طلاق توافقی

فسخ طلاق توافقی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

شرایط فسخ طلاق توافقی چیست؟

به طور خلاصه طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند و هر توافقی که آنها در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به شرطی که توافق در راستای مسائل مربوط به زوجیت مثل مهریه ، نفقه زن، اجرت المثل ، حضانت و نفقه فرزندان باشد. اگر این توافق با مشکل مواجه شود می تواند در شریطی به فسخ طلاق توافقی منجر شود.

به عنوان مثال زوجین توافق می کنند زوجه مهریه را در قبال طلاق ببخشد یا کل آن را دریافت کند و یا با شرایط توافق شده مهریه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در رای دادگاه منعکس خواهد شد و قابلیت اجرا دارد.

بعضی سایت های حقوقی به اشتباه نوشته اند که قانون طلاق توافقی وجود ندارد و فقط رویه رایج دادگاه های خانواده است که کاملا اشتباه است در قانون حمایت خانواده و آیین نامه اجرایی آن به صراحت در خصوص شرایط و مراحل طلاق توافقی توضیح مفصل داده شده است.

رویه و شرایط طلاق توافقی در گروه وکلای پارسای چنین است که در بدو امر توافقات زن و شوهر از آنها پرسیده میشود و سپس صورتجلسه شده و به امضاء ایشان میرسد و در ادامه به وکالت از زوجین دادخواست طلاق ثبت و رای دادگاه طبق توافق آنها از دادگاه خانواده اخذ میشود. نکته قابل توجه اینکه با الکترونیکی شدن وکالت دادن به وکیل دادگستری امکان عدم حضور فیریکی در دفتر وکالت هم وجود دارد. با این توضیح که وکالت از طریق درخواست وکیل و تایید موکل در سامانه ثنا قوه قضاییه انجام میشود. با این وصف از همه کشور میتوان قرارداد وکالت دادگستری در سامانه ثنا ثبت کرد.

نکته: فرض کنید زن و شوهر در آپارتمانی با هم شریک هستند نحوه توافق آنها در مورد استفاده یا فروش ملک مشترک ارتباطی به دادگاه خانواده ندارد اگرچه که توافق مکتوب آنها بین ایشان در مورد اموال مشترک معتبر و در دادگاه دیگر قابلیت استناد دارد ولی در رای طلاق نوشته نمیشود لااقل رویه دادگاه های خانواده تهران اینگونه است.

بیشتر بدانیم :   مضرات طلاق توافقی 

امکان پشیمانی زوجه پس از صدور حکم طلاق توافقی

این سوال پیش میآید که آیا پس از صدور حکم طلاق امکان بازگشت وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم بله. قانون همیشه راهی برای بازگشت به زندگی را برای زوجین باز گذاشته است. مطابق ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده در صورت پشیمانی زوجه از طلاق توافقی زوج می‌تواند درخواست خود را به صورت یک طرفه ثبت کند. در این صورت محضرخانه از شعبه صادرکننده رای طلاق مشورت گرفته و جاری شدن طلاق تا زمان رضایت زوجه به طول می‌انجامد. لازم به ذکر است که اگر هر کدام از زوجین پس از صدور حکم طلاق توافقی پشیمان شوند طلاق در دفترخانه ثبت نخواهد شد.

بیشتر بدانیم : پشیمانی از طلاق توافقی

انصراف از طلاق توافقی پس از صدور حکم عدم سازش

همانگونه که گفته شد امکان انصراف از طلاق توافق برای زوجین وجود دارد اما این تا زمانی است که دادگاه رای عدم سازش زوجین را صادر نکرده باشد. در صورتی که دادگاه این رای را صادر کند باز هم امکان انصراف از طلاق وجود خواهد داشت اما شیوه آن متفاوت خواهد بود. بنابراین بهتر است زوجین در صورت پشیمانی از طلاق توافقی انصراف خود را پیش از صدور حکم عدم سازش زوجین اعلام کنند. پشیمانی زوجه از طلاق توافقی در صورتی که از سوی شوهر وکالت بلاعزل داشته باشد ممکن خواهد بود و می‌تواند طلاق را منتفی کند یا این که رجوع کند.

پشیمانی زوج از طلاق توافقی

پس از ثبت درخواست طلاق توافق و گذراندن جلسات مشاوره گواهی عدم سازش زوجین با یکدیگر صادر شده و زوجین می‌توانند با مراجعه به دفترخانه طلاق خود را ثبت کنند. با وجود این که در ۹۰ درصد از مواقع امکان پشیمانی زوجه از طلاق توافقی وجود دارد اما گاهی اوقات نیز پس از ثبت طلاق زوج احساس پشیمانی می‌کند. در این صورت اگر مرد به زوجه وکالت بلاعزل نداده باشد می‌تواند طلاق را منتفی کند. در حالی که اگر مرد وکالت بلاعزل را به زن بدهد امکان پشیمانی از طلاق برای او وجود نخواهد داشت.

پشیمانی زوجین از طلاق توافقی قبل و پس از صدور حکم

گاهی اوقات پیش می‌آید که زوجین پس از گذراندن جلسات مشاوره و پیش از صدور حکم دادگاه از طلاق پشیمان می‌شوند. در این صورت اجرای طلاق توافقی در دادگاه کاملا منتفی است. طبق قانون حمایت از خانواده حتی اگر یکی از زوجین از طلاق توافقی پشیمان شوند امکان اجرای طلاق وجود نخواهد داشت و با شرایط خاصی همراه است. حال اگر زوجین پس از این که دادگاه حکم طلاق توافقی را صادر کند پشیمان شوند، امکان ثبت طلاق در دفترخانه وجود نخواهد داشت. در صورت پشیمانی زوجه از طلاق توافقی بدون داشتن حق طلاق زوج می‌تواند درخواست طلاق خود را ثبت نموده و با حضور دو شاهد عاقل و بالغ همسر خود را طلاق دهد.

آیا پس از طلاق توافقی امکان رجوع وجود دارد؟

امکان رجوع و بازگشت پس از طلاق توافقی وجود دارد اما بستگی دارد که طلاق از چه نوعی باشد. اگر طلاق از نوع بائن باشد امکان رجوع و بازگشت در مدت عده زن وجود نخواهد داشت و برای بازگشت نیاز به انعقاد عقد جدید است. در حالی که اگر طلاق از نوع رجعی باشد زوجین تا پایان عده زن می‌توانند رجوع کنند و اگر در طول این مدت رجوع کنند انگار که اصلا طلاقی صورت نگرفته است. گفته شد که در صورت پشیمانی زوجه از طلاق توافقی و داشتن وکالت بلاعزل امکان بازگشت وجود دارد اما رجوع پس از طلاق توافقی در طلاق رجعی دارای قوانین خاصی است که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

نخستین قانون برای رجوع پس از طلاق این است که طلاق از نوع رجعی باشد. اگر طلاق بائن باشد به هیچ عنوان امکان رجوع وجود نخواهد داشت.
رجوع باید در مدت زمان عده زن که معمولا سه ماه است صورت گیرد. در صورت پایان مدت عده زن رجوع امکان پذیر نخواهد بود حتی در صورتی که طلاق رجعی باشد.
رجوع باید از سوی مرد در دادگاه ثبت شود‌ و مرد باید برای اثبات ادعای خود تعهد دهد و نشان دهد که برای این رجوع تمایل دارد.
در صورتی که رجوع در مدت عده زن صورت گیرد نیازی به خواندن مجدد خطبه عقد نخواهد بود.

پشیمان شدن زن در طلاق توافقی

تا زمانی که گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد، امکان فسخ طلاق توافقی برای هر یک از زوجین وجود دارد. در صورتی که زن از طلاق پشیمان شود اما همسر همچنان تمایل به جدایی داشته باشد، زوج می‌تواند بدون نیاز به حضور همسر در محضر حاضر شروع به انجام اقدامات لازم برای جاری شدن صیغه طلاق نماید.

پس از صدور صیغه، اطلاع رسانی به همسر در خصوص انجام طلاق انجام می‌شود.

انصراف یکی از زوجین در طلاق توافقی

در صورتی که مرد از انجام طلاق توافقی پشیمان شود، شرایط متفاوتی برای زوجین در طلاق توافقی وجود دارد. اگر مرد در محضر حاضر نشود و از طلاق توافقی پشیمان شده باشد، تنها در صورتی امکان جاری کردن صیغه طلاق وجود دارد که زوجه وکالت بلاعزل برای طلاق داشته باشد.

در غیر این صورت، زن باید رضایت همسرش را برای طلاق جلب کند یا یکی از دلایل مورد تایید برای طلاق یک طرفه را برای جدایی ارائه دهد.

در طلاق چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟

قوانین کشور برای زنان شرایطی فراهم کرده‌اند تا آنها در زندگی آرامش بیشتری داشته باشند. این قوانین حقوق زنان در خانواده را از قبل پیش‌بینی کرده‌اند تا از بروز برخی مشکلاتی در زندگی مشترک جلوگیری شود. به عنوان مثال، یکی از مسائل متداول این است که زن در انجام امور منزل وظیفه ای ندارد.

اگرچه این مفهوم به عنوان یک فرهنگ در جامعه جا افتاده است که زن وظیفه دارد مشکلات خانه را بر عهده بگیرد، اما حقوق زن در طلاق توافقی شرایط دیگری دارد که بیشتر به توافق طرفین برمی‌گردد.

حقوق زن در زمان طلاق به دو دسته حقوق مالی و غیرمالی تقسیم می‌شود. حقوق مالی زن پس از طلاق شامل مواردی مانند مهریه و نفقه است که قبل از انجام طلاق باید به صورت رسمی توافق شده و ثبت شود. حقوق غیرمالی زن نیز شامل مسائلی مانند: حضانت فرزندان می‌شود که بسته به شرایط و توافقات طرفین تعیین می‌شود.

در شرایطی که زن از وکیل برای طلاق استفاده می‌کند، می‌تواند بدون حضور همسرش تمامی مراحل طلاق را طی کند. در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد، بسیاری از شرایط در زمان طلاق به سود او خواهد بود.

بیشتر بدانیم:  تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش  

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

وجود وکیل در موارد طلاق توافقی، علاوه بر کاهش اشتباهات زوجین در ارائه ادله و مدارک، امکان آگاهی آن‌ها از پروسه طی شدن طلاق بدون حضور در جلسات دادگاه را فراهم می‌کند.

اگر از کمک گرفتن از وکیل منصرف شده اید باید در تمام مراحل غربالگری، مشاوره و دادگاه شخصاً حاضر شوید.

همچنین، باید در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و وقت مشاوره را دریافت کنید. بعد از ثبت نام، حدود دو ماه بعد وقت مشاوره برای شما اختصاص داده خواهد شد. در این مراحل، طرفین باید بین ۴ تا ۶ جلسه مستمر در مراکز بهزیستی جهت مشاوره حضور داشته باشند.

سپس با ارائه مدارک هویتی و سند ازدواج، دادخواست طلاق ثبت می‌شود. در دو جلسه متفاوت، طرفین باید تکلیف امور مالی و توافقات خود را روشن کنند تا گزارش آن به دادگاه ارسال شود.

با تعیین وقت از سوی دادگاه و حضور در جلسات متعدد، برگه عدم امکان سازش صادر می‌شود که به طلاق طرفین در دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق منجر خواهد شد. به طور کلی، طول زمان طلاق توافقی بدون وکیل حدود ۶ تا ۹ ماه می‌باشد.

 

طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟

در اکثریت دفاتر وکالت با توجهبه اینکه انجام کار  به عوامل مختلفی بستگی دارد. معمولا این فرآیند معمولاً بین ۱ تا ۳ ماه طول می‌کشد ، ولی در دفتر وکالت حق گرا این کار از سرعت بیشتری برخوردار است و حدود ۱۰ روزکاری زمان میبرد.

نتیجه گیری

در مقاله بالا در مورد فسخ طلاق توافقی اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دادیم. اگر در چنین شرایطی هستید و نیاز به کمک دارید می توانید با دفتر حقوقی حق گرا  تماس گرفته و از وکلای مجرب ما کمک بگیرید.

همچنین با گرفتن زمان مشاوره حقوقی می توانید اطلاعات خود را بالا ببرید و به راحتی از حقوق خود دفاع کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۹۹۰۷۵۹۶۶ تماس بگیرید.

دفتر وکالت در تهران

به منظور دسترسی آسان شما به کارشناسان دفتر وکالت حق گرا ، ما در نقاط مختلف شهر تهران از جمله شمال ، شرق غرب و دفتر مرکزی با دسترسی های مناسب تامین نموده ایم که می توانید با استفاده از مسیریاب های از جمله بلد ، گوگل مپ نزدیکترین محل دفتر حق گرا را انتخاب نمایید.

همچنین شما می توانید با ارسال سوالات خود را در خصوص تجدید نظر خواهی از دادگاههای خانواده ، کیفری و حقوقی و کلاً هر گونه سوالی که در مورد امور خانواده ، ملکی و… داشته باشید در سایتهای این گروه ( hagh-gara.ir و haghgara.com )، به صورت رایگان از مشاوره وکیل های حق گرا بهرمند شوید و یا جهت مشاوره با شماره تلفن های ذیل و یا وشماره ۰۹۳۶۴۶۸۸۸۶۱ تماس بگیرید .پیش از هر اقدامی، از مشورت با وکلای مجرب حق گرا غافل نشوید.

یک پیام بگذارید