وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور
در این مختصر سعی می گردد که اطلاعات مفیدی از مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج به طور خللاصه ، به هموطنان مقیم خارج از کشور در خصوص طلاق ارائه کنیم.
این را بدانیم که بر طبق قوانین فعلی کشور و مشخصا ماده ۶ قانون مدنی طلاق کلیه اتباع ایران حتی اگر مقیم در خارج از کشور باشند بر طبق قانون ایران خواهد بود و شایان ذکر است ایرانیان غیر شیعه که دین و مذهب دیگری دارند که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است طلاق بر طبق مقررات مذهب ایشان خواهد بود،
توضیحات مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
– زن و شوهر ایرانی هر دو مقیم خارج اگر قصد طلاق توافقی داشته باشند بهترین کار این است که هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کنند – در اکثر مواقع غیر حضوری هم ممکن است – و برای شخصی در ایران مثلا وکیل طلاق از وکلای حق گرا درخواست طلاق را از طریق پست ارسال کنند تا وکیل از آن طریق و در اسرع وقت رای طلاق توافقی را از دادگاه اخذ و سپس در محضر طلاق ثبت رسمی کند و سپس مدارک (طلاقنامه و شناسنامه های مهر طلاق خورده) را برای زن و شوهر متقاضی ارسال کند.
با توجه با تاسیس سامانه میخک توسط وزارت امور خارجه ابتدا بایستی به سامانه گفته شده مراجعه کنید و وکالت تنظیم کنید و این امکان وجود دارد که بعد از امضا وکالت، شخص وکیل با مراجعه به وزارت خارجه در ایران و نشان دادن کارت ملی وکالتنامه را اخذ کند که دیگر نیاز به پست کردن نباشد. البته روش دیگری در این مورد وجود دارد و آن این که مستندا به ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده زوجین از کنسولگری ایران نشانی و مشخصات مراکز یا اشخاص صلاحیت دار برای اجرای صیغه طلاق را اخذ کنند و پس از مراجعه و اخذ گواهی اجرای صیغه طلاق مجددا با درخواست کتبی ثبت طلاق به کنسولگری ایران بدهند.
تجربه وکیل خانواده گروه وکلای حق گرا پس از سال ها انجام طلاق در ایران برای هموطنان خارج از کشور بهترین حالت آن است که وکالت در طلاق برای وکیل با یکی از نزدیکان یا اقوام خود در ایران ارسال کنند.
۲- زن مقیم خارج است و زوج خواه مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نیست: ( طلاق از طرف زن) در این حالت زوجه می تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران مثلا یکی از وکلای گروه حق گرا و با ارائه دلیل طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از جانب زوجه کند یا زن می تواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی باید این را بداند که رای دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر است و تنفیذ می شود که قوانین ایران رعایت شده باشد. در غیر این صورت با داشتن رای دادگاه خارجی که قوانین طلاق ایران رعایت نشده است بایستی از اول دادخواست طلاق از جانب زوجه در ایران ثبت شود ولی داشتن رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده برای اخذ طلاق در دادگاه های ایران بسیار بسیار موثر است
۳- شوهر مقیم خارج از کشور است و زوجه خواہ مقیم ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نیست:( طلاق از طرف مرد ) با توجه به این که بر طبق قانون ما برای طلاق برای ایرانیان مقیم خارج مسلمان حق طلاق با مرد است . زوج می تواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل اقامت برای یکی از آشنایان یا وکلای گروه ما دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت نماید یا اگر زوجه مقیم خارج از کشور است به دادگاه محل اقامت خود مراجعه نماید و برای طلاق به درخواست خود را اخذ نماید و سپس طلاق را با دادن دادخواست تنفیذ طلاق، تنفیذ نماید، توجه داشته باشید که ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده اجازه داده زوج مقیم خارج با شرایطی درخواست طلاق به سفارت ایران دهد ولی در عمل این درخواست یکطرفه با مشکلاتی رو به رو است. بهترین کار ارسال وکالت طلاق به شخصی در ایران از اقوام، آشنایان یا وکلای گروه حق گرا می باشد.
نکات مهم در ارسال درخواست وکالت
شخصی که در خارج از ایران است باید به سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور مراجعه نماید و وکالت طلاق به وکیل مورد نظر و یا یک شخص غیر وکیل با حق توکیل به غیر اعطاء نماید . لازم به ذکر است حدود اختیارات در این نوع از وکالت بسیار مهم بوده و بهتر است قبل از اعطای وکالت از وکلای پایه یک حق گرا ، مشاوره حقوقی تخصصی دریافت شود چرا که فراوان دیده شده در وکالت های اعطایی از خارج کشور حدود اختیارات وکیل به طور کامل ذکر نمی گردد و این موضوع باعث طولانی شدن رسیدگی یا عقیم ماندن آن می گردد به عنوان مثال در برخی از وکالتنامه های اعطایی اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی قید نمی گردد که این موضوع باعت طولانی شدن پرونده می گردد و برخی از آنها نیز وکالت جهت اجرای صیغه طلاق را ندارند که در این مورد نیز اقدامات نیمه تمام مانده و شخص می بایست مجدداً وکالت دیگری به وکیل اعطاء نماید که این مورد نیز اتمام پرونده را با تأخیر مواجه نموده و هزینه بیشتری نیز برای موکل خواهد داشت بنابراین تأکید می گردد قبل از اعطای وکالت برای انجام طلاق توافقی حتماً با وکیل متخصص در زمینه طلاق مشورت نمایید .
در این نوع از طلاق چنانچه زن در خارج از ایران باشد و سن او کمتر از پنجاه سال باشد ، در واقع یائسه نباشد علاوه بر وکالت مذکور می بایست گواهی عدم بارداری را برای وکیل خود ارسال نموده و آن وکیل ترجمه رسمی آن را به دفتر خانه اجرا کننده صیغه طلاق ارائه دهد.
حضانت فرزندان پس از طلاق توافقی
همانطور که از نام طلاق توافقی پیداست ، زوجین در این نوع از طلاق در خصوص تمام حقوق یکدیگر از جمله حقوق مالی زوجه شامل نفقه ، مهریه ، اجرت المثل ایام زوجیت و همینطور حقوق غیر مالی مثل حضانت فرزندان مشترک البته در صورتی که دارای فرزند باشند و آن فرزند از شمول دایره حضانت خارج نشده باشد ، توافق می نمایند ، به طور مطلق فرزند مشترک صرف نظر از جنسیت آن تا سن ۷ سالگی تحت حضانت مادر خواهد بود و در صورتی که فرزند پسر باشد تا ۱۵ سالگی و دختر تا ۹ سالگی تحت حضانت پدر خواهد بود و پس از آن خود فرزند انتخاب خواهد کرد که با پدر یا مادرش زندگی خواهد کرد . اما همانطور که در ابتدا بیان شد در طلاق توافقی زن و شوهر در این خصوص تصمیم گیری می نمایند که عمدتاً فرزندان پسر با پدر و فرزند دختر با مادر زندگی خواهد نموند ( لازم است به عرض برسانم این موضوع در اکثر موارد اتفاق می افتد و خلاف آن نیز وجود دارد و از نظر قانونی نیز توافق بر خلاف هیچ منعی ندارد )
نمونه وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور
وکالتنامه طلاق زن
سفارت جمهوری اسلامی ایران -……
مشخصات موکل
نام : ………….. نام خانوادگی : ………. نام پدر : ………. شماره شناسنامه : …….. تاریخ تولد : …… محل صدور شناسنامه : تهران شماره ملی : ………. تلفن : ………… ساکن : …………………………….. .
مشخصات وکیل
نام : ………… نام خانوادگی : ……… نام پدر :……………….. شماره شناسنامه : ……. تاریخ تولد : ……….. شماره ملی : …………… ساکن : ………………… .
مورد وکالت
مراجعه به هریک از مراجع قضایی و محاکم عموعی و دادگاه های خانواده و دوایر تابعه در هر نقطه ار کشور جمهوری اسلامی ایران و عند الاقتضاء نیروهای انتطامی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وکلیه ادارات و دوایر ذی ربط آن سازمان, دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق و دیگر مراجع صالحه در خصوص مطلقه نمودن موکل از قید زوجیت آقای …. …… فرزند: ……… دارنده شناسنامه شماره: ….. شماره شناسائی ملی: …….. تاریخ تولد: ……… محل صدور شناسنامه: تهران به هر قسم طلاق اعم از رجعی یا بائن از نوع خلع, مبارات با هر شرط و قرار و به هر طریق اعم از پرداخت مهریه, نفقه, اجرت المثل, نطله با قبول بذل عین مهریه با معادل با کمتر و با پیشتر از مهریه و همچنین نفقه و سایر حقوق مالی و با هر شرط ضمن العقد و تعیین تکلیف حضانت فرزند /فرزندان خردسال اعم از قبول یا رد سرپرستی، ملاقات و تعیین نفقه و همچنین معرفی و انتخاب داور، مراجعه به واحد مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره با حق توکیل به غیر و اانتخاب و انعقاد قرارداد وکالت با هر یک از وکلای دادگستری با هر شرط و اختیاری که وکیل مذکور صلاح بداند در راستای مطلقه نمودن زوجه موکل و تقدیم دادخواست و دفاع و اعتراض به رأی صادره و درخواست تجدید نظر و در صورت لزوم اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر و فرجام خواهی و اعاده دادرسی, استرداد دعوی یا دادخواست و انجام امور وکالت و حضور در هریک از دفاتر رسمی طلاق و اجرای صیغه طلاق شرعی و امضای کلیه اوراق و اسناد و دفاتر مخصوص ثبت طلاق و درج واقعه طلاق در شناسنامه موکل و همچنین انجام سایر تشریفات لازم و قانونی با اختیارات کامل به نحوی که در هیچ یک از مراحل و امضای مجدد موکل نباشد.
حدود اختیارات
وکیل مرقوم حق توکیل به غیر را دارد و اختیار عزل و نصب وکلای انتخابی را دارا می باشد و دارای اختیارات مزبور و تام می باشد.
مشاهده یک نمونه وکالتنامه و قرارداد وکالت
وکالتنامه طلاق مرد
سفارت جمهوری اسلامی ایران – لاهه
مشخصات موکل
نام: …………نام خانوادگی: ………. نام پدر: …………….شماره شناسنامه: …….. تاریخ تولد: …… محل صدور شناسنامه: تهران شماره ملی: ………. تلفن: ………… ساکن: …………………………….. .
مشخصات وکیل
نام: ……….. نام خانوادگی: ……… نام پدر: یعقوب شماره شناسنامه: ……. تاریخ تولد : ……….. شماره ملی: …………… ساکن: …………………
مورد وکالت
مراجعه به هریک از مراجع قضایی و محاکم عموعی و دادگاه های خانواده و دوایر تابعه در هرتعه ار کشور جمهوری اسلامی ایران و عندالاقهاه
نیروهای انتطامی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وکلیه ادارات و دواثر ذک ربط آن سازمان, دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق و دیگر مراحع
صالحه در خصوص مطلقه نمودن خانم: ………….. فرزند: ………دارنده شناسنامه شماره: ….. شماره شناسائی ملی: …….. تاریخ تولد: ……… محل صدور شناسنامه: ………. از قید زوجیت موکل به هر قسم طلاق اعم از رجعی یا بائن از نوع خلع, مبارات با هر شرط و قرار و به هر طریق اعم از پرداخت پرداخت مهریه, نفقه, اجرت المثل, نطله با قبول بذل عین مهریه با معادل با کمتر و با پیشتر از مهریه و همچنین نفقه و سایر حقوق مالی و با هر شرط ضمن العقد و تعیین تکلیف حضانت فرزند / فرزندان خردسال اعم از قبول یا رد سرپرستی، ملاقات و تعیین نفقه و همچنین معرفی و انتخاب داور، مراجعه به واحد مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره با حق توکیل به غیر و اانتخاب و انعقاد قرارداد وکالت با هر یک از وکلای دادگستری با هر شرط و اختیاری که وکیل مذکور صلاح بداند در راستای مطلقه نمودن زوجه موکل و تقدیم دادخواست و دفاع و اعتراض به رأی صادره و درخواست تجدید نظر و در صورت لزوم اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر و فرحام خواهی و اعاده دادرسی, استرداد دعوی یا دادخواست و انجام امور وکالت و حضور در هریک از دفاتر رسمی طلاق و اجرای صیغه طلاق شرعی و امضای کلیه اوراق و اسناد و دفاتر مخصوص ثبت طلاق و درج واقعه طلاق در شناسنامه موکل و همچنین انجام سایر تشریفات لازم و قانونی با اختیارات کامل به نحوی که در هیچ یک از مراحل و امضای مجدد موکل نباشد.
حدود اختیارات
وکیل مرقوم حق توکیل به غیر را دارد و اختیار عزل و نصب وکلای انتخابی را دارا می باشد و دارای اختیارات مزبور و تام می باشد.
دادخواست طلاق توافقی
خواهان :
۱- ………….. نام پدر : ابراهیم شغل : خانه دار محل اقامت : تهران.خیابان ……………… .
۲- آقای ………… نام پدر : ……..شغل : آزاد محل اقامت : تهران.خیابان ……… .
وکیل :
۱- ………… وکیل پایه یک دادگستری به نشانی : تهران…. …… .
۲- ……………… وکیل پایه یک دادگستری به نشانی : ………… .
تعیین خواسته : طلاق توافقی
دلایل و منضمات :
۱- سند نکاحیه به شماره ….. تنظیمی در دفتر رسمی ازدواج شماره ….. تهران
۲- شناسنامه شماره …. صادره از تهران
۳- شناسنامه شماره …. صادره از تهران
۴- وکالت نامه به شماره …. مورخ ……………. میزان تمبر مالیاتی به مبلغ …………..ریال باطل شد.
۵- وکالت نامه به شماره …. مورخ ……… میزان تمبر مالیاتی به مبلغ …………ریال باطل شد.
شرح دادخواست طلاق توافقی
ریاست محترم دادگاه خانواده
با سلام
احتراماً به استحضار می رساند؛
موکلین اینجانبان به موجب سند ازدواج تقدیمی با مهریه ای به میزان معلوم به شرح سند نکاحیه به عقد نکاح دائم یکدیگر درآمده اند و فاقد فرزند مشترک می باشند لیکن به سبب اختلافات بوجود امده هیچگونه توافقی برای ادامه زندگی مشترک نداشته و از دادگاه محترم درخواست رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش را جهت اجرای طلاق را دارم.
با تشکر و تجدید احترام
شرایط خارج کردن اطفال از کشور چگونه است؟
چطور می توانم فرزندم را از کشور خارج نمایم
سلام
به استناد ماده ۴۲ قانون حمایت از خانواده، فرزند صغیر را نمیتوان بدون رضایت ولی، قیم، یا شخصی که حضانت و نگهداری آنها به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات به اشخاص ذیحق اجازه دهـد. دادگاه در صـورت موافقت با خـارجکردن صغیـر از کشور، بنا به درخواست ذینفع، برای تضمین بازگرداندن صغیر تأمین مناسبی اخذ میکند.