایت به دادخواست تقدیمی و مدارک و مستندات ابرازی خواهان و با توجه به اظهارات وکیل خواهان در جلسه دادرسی و لایحه تقدیمی از طرف خوانده ردیف دوم و اینکه خوانده ردیف اول در جلسه دادرسی حضور نیافته و در قبال دعوی مطروحه دفاعی از خود به‌عمل نیاورده است، نظر به اینکه وفق ماده ۹۶۳ قانون مدنی اگر زوجین تبعه یک دولت نباشند روابط شخصی و مالی بین آنها تابع قوانین دولت متبوع شوهر خواهد بود. حال با توجه به اینکه زوجین هر دو ایرانی هستند به‌طریق اولی روابط بین آنها می‌بایست وفق قوانین دولت متبوع یعنی ایران در دادگاه رسیدگی شود؛ درحالی‌که رأیی که از طرف دادگاه عالی کالیفرنیا واقع در کشور آمریکا صادر شده، وفق قوانین داخلی آمریکا اصدار یافته، پس قابلیت تنفیذ ندارد، زیرا وفق قوانین ایران رسیدگی نشده است. علی‌هذا نظر به مراتب مذکوره با توجه به عدم قابلیت تنفیذ رأی صادره از دادگاه عالی کالیفرنیا موجبی نیز جهت ابطال اجراییه نشده است؛ فلذا دادگاه با غیر ثابت تشخیص دادن دعوی خواهان، حکم به رد دعوی آقای ب. ع. صادر می‌نماید. این رأی حضوری بوده ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر مرکز استان تهران می‌باشد.
رئیس شعبه ۲۶۱ دادگاه عمومی خانواده تهران ـ اقدم

رای دادگاه تجدید نظر

درخصوص دادخواست تجدیدنظرخواهی ب.ع. با وکالت خانم ف.ع. نسبت به دادنامه شماره ۹۰۰۹۹۷۰۲۱۶۱۰۰۲۱۰-۲۵/۲/۹۰ صادره از شعبه۲۶۱ دادگاه خانواده تهران در پرونده شماره بایگانی ۸۹۱۲۸۵ موضوع حکم به رد دعوی تنفیذ طلاق صادره از دادگاه کالیفرنیا و ابطال اجراییه. باتوجه به بررسی و مداقه در جمیع اوراق پرونده نظر به‌اینکه تجدیدنظرخواه اعتراض موجه و مدلل و مؤثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید به‌عمل نیاورده است و نیز رأی بدوی با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردیده است، بناء علی‌هذا دادگاه ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه مستنداً به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را عیناً ‌تأیید و ابرام می‌نماید. رأی صادره ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است.
مستشاران شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
سیفی ـ مدنی/ پژوهشگاه قوه قضائیه

 

 

 

کلام آخر

 

برای ثبت طلاق توافقی در ایران، زوجین باید گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه‌های خانواده ارائه دهند. سپس به دفاتر ثبت مراجعه کرده و طلاق خود را ثبت کنند؛ اما طلاق در خارج از کشور همان‌طور که اشاره شد باید به تأیید دادگاه‌های ایران برسد و بعد از تأیید طلاق ثبت می‌شود. طلاق و مهریه از مباحثی هستند که این روزها بسیاری از جوانان را درگیر کرده است. اگر خارج از کشور زندگی می‌کنید یا دوست و آشنایی دارید که درگیر طلاق هستند؛ می‌توانید وکلای دفتر حقوقی وکالت حق گرا ، را به آن‌ها معرفی کنید تا در زمینه ی تنفیذ طلاق اطلاعات لازم را در اختیارشان قرار دهیم. تنها کافی است با شماره واتساپ گروه تماس بگیرید و پیگیری امور را به وکلای خود در گروه حقوقی حق گرا بسپارید.

 

سوال شده است

در صورتی که قانون کشور خارجی صادر کننده حکم طلاق، با قانون ایران مغایرت داشته باشد، آیا امکان تنفیذ طلاق وجود دارد؟

خیر، در چنین حالتی امکان تنفیذ حکم طلاق از سوی محاکم ایران وجود نخواهد داشت.

جهت درخواست تنفیذ طلاق چه مدارکی باید ارائه شود؟

مطابق ماده ۱۷۳ قانون اجرای احکام مدنی، مدارکی که جهت تنفیذ احکام خارجی از جمله درخواست تنفیذ طلاق باید ارائه شود، شامل موارد زیر است:

نسخه‌ای از رونوشت حکم دادگاه خارجی که صحت مطابقت آن با اصل به وسیله مامور سیاسی یا کنسولی کشور صادر کننده حکم گواهی‌شده باشد با ترجمه رسمی گواهی شده آن به زبان فارسی.
رونوشت دستور اجرای حکمی که از طرف مرجع صلاحیت دار مربوط صادر شده با ترجمه گواهی شده آن.
گواهی نماینده سیاسی یا کنسولی ایران در کشوری که حکم از آنجا صادر شده یا نماینده سیاسی یا کنسولی کشور صادر کننده حکم در ایران ‌راجع به صدور و دستور اجرای حکم از مقامات صلاحیت دار.
گواهی امضاء نماینده سیاسی یا کنسولی کشور خارجی مقیم ایران از طرف وزارت امور خارجه.

 

 

یک پیام بگذارید