وصول مطالبات

پس ندادن پول پیش توسط موجر

۵/۵ - (۱۲ امتیاز)

قبل از هر چیز اگر درگیر پرونده و دعاوی حقوقی مانند دعاوی خانوادگی و یا دعوای کیفری مانند کلاهبرداری ، هک حساب بانکی ، هک شدن وب سایت شرکت ها ، مباحث ملکی و دعواهای بین مالک و مستاجر و از جمله پس ندادن پول پیش و غیره هستید یا نیازمند مشاوره تخصصی با وکیل مهاجرت در تهران ، کرج و سایر نقاط کشور عزیزمان هستید، جهت دسترسی به بهترین وکلای پایه یک دادگستری و قاضی های بازنشته از طریق شماره تماس های درج شده در این سایت با ما در دفتر وکالت حق گرا تماس باشید.
تنظیم و انعقاد قراردادهای اشخاص با یکدیگر، مخصوصا زمانی که دارای آثار مستقیم مالی است، طرفین را ملزم به اجرای کامل موضوع اصلی قرارداد و همچنین شروط ضمن عقد می کند. از همین رو هرگاه یکی از طرفین قرارداد بخواهد که از اجرای موضوع اصلی تعهد و قرارداد خود، استنکاف نماید، در نتیجه تخلف کرده و مسول جبران خسارت‌های وارده که ناشی از نقض تعهد خود بوده، می گردد.
یکی از قراردادهای رایج و متداولی که در زمینه امور مالی افراد با یکدیگر وجود دارد، عقد اجاره و تملیک منافع عین مستاجره به مستاجر می‌باشد. مطابق قانون، در صورت توافق و تراضی طرفین برای تشکیل عقد اجاره، موجر و مستاجر هر کدام، متعهد به انجام تکالیفی هستند. از جمله موجر متعهد به تحویل عین مستاجره در موعد مقرر و مطابق با وضعیتی که مستاجر بتواند استفاده مطلوب داشته باشد، خواهد بود، و مستاجر هم متعهد است در قبال تملک منافع در مدت مقرر، با توجه به عرف، ماهانه مبالغی را به موجر پرداخت کند.

پس ندادن پول پیش توسط موجر

در عرف و طبق توافق طرفین عقد اجاره، ممکن است موجر مبالغی غیر از مال الاجاره، تحت عناوین ودیعه یا قرض الحسنه از مستاجر، دریافت کند که این مبلغ، جهت تامین احتمالی، برای جبران احتمالی خسارتهای وارده که ناشی از اقدامات مستاجر، نسبت به عین مستاجره حادث شده است، اخذ می گردد.
واضح است که در پایان عقد اجاره و عدم تمدید مجدد ان، موجر مکلف به تحویل مبلغ ودیعه یا پول پیش به مستاجر می باشد و این تعهد تبعی است که قانون او را ملزم به رد پول پیش می کند و در صورت ممانعت از پس دادن پول پیش، می توان الزام او را از مرجع صالح درخواست نمود.
در این مقاله، به آثار قانونی پس ندادن پول پیش توسط موجر و طریقه ی استرداد و پس دادن پول پیش توسط موجر، پرداخته می‌شود.
………………………………………………………………..
بیشتر بدانید : سفته ضمانت کار و بدون تاریخ
……………………………………………………………..
سوالات مرتبط با پس ندادن پول پیش توسط موجر
– اگر موجر هنگام سررسید قرارداد اجاره پول رهن را به ما پس نداد چه راهی برای استرداد پول پیش و قرض الحسنه وجود دارد
– جریمه پس ندادن پول پیش توسط موجر چیست؟ آثار حقوقی و پیامدهای استنکاف موجر از استرداد قرض الحسنه چیست؟
– آیا می توان در قبال پس ندادن پول پیش توسط موجر، ملک وی را مصادره و توقیف کرد؟
– آیا می توان به دلیل عدم استرداد پول پیش توسط موجر از تخلیه ملک امتناع نمود؟ راه قانونی مطالبه مبلغ ودیعه چیست و چه مقدار زمان می برد؟

نحوه ی استرداد پول پیش و قرض الحسنه از موجر

با تنظیم قرارداد اجاره، مبلغی معادل قرض الحسنه یا ودیعه با درخواست موجر از مستاجر، به او پرداخت می‌شود. این مبلغ جهت تامین برای جبران خسارت احتمالی که ممکن است توسط اقدامات مستاجر، مبنی بر عدم پرداخت اجاره بها و یا خسارات مالی که به جهت سو استفاده به ملک و یا حتی به خاطر عدم پرداخت تعهدات مالی آبونمان، وارد شده باشد، اخذ می گردد.
در صورت پایان عقد اجاره و عدم تمدید مجدد ان، اگر پولی از بابت قرض الحسنه و یا ودیعه از مستاجر اخذ شده باشد، باید استرداد گردد و عدم تسلیم ان به مستاجر یک نقض تعهد حقوقی از باب امانت قانونی می باشد؛ چرا که با اتمام قرارداد اجاره، این تعهد که مبنی بر پس دادن پول پیش توسط موجر به مستاجر می باشد، فرض قانونی و یک تعهد است.
با این حال در مواردی این اتفاق رخ داده است که موجر از پس دادن پول پیش به مستاجر خودداری کرده و با بهانه های واهی از پس دادن پول پیش به مستاجر طفره رفته است. در این موارد شخص مستاجر می‌تواند با مراجعه به مرجع صالح قضایی پول پیش را مطالبه کند. در ابتدا از طریق ارسال اظهارنامه قانونی به موجر، معادل مبلغی را که به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه به او در لحظه ی تنظیم عقد اجاره تسلیم کرده است، در مدت معین مطالبه می کند و اگر در ظرف مدت مقرر، از رد و تحویل ودیعه و قرض الحسنه به عنوان پول پیش خودداری نمود، می‌تواند بر حسب مقدار مبلغ پول پیش، به شورای حل اختلاف و یا دادگاه حقوقی محل اقامت موجر، شکایت نموده و خواهان استرداد پول پیش به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه باشد.
برای زمانی که مستاجر پول پیش را به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه به موجر پرداخته کرده است، بخواهد ان را استرداد کند، باید موارد ذیل را رعایت نماید تا دادگاه موجر را ملزم به پس دادن پول پیش مستاجر نماید:
…………………………………………………………
بیشتر بدانید : شکایت از همسایه متخلف
…………………………………………………………
– داشتن قرارداد اجاره؛ خواه به صورت سند رسمی یا عادی و یا اثبات وجود چنین قراردادی
– در ابتدا باید دلیل، مدرک و یا سندی به دادگاه ارائه دهد که پول پیش را تحت عنوان ودیعه یا قرض الحسنه به موجر پرداخت نموده است؛ این دلیل می‌تواند رسید بانکی، حداقل دو شاهد و یا سند اجاره بین موجر یا مستاجر باشد که نشان بدهد پول پیش تحویل موجر شده است.همین که اثبات نماید پول را به وی پرداخت نموده برای استرداد ان کافی خواهد بود.
– مستاجر زمانی مستحق استرداد دریافت پول پیشی که به موجر داده، می گردد که قرارداد اجاره به اتمام رسیده و مدت ان منقضی شده باشد و چون باید با پایان عقد اجاره ملک را تخلیه کند، فلذا باید تخلیه ی ملک را با تامین دلیل، گواهی واثبات کند.
جریمه پس ندادن پول پیش توسط موجر، آثار حقوقی و پیامدهای استنکاف موجر از استرداد قرض الحسنه
در صورتی که موجر از پس دادن پول پیش خودداری کند، مستاجر با تنظیم دادخواست حقوقی، مبنی بر استرداد پول پیش، و ارائه ی مدارک لازم و انجام تشریفات قانونی، مرجع قضایی صالح وی را محکوم به پرداخت پول پیش و پولی را که به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه پرداخت کرده است، می‌نماید.در صورتی که موجر از پس دادن پول پیش، با داشتن تمکن مالی، استنکاف و خودداری نموده باشد، می توان بر اساس محکومیت مالی وی، و عدم امکان توقیف اموال او، در نهایت به درخواست مستاجر، حکم جلب او را از دادگاه تقاضا نمود.

توقیف و مصادره ملک موجر در قبال پس ندادن پول پیش مستاجر

بر اساس قانون این اجازه به طلبکار داده شده است، که جهت پس ندادن پول پیش توسط موجر، بتوان نسبت به توقیف و یا مصادره ملک وی، اقدام نمود. با توجه به انجام و امکان این موضوع، می توان توقیف و مصادره ی ملک موجر را در دو مقطع دادرسی لحاظ کرد:
-توقیف و مصادره ی ملک موجر توسط مستاجر، اگر قبل از صدور رای؛ قبل از تقدیم دادخواست اصلی و یا همراه با ان و یا حتی در اثنای دادرسی باشد، در قالب درخواست تامین خواسته، به شرط پرداخت تامین احتمالی از جانب مستاجر امکان‌پذیر خواهدبود. مگر در صورتی که سند اجاره رسمی بوده باشد.
– در صورت صدور رای و محکومیت موجر مبنی بر پس دادن پول پیش مستاجر و استنکاف او از پرداخت و با وجود تمکن مالی وی، می توان با توجه به استعلام دادگاه و اجرای رای توسط واحد اجرای احکام مدنی، نسبت به توقیف و مصادره ی اموال و ملک موجر، معادل پول پیش، اقدام نمود.
امتناع مستاجر از تخلیه ملک به دلیل پس ندادن پول پیش توسط موجر
در بعضی موارد علی رغم اعلام آمادگی مستاجر برای ایفای تعهد قانونی خود، مبنی بر تخلیه ملک، بعد از پایان مدت اجاره و عدم تمدید مجدد ان، هیچ گونه اقدامی مبتنی بر پس دادن پول پیش توسط موجر به مستاجر، صورت نمی‌پذیرد و در مقابل هم مستاجر، از تخلیه ی ملک تا زمانی که موجر پول پیش وی را به او رد نماید، خودداری می کند.
مستاجر به هیچ وجه نمی‌تواند به دلیل پس ندادن پول پیش توسط موجر، از تخلیه ملک خودداری کند؛ چرا که به دلایل ذیل، این عمل برای او مناسب نخواهد بود:
– در صورت استنکاف موجر از پس دادن پول پیش، مستاجر قانونا پول پیش خود را زمانی از مرجع صالح قضایی می‌تواند، مطالبه کند که ملک را تخلیه و ان را تامین دلیل و گواهی کرده باشد.
– اگر مستاجر به عوض پس ندادن پول پیش توسط موجر، از تخلیه ملک و بدون اینکه اجازه ای از موجر، به خاطر ادامه سکونت در ملک او داشته باشد، خودداری نماید، در مقابل دادخواست مستاجر، موجر می‌تواند، تقاضای پرداخت اجرت المثل ایام بعد از پایان اجاره به جهت سکونت بدون اجازه در ملک را از مستاجر داشته باشد.
هرگاه در عقد اجاره، ثابت شود که مبلغ پول پیش با عنوان ودیعه و نه قرض الحسنه، تحویل موجر شده است، در صورت خودداری از رد ان بدون دلیل موجه، می توان به دادسرا و دادگاه کیفری، تحت عنوان خیانت در امانت شکایت کرد.
……………………………………………………………
بیشتر بدانید : قوانین شارژ ساختمان
…………………………………………………………….

مراحل شکایت از موجر به دلیل عدم استرداد مبلغ رهن

..
در ابتدا مستاجر باید اظهار نامه قانونی پر کرده و آن را برای موجر ارسال کند. اظهار نامه قانونی مستاجر به مالک ، در سیستم ثنا ثبت شده و بدین ترتیب برای موجر فرستاده خواهد شد. در این شرایط مالک باید مبلغ رهن را در مدت مشخص شده پرداخت نماید. اگر مالک از پرداخت مبلغ مذکور خودداری نمود، چنانچه مبلغ ودیعه کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، مستاجر می تواند به شورای حل اختلاف و اگر بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد به دادگاه حقوقی مراجعه کرده و با شکایت از مالک ، خواهان استرداد مبلغ ودیعه یا قرض الحسنه شود.
گاهی به علت مشغله کاری ، شلوغی راه ها، دادگاه ها ، طولانی بودن رسیدگی به پرونده ها و دلایلی از این قبیل شخص نمیتواند خود این مراحل را طی کند پس در این مواقع بهتر است از وکیلی کاربلد و با تجربه و متخصص در این زمینه یاری جست تا در کمترین زمان بتوان بهترین نتیجه را گرفت.

به منظور شکایت از مالک ، مستاجر باید موارد زیر را در نظر داشته باشد :

مستاجر باید قرارداد اجاره نامه را حال به صورت رسمی یا عادی و یا با اثبات آن در اختیار داشته باشد.
مستاجر باید با ارائه مدرک به دادگاه مشخص کند که مبلغی به عنوان ودیعه به مالک پرداخت کرده است. مدرک ارائه شده می تواند شامل رسید بانکی، دو نفر شاهد و یا قرارداد و سند اجاره نامه یاشد.
مستاجر زمانی می تواند نسبت به عدم پرداخت مبلغ رهن توسط مالک به دادگاه شکایت کند که قرارداد اجاره تمام شده و تمدید نشده باشد. همچنین مستاجر با تخلیه منزل می تواند گواهی لازم را مبنی بر این مسئله را به دادگاه ارائه نمایند.

با توجه به موارد فوق ، در صورت پس ندادن پول پیش مستاجر توسط مالک مستاجر می تواند مراحل قانونی را مطابق با موارد گفته شده و به منظور پس گرفتن مبلغ رهن یا ودیعه خود طی کرده و از مالک شکایت نماید.

12 دیدگاه در “پس ندادن پول پیش توسط موجر”

  1. معصومه هاشمی

    سلام .
    ما حدود ۳ ماه پیش ، خونه رو تخلیه کردیم . موجر مبلغ ۶ میلیون برای قبض آب و برق و … برداشت و گفت بعد از پرداخت ، باقی مونده رو پس میدهد . پس از بررسی هایی که تا دو ماه اخیر پیامک ها روی گوشی خودم میومد ، روی هم ۵۰۰ هزار تومان کمتر شده بودند روی هم .
    الان حدود ۱ ماهی میشه ، موجر حتی جواب تماس هایمان را هم نمی‌دهد .
    املاکی هم میگوید ، به من ربطی ندارد .
    شکایت کدام را باید بکنم ؟
    اصلا کل چه کار بکنم بهتر است و سریعتر به نتیجه میرسم 👍؟

    1. عباس معصومی

      علیه موجر در شورای حل اختلاف دادخواست دهید

  2. سجاد

    با سلام .ما قراردادمان با موجر تمام شد و موجر از پرداخت پول پیش خودداری کرد و تقریبا ۱ماه بعد پول پیش را به ما پرداخت کرد پول پیش ما مبلغ ۱۰۰ میلیون بود ولی موجر مبلغ ۹۶ میلیون به ما پرداخت کرد و مبلغ ۳۵۰۰ تومان بابت اجاره آن یک ماه که بعداز قرارداد تمام شده بود کم کرد و مبلغ ۵۰۰ هزار هک بابت قبض
    آیا می‌توانم با شکایت علیه موجر مبلغ ۳۵۰۰ تومان را از موجر بگیرم یا خیر؟!

  3. Sadegh

    سلام .موجر بنده خانه را ۲۰۰ میلیون رهن کامل به بنده داده بدون اطلاع خانه را فروخته و متواری شده موجر جدید با توجه به اینکه قرارداد بنده تمام شده حکم تخلیه گرفته تکلیف ۲۰۰ میلیون پول من چی میشه واقعا نه میتونم پول پیش جور کنم نه میتونم کرایه بالا بدم تکلیف چیست کمک کنید لطفا

  4. سید مهدی

    با سلام و احترام ما ۳ سال هست در منزلی اجاره کرده ایم در این مدت خانه چند بار معامله شد تا این صاحب خانه جدید تاریخ اتمام قرارداد آخر برج ۳ هست صاحب خانه گفت خودش میخواهد اینجا ساکن شود ما اول برج ۳ با ایشان تماس گرفتیم گفتیم مقداری از پول پیش را به ما بده تا جای دیگر په عنوان پیش پرداخت بدهیم مابقی هم سر برج اول گفت باشه بعد چند روز که ما جایی خونه پیدا کردیم خواستیم قرارداد بنویسیم دوباره با ایشان تماس گرفتیم و ایشان شروع به پیچ چان دادن ما کرد (شماره کارت بده الان میریزم و تو راه هستم و سر سف شیرم وغیره ….)بعد از ۲ هفته که دیدمشان الان داشت دروغ میزاشت دهن ما که شما گفتید اگر پول پیش را بگیریم خالی نمیکنیم وقتی دید ما سفت شدیم که کی گفته بهش گفتیم مگر خودت تا بحال جای اجاره نکره ای دیدی یک مقدار از پول پیش رو ۲و۳ هفته قبل از تخلیه صاحبخانه به مستاجر میده ما بقی هم سز تخلیه بعد گفت ۴۰ تومن دارم ۱۰ تومن از xبگیرم ۵ تومن فلانی بده با این حاسب کردنش تا ۷۰ تا تومن رسید گفیم مگر ما پول گدای دادیم که مثل پول گدای میخوای بدی ۲۱۰ پول پیش هست ۱۰۰ تومن بده تا ما قرارداد بنویسیم ما بقی سر تخلیه چون الان ما بالای ۱۵ سال مستاجریم جایی که صاحب خونه نخواسته خالی کنیم ما نشستیم جایی هم تا به حال نشده یک روز دیرتر خالی کنیم حالا ما جایی را اجاره کرده ایم و مقداری بیانه هم داده ایم ولی الان که یک هفته مانده به موقع تخلیه دیگر از صاحب خانه خبری نیست یکی از دوستان گفت اون تا هفتاد حساب کرده انگاری قانون گفته ۳۰ درصد ودیعه باید پرداخت بشه میخواستم بدانم این درست هست و چند روز قبل پایان قرارداد زمان هست برای گرفتم مقداری از ودیعه .
    با سپاس فراوان بسیار شرمنده که طولانی شد باز هم تشکر از راهنمایتان.

  5. سوال شده
    اگر موجر از پس دادن پول پیش خودداری نماید چه شکایتی می‌توان مطرح نمود؟

    1. پاسخ
      چون پول نزد موجر به صورت امانت بوده است می‌توان تحت عنوان خیانت در امانت شکایت نمود.

  6. حسین

    سلا
    بنده به دلیل در دسترس نبودن خودم به یکی از بستگان مورد اعتماد وکالت رهن اجاره یکساله دادم که این فامیل رفته ملک یکسال بصورت رهن کامل داده بدون اطلاع من
    و به دروغ بمن گفته که اجاره ماهیانه دادم منم چون اعتماد داشتم پیگیری نکردم
    الان وقت مستاجر تموم شده میخاد بلند بشه و پول رهنشو میخاد این فامیل ما چون وکالت داشته زیر بار نمیره میگه بمن ربطی نداره الان باید چیکار کنم

  7. حسین

    سلام. موجر از سال ۹۴ به بهانه های مالی از پرداخت و برگشت رهن استنکاف کرده، یه مدت گفت وسایل دفترتون رو بذارید تو یه اتاق قفل کنید. اجاره که دادم تسویه می کنم که اجاره داد و گفت رهن نگرفتم و ناتوانم بعد از یه مدتی فهمیدیم ملک رو فروخته و گفت همکاری کنید وسایل رو بذارین اتاق توی راه پله تا با خریدار تسویه کنم. بعد از مدتی با خریدار که خواهر زاده اش بود اومد دم منزل ما و گفت تخلیه کنید خواهر زاده ام تسویه میکنه ما تقاضای خسارت و تاخیر داشتیم ولی قبول نکردند تازه ۳۰ میلیون رهن رو هم گفتند در ۳ یا ۴ نوبت میدند، به دلایلی شکایت نکردبم (همکاری) برای تخلیه گفتند وسایل رو بذار خونه ما تا تسویه بشه(مالک بدهکار اول) ضمن توافق خودشون وسایل رو بردند که الان فهمیدیم مقداری تو حیاط گذاشتند مقداری تو خر پشته. الان وضع مالی خوبی داره ولی از پرداخت تاخیر استنکاف می کنه، هیچ موقعی هم نه پیام داده بیا وسایل تون رو ببرید میخوام تسویه کنم نه تماس گرفته،
    الان میتونیم علاوه بر مبلغ اصلی تقاضای خسارت کنیم؟
    ببخشید طولانی شد

  8. یکی از نکاتی که در سوالات ارسالی از وکلای حق گرا پرسیده می شود این است که آیا می توان مستاجر تا پول اجاره را کامل نگرفته از تخلیه ملک استنکاف نماید در پاسخ این سوال باید گفت
    مستاجر به هیچ وجه نمی‌تواند به دلیل پس ندادن پول پیش توسط موجر، از تخلیه ملک خودداری کند؛ چرا که به دلایل ذیل، این عمل برای او مناسب نخواهد بود:

    در صورت استنکاف موجر از پس دادن پول پیش، مستاجر قانونا پول پیش خود را زمانی از مرجع صالح قضایی می‌تواند، مطالبه کند که ملک را تخلیه و آن را تامین دلیل و گواهی کرده باشد.

    اگر مستاجر به عوض پس ندادن پول پیش توسط موجر، از تخلیه ملک و بدون اینکه اجازه‌ای از موجر، به خاطر ادامه سکونت در ملک او داشته باشد، خودداری نماید، موجر می‌تواند، تقاضای پرداخت اجرت ایام بعد از پایان اجاره به جهت سکونت بدون اجازه در ملک را از مستاجر داشته باشد.

  9. ا

    با سلام، ۶ ماه از تخلیه ملک موجر توسط اینجانب گذشته و هنوز موجر مبلغ ودیعه که معادل ۸۰ میلیون تومان است را تسویه نکرده است. ایشان خارج از کشور هستند و به طرق مختلف بهشون پیام داده ایم ولی متاسفانه پاسخگو نبوده اند.چه باید کرد؟

یک پیام بگذارید