مجوز شوکر

مجوز شوکر و اسپری فلفل

Rate this post

تجهیزات دفاع شخصی شامل شوکر و اسپری فلفل

مبانی حقوقی
بسیاری از افراد برای دفاع از خود اقدام به نگهداری افشانه فلفل و شوکر غیر مجاز می‌کنند و از طریق این وسیله برای دفاع از خود اقدامات لازم را به عمل می‌آورند.
اما بر اساس قانون نگهداری غیرمجاز این قبیل وسایل حتی اگر به قصد دفاع از خود باشد جرم به حساب می‌آید و برای آن مجازات قانونی در نظر گرفته شده است.
بر اساس قانون اگر فردی افشانه فلفل و شوکر غیرمجاز را نگهداری کند، به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم می‌شود و در صورت محرز بودن این موضوع باید این مجازات را طی کند.

حسب ماده ۱۲ قانون

مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب۱۳۹۰، هر کس به‌طور غیرمجاز شوک‌ دهنده ها(شوکرها) را خریداری، نگهداری یا حمل نماید و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد، مجرم است و مرتکب به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

دفتر وکالت در تهران

به منظور دسترسی آسان شما به کارشناسان دفتر وکالت حق گرا ، ما در نقاط مختلف شهر تهران از جمله شمال ، شرق غرب و مرکزی دفتر با دسترسی های مناسب تامین نموده ایم که می توانید با استفاده از نقشه های گوگل مپ نزدیکترین محل را انتخاب نمایید.

همچنین شما می توانید در صورت داشتن شوکر و اسپری فلفل در دادگاه دارای پرونده هستید و نیز داشتن سوال   در خصوص موارد فوق الاشاره و کلاً هر گونه سوالی که در مورد امور حقوقی با مراجعه به سایتهای این گروه ( hagh-gara.ir و haghgara.com )، به صورت رایگان از مشاوره وکیل های حق گرا بهرمند شوید و یا جهت مشاوره با شماره تلفن های ذیل و یا وشماره ۰۹۳۶۴۶۸۸۸۶۱ تماس بگیرید .پیش از هر اقدامی، از مشورت با وکلای مجرب حق گرا غافل نشوید.

شرایط حمل تجهیزات دفاع شخصی مطابق قانون

بجهت جلوگیری از تبعات سوء نگهداری و استفاده غیر مجاز از تجهیزات دفاع شخصی برابر مقررات ابلاغی به ارگان های ذیربط صرفا تحویل آن برای پلیس یاران و سایر افراد خاص بوده که از طریق موسسات حفاظتی و‌مراقبتی تحت نظارت پلیس پیشگیری فراجا مجوز لازم صادر می گردد.

الف) افرادی که تجهیزات دفاع شخصی (شوکر و اسپری فلفل) را به صورت شخصی و با کارت مجوز در کل کشور حمل می کنند که در صورت داشتن شرایط و مطابق ضوابط مرکز انتظام فراجا و پس از تایید این مرکز می توانند این تجهیزات را از موسسات حفاظتی و مراقبتی رتبه دو و رتبه یک تحویل بگیرند.
در حال حاضر مرکز انتظام فراجا مجوز تجهیزات دفاع شخصی را دو ساله صادر می نماید و پس از دو سال می بایست برای تمدید آن به موسسات مراجعه نمایند.
تجهیزات دفاع شخصی شامل شوکر و اسپری فلفل به گروه هدف پس از تکمیل مدارک مورد نیاز و تایید مرکز انتظام فراجا قابل فروش می باشد.

۱)گروه هدف عبارتند از:

حراست دستگاه های کشوری جامعه پزشکان وکلای دادگستری صرافی ها طلا فروشی ها فرش فروشان سردفتران رسمی بازرگانان و اعضا اتاق بازرگانی

فروشندگان اشیای قدیمی و صنایع دستی هتل داران رانندگان خودروهای بین شهری باشگاه های ورزشی بانوان آرایشگاه های بانوان مدیران و متصدیان جایگاه های سوخت

کارشناسان رسمی فروشندگان سلاح و مهمات تالارهای پذیرایی کارکنان ستاد اقامه نماز فروشندگان صوتی تصویری تهیه و توزیع کنندگان لوازم پزشکی

صندوق داران فروشگاه های زنجیره ای متصدیان داروخانه روحانیون نظام مهندسی بانوان شاغل در مشاغل اجتماعی

این مشاغل با معرفی نامه از صنف مربوطه می توانند تجهیزات دفاعی با مجوز دریافت نمایند.

۲) سایر اشخاص
سایر اشخاص به کمیسیون معرفی می شوند و پس از تایید مجوز صادر می شود.

مدارک مورد نیاز جهت خرید شوکر و اسپری با مجوز

مدارک جهت تمدید : ۱- فرم شخصی ۲- عکس ۳- کپی کارت ملی ۴- کپی شناسنامه ۵- کپی کارت پایان خدمت ۶- گواهی سلامت از متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک ۷ – گواهی عدم سوء پیشینه ۸- اصل کارت مجوز قبلی ۹- پوکه افشانه یا پوکه شوکر

مدارک جهت کمیسیون : ۱- فرم کمیسیون ۲- عکس ۳*۴ سیاه سفید یا رنگی ۳- کپی شناسنامه ۴- کپی کارت ملی ۵- کپی کارت پایان خدمت یا کارت معافیت ۶- معرفی نامه از اتحادیه یا صنف مربوطه

مدارک جهت افراد گروه هدف : ۱- فرم شخصی ۲- عکس ۳- کپی کارت ملی ۴- کپی شناسنامه ۵- کپی کارت پایان خدمت ۶- گواهی سلامت از متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک ۷- گواهی عدم سوء پیشینه ۸-تائیدیه مدرک شغلی از انجمن صنف مربوطه

مدارک جهت افرادی که تائیدیه کمیسیون دارند : ۱- فرم شخصی ۲- عکس ۳- کپی کارت ملی ۴- کپی شناسنامه ۵- کپی کارت پایان خدمت ۶- گواهی سلامت از متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک ۷- گواهی عدم سوء پیشینه

 

تخلفات مربوط به حمل و استفاده از تجهیزات دفاع شخصی

قانون گفته اگر فردی به صورت غیرقانونی افشانه فلفل یا شوکر را نگهداری کند باید به حبس برود و مجازات قانونی را طی کند.
بر اساس قانون اگر فردی افشانه فلفل و شوکر غیرمجاز را نگهداری کند، به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم می‌شود و در صورت محرز بودن این موضوع باید این مجازات را طی کند.
حسب ماده ۱۲ قانون
مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب۱۳۹۰، هر کس به‌طور غیرمجاز شوک‌ دهنده ها(شوکرها) را خریداری، نگهداری یا حمل نماید و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد، مجرم است و مرتکب به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.
هرگونه استفاده از تجهیزات خارج از مقررات تعیین شده = دو تا سه سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغو مجوز
واگذاری تجهیزات به غیر = سه تا پنج سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغو مجوز
حمل و استفاده از تجهیزات در هواپیما یا اماکن و تاسیسات طبقه بندی شده = محرومیت دائمی و اخذ اقلام تجهیزات و لغو مجوز
نمایش تجهیزات و قدرت نمایی در انظار عمومی = سه تا پنج سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغومجوز
عدم تمدید کارت مجوز حمل تجهیزات پس از انقضاء مدت اعتبار آن = شش ماه تا یک سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغو مجوز
به کارگیری تجهیزات در محل ها و مشاغل غیر مرتبط = دو تا سه سال محرومیت از حمل اقلام و تجهیزات و لغو مجوز
عدم ارائه گزارش به موقع توسط دارندگان افشانه پس از استفاده از آن به دوایر انتظام و مراکز صدور مجوز = شش ماه تا یک سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغو مجوز
فقدان تجهیزات = سه تا پنج سال محرومیت از حمل اقلام تجهیزات و لغو مجوز ( در صورت پیدا شدن تجهیزات و ارائه آن مجازات مذکور به یک سوم کاهش می یابد )
در صورت ارتکاب جرم توسط دارندگان تجهیزات در ارتباط با سوء استفاده غیر قانونی از آن و محکومیت در محاکم قضایی = به طور دائم از حمل آن محروم گردیده و تجهیزات و مجوز مربوطه از آن ها اخذ خواهد شد . در صورت عدم تحویل مجوز و تجیزات توسط دارندگان متخلف به موسسات یا اداره انتظام پلیس پیشگیری با هماهنگی عوامل انتظامی محل نسبت به اخذ آن ها اقدام خواهد شد و در صورت امتناع به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

 

ب) پلیس یاران تحت پوشش موسسات حفاظتی و مراقبتی که فقط در محل پروژه می توانند لوازم دفاع شخصی را همراه داشته باشند.

۱) چون مجوز نگهداری و استفاده از این دو تجهیزات خاصه افشانه فلفل و شوکر تحویلی صرفا در حوزه ماموریتی و برابر مقررات (در چگونگی استفاده از آن بعنوان دفاع مشروع) صادر گردیده لذا هرگونه انتقال و‌بهمراه داشتن و استفاده آن‌در خارج از ماموریت‌سازمانی و شخصی ممنوع ‌می باشد
۳)پلیس یاران توجه نمایند از هرگونه دستکاری و مصرف بی مورد افشانه خودداری نمایند
۴) گزارش مصرف افشانه و شوکر باید با ذکر دلیل و شرح ماوقع آن توسط پلیس یار به سرپرست حراست تنظیم و تقدیم وپس از تایید و اعلام نظر از آن طریق به شرکت کارفرمایی و موسسه اعلام شود.
۵) هرگونه شارژ اقلام‌مذکور یا تعویض آن منوط به تایید موارد استفاده از طرف کارفرما می باشد.
۶) چگونگی و روش استفاده برابر آموزش ها ارائه شده و توجیهات میدانی خواهد بود تا تاثیر مفیدی بر چگونگی دفاع شخصی داشته باشد
۷) در صورت هرگونه خسارت احتمالی ویا مفقود شدن‌ تجهیزات تحویلی مراتب بلا فاصله به سرپرست حراست و کارفرما و این موسسه گزارش گردد
۸) در صورت اثبات سهل انگاری در خسارت به تجهیزات تحویلی توسط پلیس یار برابر مقررات خسارات وارده محاسبه و اخذ می گردد.

برای خرید شوکر و اسپری فلفل با مجوز مرکز انتظام فراجا با شماره ۰۲۱۸۸۲۲۵۸۱۷ و ۰۲۱۸۸۲۲۴۱۳۷ داخلی ۱۱۵ تماس حاصل فرمایید.

مجازات جرم حمل شوکر در قانون مجازات اسلامی

حسب ماده ۱۲ قانون

مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب۱۳۹۰، هر کس به‌طور غیرمجاز شوک‌ دهنده ها(شوکرها) را خریداری، نگهداری یا حمل نماید و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد، مجرم است و مرتکب به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

مجازات جرم حمل اسپری در قانون مجازات اسلامی

حسب ماده ۱۱ قانون

مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز؛ هر کس مرتکب قاچاق اقلام یا مواد تحت کنترل شود یا به ساخت و مونتاژ هر یک از آنها اقدام کند به ترتیب زیر به مجازات تعزیری محکوم می‌شود:

مواد رادیواکتیو یا میکروبی، به حبس از بیست و پنج تا سی سال
مواد منفجره نظامی یا شیمیایی، به حبس از پنج تا ده سال
مواد ناریه یا منـفجره غیرنظامی، به حبس از دو تا پنج سال و جزای نقدی یک تا دو برابر ارزش مواد کشـف شده و در صـورتی که هدف از ارتکاب جرم مقاصد غـیر امنیتی از قبیل بهره‌برداری غیرمجاز از معادن باشد، به حبس از شش ماه تا دو سال
گازهای بی‌حس‌کننده، بیهوش‌کننده و اشک‌آور به حبس از دو تا پنج سال
مواد محترقه و شوک‌دهنده‌ها (شوکرها)، به حبس از شش ماه تا دو سال

همچنین حسب ماده ۱۲ قانون

مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز، هر کس به طور غیرمجاز اقلام یا مواد تحت کنترل را خریداری، نگهداری یا حمل نماید و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد به ترتیب زیر به مجازات تعزیری محکوم می‌شود:

مواد رادیواکتیو یا میکروبی، به حبس از پانزده تا بیست و پنج تا سی سال
مواد منفجره نظامی یا شیمیایی، به حبس از دو تا پنج سال
مواد ناریه یا منفجره غیرنظامی، به حبس از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی یک تا دو برابر ارزش مواد کشف‌شده و در صورتی که هدف از ارتکاب جرم مقاصد غیرامنیتی از قبیل بهره‌برداری غیرمجاز از معادن باشد، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه
گازهای بی‌حس‌کننده، بیهوش‌کننده و اشک‌آور، به حبس از شش ماه تا دو سال
مواد محترقه و شوک‌دهنده‌ها (شوکرها)، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه

خـرید و حمل مواد محترقه غیرمجاز که برای جشنها و مراسم استفاده می‌شود مستوجب جزای نقدی از پانصد هزار ریال تا ده میلیون ریال است. مواد محترقه‌ای که به تشخیص وزارت دفاع خطرساز نیست از شمول این ماده و تبصره آن خارج است.

مرجع اعطای مجوز حمل شوکر

مرجع اعطای مجوز حمل شوکر طبق مصوبه شورای امنیت ملی کشور بر عهده نیروی انتظامی می باشد. لذا، شغل هایی مانند صرافان، طلافروشان، وکلای دادگستری و حتی جامعه پزشکی و پرستاران و داروخانه‌ های شبانه‌روزی به دلیل پایین بودن امنیت و حساسیت بالایی که دارند می توانند با مراجعه به پلیس پیشگیری ناجا دادخواست نیاز به تجهیزات دفاع شخصی مانند شوکر برقی و… را ارائه نمایند.
فرآیند اعطای مجوز حمل شوکر

پس از درخواست متقاضی، پلیس پیشگیری ناجا با بررسی های تخصصی و اطمینان از سلامت جسمی و روانی شخص متقاضی و ارجاع به پزشک قانونی و اطمینان از صحت و سلامت شخص متقاضی نسبت به اعطای اقلام فوق اقدام می نماید.

شوکر سلاح گرم محسوب می شود یا سرد؟

هر گونه سلاحی که موجب خونریزی، ضرب و جرح ، آسیب های بدنی و یا نقص عضو نشود سلاح سرد محسوب می شود. بنابراین شوکر جزء سلاح سرد محسوب می شود.
جزای نقدی استفاده از شوکر

طبق ماده ۴ قانون

مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز جزای نقدی سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن از ده میلیون تا بیست میلیون ریال می باشد.

همچنین خـرید و حمل مواد محترقه غیرمجاز که برای جشنها و مراسم استفاده می‌شود مستوجب جزای نقدی از پانصد هزار ریال تا ده میلیون ریال است. مواد محترقه‌ای که به تشخیص وزارت دفاع خطرساز نیست شامل این قانون نخواهد شد.

دادگاه صالح رسیدگی به جرائم حمل اسپری و شوکر

اکثر مردم در این راستا بر این باور بودند که مرجع صالح جهت رسیدگی به جرم و مجازات حمل و استفاده از شوکر و اسپری دادگاه انقلاب باشد. اما با رای صادره از دیوان عالی کشور در این خصوص به این باور پایان داده شد و اعلام شد که رسیدگی به این جرائم و لو حمل اسلحه گرم در صلاحیت دادگاه کیفری۲ می باشد.

تخفیف در جرم حمل شوکر

همانطور که پیش از این گفته شد حمل و نگهداری شوکر بدون مجوز غیر قانونی بوده و جرم محسوب میشود ، اما اگر فردی که بدون مجوز عمل کرده است و مجرم محسوب میشود به صورت داوطلبانه خود را تحویل مرجع دارای صلاحیت دهد و تجهیزات دفاعی بدون مجوز خود را تحویل دهد ،در مجازات او در نظر گرفته خواهد شد و اموال توقیف شده از وی به نفع وزارت دفاع صرف میشود.

ایا حمل شوکر هم جرم محسوب میشود یا صرفا استفاده کردن از آن جرم است ؟

در خصوص جرم شوکر اینگونه می‌توان گفت که طبق قانون چه حمل و چه استفاده از شوکر بدون مجوز و خارج از محدوده تعیین شده ی مجوز جرم محسوب میشود.

یک پیام بگذارید