نمونه قرارداد اجاره
اجاره نامه چیست؟
اجارهنامه به سند نوشتاری قرارداد اجاره گفته میشود که بین صاحب ملک (موجر) و اجاره کننده (مستاجر) تنظیم میشود که قرارداد اجاره شامل سرفصل ها ی مختلف از جمله . مشخصات طرفین قرارداد و میزان اجاره بها و مدت اجاره و مورد اجاره و شرایط طرفین در آن می باشد.
نکنه مهم۱ ***
متن اجاره نامه مندرج در ذیل را می توانید در کلیه اماکن مسکونی ، تجاری و…استفاده کنید فقط یادتان باشد طبق قانون روابط موجر و مستاجر ، موارد ذیل را در قراردادتان ،مد نظر قرار دهید در غیر اینصورت نمی توانید ملک را تخلیه فوری کنید
۱.قرارداد اجاره را ،در ۲ نسخه باشد
۲.دارای تاریخ روز و ماه و سال باشد
۳.۲ شاهد ذیل آن را امضا کنند
۳.حتما یک نسخه از اجاره نامه را بگیرید
نکته مهم ۲***
هیچ فرقی نمی کند قرارداد اجاره را بصورت دستی در منزل و یا محل کار و … و یا اینکه در مشاور املاک ( فرم مخصوص)تنظیم کنید هر دو مورد اعتبار دارد و مشمول تخلیه فوری می شود
مجموعه دفتر وکالت حق گرا
پیشنهاد می گردد در صورتی که پرونده ای در دادگاه دارید و از جمله اینکه می خواهید حکم تخلیه بگیرید و یا درخواست اعسار دارید قبل از هر کاری ضمن تماس با وکلای گروه حق گرا ،تمام مراحل را وکلای گروه حق گرا بسپارید تا در سریعترین زمان حکم را به شما تحویل دهند.
در تهران می توانید برای هر یک از امور حقوقی و یا ملکی ، ارث ، طلاق ، ارز دیجیتال و… به یکی از نزدیکترین دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا مراجعه و پیگیری موضوع را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی، حقوقی، جزایی و…در کنار شما باشیم.
یک مطلب کلی قبل از مطالعه این بخش که باید همه بدونند ، اینه که مطالب توی اینترنت، خیلی بدرد توی دادگاه نمیخوره . این تجربه وکیله که هم زمان می تواند از یکی دفاع و یا بر علیه اون اقامه دعوا کنه و پیروز از دادگاه خارج بشه .
اهمیت وجود شاهد در اجاره نامه و دستور تخلیه ملک
برای تنظیم اجاره نامه ، تاکید میشود که حتما از دو شاهد استفاده کنید. وجود شاهد علاوه بر این که قرارداد را مشمول قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ میکند، باعث میشود حل دعاوی میان طرفین با سرعت بیشتری پیگیری شود. برای مثال اگر مالک و مستاجر در زمینه تخلیه ملک دچار مشکل شوند، مالک میتواند با توجه به دو شاهدی که قرارداد را امضا کردهاند، به جای شکایت جهت اخذ حکم تخلیه ملک، مستقیما برای اخذ دستور تخلیه اقدام کند. این دستور براساس قانون روابط میان موجر و مستاجر صادر میشود و زمان صدور آن نیز بسیار کوتاه است.
تحویل ملک به مستاجر
به طور معمول تحویل ملک به مستاجر فرآیند پیچیدهای ندارد. براساس زمانی که در فرم اجاره نامه نوشته میشود، ملک باید در زمان تعیین شده در اختیار مستاجر قرار بگیرد و در پایان مدت اجاره، مستاجر موظف به تخلیه ملک است. اگر قرار است ملک مدتی بعد از عقد قرارداد در اختیار مستاجر باشد، لازم است که تاریخ دقیق تحویل به مستاجر در متن قرارداد نوشته شود. در مواردی هم که به محض امضای نمونه اجاره نامه ، ملک در اختیار مستاجر قرار بگیرد، میتوانید در متن قرارداد بنویسید که: «ملک به مستاجر تحویل و تسلیم شد».
البته طرفین میتوانند از فرم تحویل ملک به مستاجر نیز استفاده کنند. این فرم نوشتهای است که در آن به صورت مختصر به مورد اجاره (ملک مورد نظر)، تاریخ تحویل ملک و مشخصات طرفین قرارداد اشاره میشود. در این متن، نوشته میشود که مورد اجاره از جانب موجر به مستاجر تحویل و تسلیم شده است. مستاجر نیز این نوشته را امضا میکند. حضور مستاجر در حقیقت اقرارنامهای است که نشان میدهد مستاجر ملک را تصرف کرده است و از منافع ملک استفاده میکند.
نحوه تنظیم اجاره نامه
اگر قصد دارید ملکی را اجاره بدهید، میتوانید به بنگاه املاک مراجعه کنید و تنظیم متن توافق را به مشاوران املاک واگذار کنید. اگر تمایل دارید که قرارداد به وسیله خودتان تنظیم شود، باید به محتوای اجاره نامه و قانون مربوط به آن آگاهی داشته باشید. فرم اجاره نامه ، باید مطابق با قوانین اجاره باشد و شروط قانون روابط میان موجر و مستاجر را رعایت کرده باشد. آگاهی به این موارد، باعث میشود که طرفین به خوبی درباره حقوق خود آگاه باشند و بتوانند به راحتی برای امضا کردن یا امضا نکردن قرارداد تصمیم بگیرند.
متن قرارداد حاوی اطلاعاتی درباره مورد اجاره « ملک مورد نظر» است. علاوه بر مورد اجاره، اطلاعات هویتی طرفین، مبلغ قرارداد، مدت اجاره، شروط و تعهدات و مسائل مهم دیگر در متن اجاره نامه نوشته میشود.
مبلغ اجاره در اجاره نامه
اجاره بها یا مبلغ اجاره که در اصطلاح «اجاره» نیز نامیده میشود، مبلغی است که مستاجر برای استفاده از ملک به مالک پرداخت میکند. طرفین قرارداد پیش از تنظیم قرارداد درباره میزان این مبلغ با یکدیگر گفت و گو میکنند و به توافق میرسند. در نهایت، مبلغ تعیین شده در فرم اجاره نامه نوشته میشود. براساس این نوشته، مستاجر موظف است که در زمان تعیین شده، اجاره بهای ملک را بپردازد. در غیر این صورت، مطابق با ضمانت اجرای موجود در اجاره نامه عمل خواهد شد.
خسارت دیرکرد
موجر میتواند مبلغی را بابت خسارت دیرکرد پرداخت مبلغ اجاره در نظر بگیرد. براساس این خسارت تعیین شده، به ازای هر روز تاخیر در پرداخت وجه اجاره، مستاجر باید مبلغی بابت خسارت بپردازد. خسارت دیرکرد از جانب مستاجر نیز تعیین میشود. برای مثال، مستاجر میتواند تعیین کند که در ازای دیرکرد در تحویل ملک از جانب مالک، برای او خسارت در نظر گرفته شود. علاوه بر این، برای دریافت مبلغ ودیعه (قرض الحسنه / رهن) در انتهای قرارداد نیز میتوان خسارت دیرکرد تعیین کرد.
فرم نمونه قرارداد اجاره نامه
نمونه قرارداد اجاره ملک شامل ( آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی ):
الف) موجر / موجرین
خانم / آقای ………………………. فرزند ……………. به شماره شناسنامه ………………. صادره از ……………… متولد ………………. تلفن ……………….. به نشانی ……………………………………………………..
اگر اجاره نامه به وکالت از طرف مالک است متن ذیل را هم پر نمائید
وکالتاً با اختیارات حاصله از وکالت نامه رسمی شماره …………… مورخ ………………. تنظیمی دفترخانه اسناد رسمی شماره ……………….. تهران مبادرت به امضاء این قرارداد اجاره نموده است .
ب) مستأجر / مستأجرین
خانم / آقای ………………………. فرزند ……………. به شماره شناسنامه ………………………. صادره از ………………………. متولد ………………………. تلفن ………………………. به نشانی ………………………. ……………………….
عبارتست از شش دانگ یک دستگاه آپارتمان / یک باب خانه به صورت …………. خوابه به زیربنای ………… متر مربع واقع در طبقه ……… واحد ضلع ………. به نشانی ……………………….
همچنین دارای انباری / پارکینگ / یک رشته تلفن اختصاصی به شماره …………………… و منصوبه های در آن شماره کنتور برق ………………………. و آب ………………………. و گاز شهری ………………………. که تأسیسات گرمایی شوفاژ روشن , پکیج حرارتی , گاز شهری , فون کوئل , نفت سوز , شومینه و وسیله سرمایی آن کولر , چیلر , فن کوئل , تهیه مطبوع , سایر لوازم و ملحقات مربوطه با حق استفاده از مشاعات و مشترکات طبق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه های اجرایی آن که عیناً بطور کامل به رؤیت مستأجر رسید و از کمیت , کیفیت و وضعیت مورد اجاره کاملاً مطلع گردید و مشخصات ثبتی مورد اجاره به شماره پلاک ثبتی ………………………. فرعی از ………………………. اصلی بخش ……………………….(نمونه قرارداد اجاره نامه)
ت) مدت اجاره
به مدت ……………تاریخ شروع آن از ………………………. و خاتمه آن به تاریخ ………………………. هجری شمسی
ث) اجاره بها
به قرار ماهیانه مبلغ ………………………. ریال که برای تمام مدت قرارداد اجاره مجموعاً مبلغ ………………………. ریال خواهد شد که مال الاجاره ماهانه در اوایل هرماه در قبال اخذ رسید کتبی به موجر پرداخت نماید , عدم پرداخت مال الاجاره یا عدم وصول هریک از چک های مال الاجاره ها ظرف مدت ده روز از تاریخ سررسید موجب فسخ باقی مدت قرارداد برای موجر خواهد بود و موجر می تواند نسبت به فسخ قرارداد و تخلیه مورد اجاره اقدام نماید.(نمونه قرارداد اجاره نامه)
تبصره : مبلغ ………………………. ریال به عنوان قرض الحسنه از سوی مستأجر به موجر به صورت نقدی / طی چک به شماره ………………………. عهده بانک ………………………. شعبه ………………………. حساب جاری ………………………. پرداخت گردید و مقرر شده که پس از انقضاء و تخلیه و تسویه حساب های احتمالی عیناً به مستأجر مسترد خواهد شد .
ج) شروط
مورد اجاره به منظور استفاده مسکونی ویا ……….. شخص مستأجر و خانواده اش که مجموعاً ………. نفر هستند به اجاره واگذار شده است .
مستأجر حق واگذاری و انتقال مورد اجاره مشاعاً , مفروزاً , یا جزاً یا کلاً را به غیرندارد .
پرداخت هزینه های مصرفی آب , برق , گاز شهری و تلفن اختصاصی مربوط به مورد اجاره در طی مدت قرارداد به عهده مستأجر است .
پرداخت هزینه نگهداری ( شارژ ـ هزینه های مشترک ) به عهده مستأجر است در صورت تغییر و افزایش احتمالی آن از طرف هیأت مدیره ساختمان نیز مبلغ جدید مورد قبول و ملاک پرداخت برای مستأجر خواهد بود .(نمونه قرارداد اجاره نامه)
اسقاط کافه خیارات از طرفین انجام شد .
مستأجر متعهد است در زمان تخلیه مورد اجاره به همان وضعی که از هر حیث صحیح و سالم تحویل گرفته بطور صحیح و سالم تحویل موجر داده و رسید دریافت نماید . در غیر این صورت مسئول خسارات وارده می باشد .
موجر و مستأجر متعهد خواهند بود که دوماه قبل از انقضاء نسبت به تخلیه یا تمدید اجاره نامه یکدیگر را مطلع سازند و در صورت عدم توافق این اجاره نامه , در انقضاء مدت فسخ شده و کان لم یکن تلقی می گردد و موجر می تواند نسبت به سرویس دهی مستأجر جدید اقدام لازم را انجام دهد .
مالیات مستغلات و مالیات بر اجاره و تعمیرات کلی به عهده موجر است .
چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری ورزد موظف و مکلف است روزانه مبلغ ……………… ریال به عنوان ( اجرت المثل ) ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و برداشت مبلغ خسارات ناشی از تأخیر تخلیه ( اجرت المثل ) با مبلغ قرض الحسنه بلااشکال است .
تبصره : چنانچه قبل از انقضاء مدت اجاره مستأجر متمایل به فسخ قرارداد باشد علاوه بر انجام تعهدات فوق الذکر قرارداد موظف به پرداخت یک ماه اجاره بها اضافی خواهد بود .
چنانچه تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا یا تأسیسات از قبیل تهویه , شوفاژ , کولر , آسانسور و سیستم شبکه های آب و برق و گاز باشد به عهده موجب می باشد و تعمیر و تنظیم و کسر لوازم و انکسار شیشه و درب به عهده مستأجر می باشد .
هرگاه موجر در طول مدت قرارداد اجاره ملک خود را به شخصی بفروشد باید قبلاً مالک جدید را از وجود مستأجر و قرارداد اجاره منعقده مطلع و منافع مستأجر را ملحوظ نظر دارد به نحوی که مستأجر متصرفی بتواند تا پایان مدت قرارداد از عین مستأجره استیفای منافع نماید .
مستأجر مکلف به رعایت موازین اسلامی در مورد اجاره می باشد .
تخلف مستأجر از هریک از مفاد و شروط این قرارداد اجاره حق فسخ و تخلیه را برای موجر ایجاد خواهد کرد .
بقیه مواردی را که در این قرارداد ذکر نشده است طبق آیین مقررات مالک و مستأجر خواهد بود .
این قرارداد در تاریخ …………………… تنظیم و مشمول قانون جدید روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ میباشد .
این قرارداد اجاره در سه نسخه با اعتبار واحد تنظیم , امضاء و مبادله شد که یک نسخه نزد تنظیم کننده قرارداد باقی می ماند .
هریک از موجر و مستأجر موظفند حق کمیسیون مشاور املاک را بپردازند .
دلال ضامن اعتبار اشخاصی که برای آنها دلالی می کند و ضامن اجرای معاملاتی که توسط او می شود نیست ( ماده ۳۴۳ قانون تجارت )
توضیحات : در اجرای مقررات ماده ۲ قانون مالک و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان طرفین مکلفند هرکدام یک نفر به عنوان شاهد به مشاور املاک معرفی نمایند تا قرارداد به امضاء شهود برسد .
………………………. ………………………. ………………………. ………………………. ……………………….
………………………. ………………………. ………………………. ………………………. ……………………….
………………………. ………………………. ………………………. ………………………. ……………………….
محل امضاء و اثر انگشت موجر محل امضاء و اثر انگشت شاهد اول محل امضاء و اثر انگشت مستأجر محل امضاء و اثر انگشت شاهد دوم
در صورت نیاز به برقراری ارتباط با وکیل ملکی و وکیل قرارداد ،وکیل ،مشاوره حقوقی مجرب در تهران و تنظیم قرارداد اجاره شما توسط ایشان با شماره های درج شده در انتهای این صفحه تماس حاصل فرمایید.همچنین می توانید اطلاعات بیشتر را در سایت haghgara.com مطالعه نمایید
انواع قرارداد اجاره:
قرارداد رسمی: قراردادی که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شود و در این صورت حکم سند رسمی را دارد.
مزیت تنطیم قرارداد اجاره در دفاتر استاد رسمی:
چنان چه قرارداد رسمی باشد، در صورت عدم ایفای تعهدات از جانب مستاجر مستقیماً میتوان از دفتر اسناد رسمی (بدون مراجعه به دادگاه) برای صدور دستور تخلیه و صدور اجراییه تقاضا کرد.
قرارداد عادی: قراردادی که در دفاتر مشاورین املاک منعقد می گردد که معمولاً به صورت نسخه چاپی توسط اتحادیه املاک از قبل تنظیم می شود و در اختیار اژانس املاک قرار می گیرد.
در این حالت اگر مستاجر از پرداخت مال الاجاره امتناع کند، موجر جهت الزام وی به پرداخت باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و در این حالت برای موجر مستقیماً حق فسخ ایجاد نمیگردد مگر این که در قرارداد شرط شده باشد.
نکته مهم: برای آن که مشمول تخلیه فوری قانون روابط موجر و مستاجر قانون مصوب سال ۱۳۷۶ شوید باید نکات زیر را در نوشتن قرارداد مد نظر داشته باشید.
۱. قرارداد اجاره را به صورت کتبی تنظیم کنید.
۲. قرارداد اجاره را در ۲ نسخه تنظیم کنید.
۳. قرارداد اجاره دارای تاریخ به صورت روز، ماه و سال باشد و زمان شروع و پایان قرارداد در آن مشخص گردد.
۴. حداقل دو شاهد ذیل آن را امضا کنند.
۵. مدت اجاره پایان یافته باشد.
نمونه قرارداد اجاره ملک شامل (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی):
اجاره نامه
۱. مشخصات طرفین قرارداد اجاره
موجر:
خانم / آقای …………….. فرزند …………به شماره شناسنامه ……………….. شماره ملی………………. صادره از …………………………متولد……………………. تلفن………………… به نشانی: ………………………………………….
اگر اجاره نامه به وکالت از طرف مالک است متن ذیل را هم پر نمائید
وکالتاً با اختیارات حاصله از وکالت نامه رسمی شماره ……………. مورخ …………………. تنظیمی دفترخانه اسناد رسمی شماره ……………………تهران مبادرت به امضاء این قرارداد اجاره نموده است .
مستأجر :
خانم / آقای …………….. فرزند …………به شماره شناسنامه ……………….. شماره ملی………………. صادره از …………………………متولد……………………. تلفن………………… به نشانی: ………………………………………….
۲. مورد اجاره :
عبارتست از شش دانگ یک دستگاه آپارتمان / یک باب خانه به صورت ………………. خوابه به زیربنای……………… متر مربع واقع در طبقه ………. واحد ضلع …………. به نشانی ………………… دارای پلاک ثبتی………………….. فرعی از …………. اصلی بخش ………..
۳. امکانات و امتیازات :
واحد مذکور دارای انباری / پارکینگ / یک رشته تلفن اختصاصی به شماره ………………..و منصوبه های در آن شماره کنتور برق …………………..و آب……………….. و گاز شهری …………………… که تأسیسات گرمایی شوفاژ روشن , پکیج حرارتی , گاز شهری , فون کوئل , نفت سوز , شومینه و وسیله سرمایی آن کولر , چیلر , فن کوئل , تهیه مطبوع , سایر لوازم و ملحقات مربوطه با حق استفاده از مشاعات و مشترکات طبق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه های اجرایی آن که عیناً بطور کامل به رؤیت مستأجر رسید و از کمیت , کیفیت و وضعیت مورد اجاره کاملاً مطلع گردید
۴. مدت اجاره
از مورخه …………………. لغایت مورخه ……………………. به مدت یکسال تمام
۵.اجاره بها :
به قرار ماهیانه مبلغ ………………………. ریال که برای تمام مدت قرارداد اجاره مجموعاً مبلغ ………………………. ریال خواهد شد
مال الاجاره ماهانه در اوایل هرماه در قبال اخذ رسید کتبی به موجر پرداخت نماید
عدم پرداخت مال الاجاره یا عدم وصول هریک از چک های مال الاجاره ها ظرف مدت ده روز از تاریخ سررسید موجب فسخ باقی مدت قرارداد برای موجر خواهد بود و موجر می تواند نسبت به فسخ قرارداد و تخلیه مورد اجاره اقدام نماید.(نمونه قرارداد اجاره نامه)
تبصره : مبلغ ………………………. ریال به عنوان قرض الحسنه از سوی مستأجر به موجر به صورت نقدی / طی چک به شماره ………………………. عهده بانک ………………………. شعبه ………………………. حساب جاری ………………………. پرداخت گردید و مقرر شده که پس از انقضاء و تخلیه و تسویه حساب های احتمالی عیناً به مستأجر مسترد خواهد شد
۶. شروط
مورد اجاره به منظور استفاده مسکونی ویا ……….. شخص مستأجر و خانواده اش که مجموعاً ………. نفر هستند به اجاره واگذار شده است .
مستأجر حق واگذاری و انتقال مورد اجاره مشاعاً , مفروزاً , یا جزاً یا کلاً را به غیرندارد در صورت واگذاری موجر حق فسخ قرارداد اجاره را دارد .
پرداخت هزینه های مصرفی آب , برق , گاز شهری و تلفن اختصاصی مربوط به مورد اجاره در طی مدت قرارداد به عهده مستأجر است .
پرداخت هزینه نگهداری ( شارژ ـ هزینه های مشترک ) به عهده مستأجر است در صورت تغییر و افزایش احتمالی آن از طرف هیأت مدیره ساختمان نیز مبلغ جدید مورد قبول و ملاک پرداخت برای مستأجر خواهد بود .(نمونه قرارداد اجاره نامه)
اسقاط کافه خیارات از طرفین انجام شد .
مستأجر متعهد است در زمان تخلیه مورد اجاره به همان وضعی که از هر حیث صحیح و سالم تحویل گرفته بطور صحیح و سالم تحویل موجر داده و رسید دریافت نماید . در غیر این صورت مسئول خسارات وارده می باشد .
موجر و مستأجر متعهد خواهند بود که دوماه قبل از انقضاء نسبت به تخلیه یا تمدید اجاره نامه یکدیگر را مطلع سازند و در صورت عدم توافق این اجاره نامه , در انقضاء مدت فسخ شده و کان لم یکن تلقی می گردد و موجر می تواند نسبت به سرویس دهی مستأجر جدید اقدام لازم را انجام دهد .
مالیات مستغلات و مالیات بر اجاره و تعمیرات کلی به عهده موجر است .
چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری ورزد موظف و مکلف است روزانه مبلغ ……………… ریال به عنوان ( اجرت المثل ) ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و برداشت مبلغ خسارات ناشی از تأخیر تخلیه ( اجرت المثل ) با مبلغ قرض الحسنه بلااشکال است .
تبصره : چنانچه قبل از انقضاء مدت اجاره مستأجر متمایل به فسخ قرارداد باشد علاوه بر انجام تعهدات فوق الذکر قرارداد موظف به پرداخت یک ماه اجاره بها اضافی خواهد بود .
چنانچه تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا یا تأسیسات از قبیل تهویه , شوفاژ , کولر , آسانسور و سیستم شبکه های آب و برق و گاز باشد به عهده موجب می باشد و تعمیر و تنظیم و کسر لوازم و انکسار شیشه و درب به عهده مستأجر می باشد .
هرگاه موجر در طول مدت قرارداد اجاره ملک خود را به شخصی بفروشد باید قبلاً مالک جدید را از وجود مستأجر و قرارداد اجاره منعقده مطلع و منافع مستأجر را ملحوظ نظر دارد به نحوی که مستأجر متصرفی بتواند تا پایان مدت قرارداد از عین مستأجره استیفای منافع نماید .
مستأجر مکلف به رعایت موازین اسلامی در مورد اجاره می باشد .
تخلف مستأجر از هریک از مفاد و شروط این قرارداد اجاره حق فسخ و تخلیه را برای موجر ایجاد خواهد کرد .
بقیه مواردی را که در این قرارداد ذکر نشده است طبق آیین مقررات مالک و مستأجر خواهد بود .
این قرارداد در تاریخ …………………… تنظیم و مشمول قانون جدید روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ میباشد .
این قرارداد اجاره در سه نسخه با اعتبار واحد تنظیم , امضاء و مبادله شد که یک نسخه نزد تنظیم کننده قرارداد باقی می ماند .
محل امضاء و اثر انگشت موجر
محل امضاء و اثر انگشت مستاجر
محل امضاء و اثر انگشت شاهد اول
محل امضاء و اثر انگشت شاهد دوم
نمونه قرارداد اجاره آپارتمان بر اساس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
قرارداد اجاره ممکن است با متن های متفاوت و به روش های گوناگون تنظیم گردد. با این وجود، متنی که در اینجا به عنوان نمونه متن اجاره نامه و قرارداد اجاه آپارتمان و خانه برای شما آورده شده است، مطابق استانداردهای سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور بوده که توجه به آن و تنظیم قراردادهای اجاره بر اساس آن می تواند از بسیاری از مشکلات حقوقی مربوط به قرادادهای اجاره نظیر فسخ قرارداد اجاره پیش از تحویل جلوگیری نماید.
ماده ۱ – طرفین قرارداد
۱ – ۱ ) موجر/ موجرین ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. کد ملی ……….. متولد ……….. ساکن ……….. تلفن ………..
با وکالت / قیومیت / ولایت / وصایت ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. متولد ……….. به موجب ………..
۲ – ۱ ) مستاجر/مستاجرین ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. کد ملی ……….. متولد ……….. ساکن ……….. تلفن ………..
با وکالت / قیومیت / ولایت / وصایت ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. متولد ……….. به موجب ………..
ماده ۲ – موضوع قرارداد و مشخصات مورد اجاره
عبارت است از تملیک منافع ……….. دانگ/دستگاه/یک باب ……….. واقع در ……….. دارای پلاک ثبتی شماره ……….. فرعی از ……….. اصلی ……….. بخش ……….. به مساحت ……….. متر مربع دارای سند مالکیت به شماره سریال ……….. صفحه ……….. دفتر ……….. به نام ……….. مشتمل بر ……….. اتاق خواب با حق استفاده برق / آب /گاز به صورت اختصاصی/ اشتراکی / شوفاژ روشن /غیر روشن / کولر / پارکینگ ……….. فرعی به متراژ ……….. متر مربع / انباری فرعی ……….. به متراژ ……….. متر مربع تلفن دایر/غیر دایر به شماره ……….. و سایر لوازم و منصوبات و مشاعات مربوطه که جهت استفاده به رویت مستاجر/مستاجرین رسیده و مورد قبول قرار گرفته است.
ماده ۳ – مدت اجاره
مدت اجاره ……….. ماه/سال شمسی از تاریخ … / … / …۱۳ الی … / … / …۱۳ می باشد.
ماده ۴ – اجاره بها و نحوه پرداخت
۴ – ۱ ) میزان اجاره بها جمعا ……….. ریال، از قرار ماهیانه مبلغ ……….. ریال که در اول / آخر هر ماه به مو جب قبض رسید پرداخت می شود .
۴ – ۲ ) مبلغ ……….. ریال از طرف مستاجر / مستاجرین بعنوان قرض الحسنه نقدا / طی چک به شماره ……….. بانک ……….. شعبه ……….. پرداخت شد و یا نقدا / طی چک شماره ……….. بانک ……….. شعبه ……….. در تاریخ … / … / …۱۳ به موجر پرداخت خواهد شد . معادل مبلغ پرداختی به عنوان قرض الحسنه با انقضاء مدت اجاره و فسخ آن همزمان با تخلیه عین مستاجره به مستاجر مسترد خواهد شد .
ماده ۵ – تسلیم مورد اجاره
موجر مکلف است در تاریخ … / … / …۱۳ مورد اجاره را با تمام توابع و ملحقات و منضمات آن جهت استیفاء به مستاجر/ مستاجرین تسلیم کند .
ماده ۶ – شرایط و آثار قرارداد
۶ – ۱ ) مستاجر نمی تواند از مورد اجاره بر خلاف منطور قرارداد (مسکونی ، تجاری ، اداری ) استفاده نماید . مستاجر مکلف است به نحو متعارف از مورد اجاره استفاده نماید .
۶ – ۲ ) مستاجر حق استفاده از مورد اجاره را به نحو مباشرت دارد و بایستی شخصا از مورد اجاره استفاده کند . علاوه بر این مستاجر حق انتقال و واگذاری مورد اجاره را به غیردارد / ندارد . در صورت تخلف و اجاره دادن مال اجاره ای ، اعتبار اجاره منوط به تنفیذ مالک خواهد بود . در صورتیکه مستاجر مورد اجاره را به غیر بدون اذن مالک تسلیم کرده باشد شخص متصرف در صورت عدم تنفیذ در برابر مالک در حدود مقررات قانونی مسئول خواهد بود .
۶ – ۳ ) موجر باید مالک یا متصرف قانونی یا قراردادی مورد اجاره باشد و در صورتیکه به عنوان ولایت ، وصایت ، وکالت ، قیومیت ، اجاره با حق انتقال و از این قبیل اختیار اجاره دادن داشته باشد . بایستی اسناد و مدارک مثبت حق انتقال را ضمیمه کند و مشاوره موظف به احراز موضوع فوق است .
۶ – ۴ ) در صورتی که مستاجر از پرداخت اجاره بها بیش ازیک ماه تاخیر نماید ، موجر می تواند قرارداد را فسخ و تخلیه مورد اجاره را از مراجع ذی صلاح بخواهد .
۶ – ۵ ) پرداخت هزنه های مصرفی آب / برق / گاز/ تلفن / شارژ/ فاضلاب شهری بر عهده مستاجر است و باید در موعد تخلیه یا فسخ قبوض پرداختی را به مستاجر ارائه نماید .
۶ – ۶ ) پرداخت هزینه نگهداری آپارتمان ( حق شارژ و غیره ) و همچنین افزایش احتمالی آن بر مبنای مصوب مسئول یا مسئولین ساختمان بر عهده مستاجر است .
۶ – ۷ ) پرداخت هزینه تعمیرات و هزینه های کلی از قبیل نصب و راه اندازی به منظور بهره برداری از دستگاه تهویه ، ،شوفاژ ، کولر ، آسانسور و شبکه آب و برق و گاز با مالک است و هزینه های جزئی مربوط به استفاده از مورد اجاره به عهده مستاجر است و نوع هزینه ها و میزان آن را عرف تعیین می کند .
۶ – ۸ ) مالیات مستغلات و تعمیرات اساسی و عوارض شهرداری با موجر است و مالیات بردرآمد و مشاغل ( تجاری ، اداری ) بر عهده مستاجر می باشد .
۶ – ۹ ) در خصوص اماکن تجاری مبلغ ……….. ریال به حروف ……….. ریال به عنوان حق سرقفلی توسط مستاجر به موجر تسلیم و پرداخت گردیده / نگردیده است .
۶ – ۱۰ ) مستاجر مکلف است در زمان تخلیه ، مورد اجاره را به همان وضعی که تحویل گرفته به موجر تحویل داده و رسید دریافت نماید . در صورت حدوث خسارات نسبت ب عین مستاجره ، مستاجر متعهد به جبران خسارت وارده خواهد بود .
۶ – ۱۱ ) موجر ملزم است در زمان تخلیه نهایی و با تسویه حساب بدهی های زمان اجاره ، نسبت به استرداد قرض الحسنه دریافتی از مستاجر، با اخذ رسید اقدام نماید .
۶ – ۱۲ ) در صورتیکه موجر نسبت به پرداخت هزینه هایی که موجب انتفاع مستاجر از ملک می باشد ، اقدام نکند و به مستاجر اجازه انجام تعمیرات لازم ندهد مستاجر میتواند شخصاً نسبت به انجام تعمیرات مربوطه اقدام و هزینه های مربوطه را با موجر محاسبه کند .
۶ – ۱۳ ) تمدید قرارداد اجاره فقط با توافق طرفین قبل از انقضاء مدت قرارداد ممکن است . در صورت تمدید قرارداد اجاره الحاقی با شرایط و تغییرات مورد توافق بخش لا ینفکی از قرارداد اجاره خواهد بود .
۶ – ۱۴ ) مستاجر مکلف است به محض اتمام مدت اجاره ، عین مستاجره را بدون هیچ عذر و بهانه ای تخلیه و به موجر تسلیم نماید ، چنانچه مستاجر مورد اجاره را راس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری نماید موظف است روزانه مبلغ ……….. ریال به عنوان اجرت المثل ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد ، به موجر بپردازد و تهاتر خسارت ناشی از تخلیه ( اجرت المثل ) با مبلغ قرض الحسنه بلااشکال است .
ماده ۷
کلیه اختیارات ولو اختیار غبن به استثناء اختیار تدلیس از طرفین ساقط گردید .
ماده ۸
این قرارداد در سایر موارد تابع مقررات قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ خواهد بود .
ماده ۹
به استناد ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ شهود با مشخصات زیر این قرارداد را امضاء و گواهی می نماید .
ماده ۱۰
حق الزحمه مشاور املاک طبق تعرفه کمیسیون نظارت شهرستان ……….. بطور جداگانه ای به عهده طرفین است که همزمان با امضای این قرارداد مبلغ ……….. ریال پرداخت شده و رسید دریافت نمایند . فسخ یا اقاله قرارداد تاثیری در میزان حق الزحمه نخواهد داشت .
ماده ۱۱
این قرارداد در تاریخ … / … / …۱۳ ساعت ……….. در دفتر مشاور املاک ……….. به نشانی ……….. در سه نسخه بین طرفین تنظیم ، امضاء و مبادله گردید . مشاور املاک مکلف است نسخ قرارداد را به مهر دفتر املاک و نسخه اول و دوم را به موجر و مستاجر تسلیم نماید و نسخه سوم را در دفتر مخصوص بایگانی کند و هر سه نسخه دارای اعتبار واحد است .
ماده ۱۲
موارد حقوقی این قرارداد مطابق با مقررات جاری است و تایید می شود .
توضیحات :
امضای موجر امضای مستاجرین امضای شاهد ۱ امضای شاهد ۲
قرارداد اجاره را چگونه بنویسیم ،که بتوانیم ملک را تخلیه فوری کنیم ؟؟
شرایط تخلیه در زمان کرونا چگونه است( صفر تا صد )
تفاوت اجاره نامه رسمی و عادی چیست؟؟
قوانین اجاره دادن املاک مسکونی و تجاری ؟؟
نمونه قرارداد اجاره
سخن پایانی:
تنظیم هر قراردادی نیاز به تخصص و دانش کافی دارد که در این راستا گروه وکلای حکمت به سرپرستی داود چشمی در خدمت شما عزیزان هستند و در صورت نیاز به برقراری ارتباط با وکیل ملکی و وکیل قرارداد و یا مشاوره حقوقی .وکیل حقوقی مجرب در تهران و شیراز جهت تنظیم قرارداد یا گرفتن مشاوره رایگان در زمینه انعقاد قرارداد اجاره ملک خود می توانید به صورت انلاین، تلفنی با استفاده شماره های درج شده در انتهای این صفحه و یا به صورت حضوری با ما تماس حاصل فرمایید.
۴/۵ – (۴ امتیاز)
اشتراک گذاری
فیسبوک توییتر لینکداین پینتریست Reddit چاپ
نوشته های مشابه
مدارک لازم برای صیغه ۹۹ ساله
مدارک لازم برای صیغه ۹۹ ساله
۲۰۲۳-۰۷-۱۷
مدارک لازم برای شکایت در تصرف عدوانی
مدارک لازم برای شکایت در تصرف عدوانی
۲۰۲۳-۰۲-۱۲
طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد؟
طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد؟
۲۰۲۳-۰۷-۱۷
حکم رشد برای حضانت
حکم رشد برای حضانت
۲۰۲۳-۰۷-۱۷
چگونه از دادگاه حکم رشد بگیریم؟
چگونه از دادگاه حکم رشد بگیریم؟
۲۰۲۳-۰۷-۱۷
بهترین وکیل مشارکت در ساخت
وکیل مشارکت در ساخت داودچشمی/ نویسنده-۰۹۱۲۳۴۳۹۵۰۰
۲۰۲۳-۰۵-۱۸
۳ دیدگاه
اشکان ملکی نیا گفت:
۲۰۲۰-۰۱-۰۶ در ۰۷:۲۲
سلام خوبین ببخشید مزاحم شدم من مهر سال ۹۴ خونه رو اجاره دادم مهر ۹۵ قرارداد تمام شد ولی تا الان مستاجر تو خونه میشینه توی اسفند بهش گفتم من خرداد خونه رو میخوام گفتن باشه بعد پیگیری کردم گفت تا اول مرداد میرم اما همچنان توی خونه میشینه .
پاسخ
داود چشمی گفت:
۲۰۲۱-۰۲-۲۱ در ۲۱:۲۹
برای تخلیه فوری ملک تان چه مسکونی و چه تجاری ،باید ، الزاما ، باید قرارداد اجاره تان ،حائز شرایط مندرج در ذیل باشید
۲.اگر مدت اجاره ملک شما اعم از تجاری ، مسکونی و…منقصی شد، فقط می توانید از شرایط تخلیه فوری ( معمولا شاید ۱۰ روزه تا ۱ ماه )، موضوع قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ استفاده نمائید
نتیجه :
قبل از انقضای مدت اجاره ،چه ملک مسکونی و چه تجاری و…باشد نمی توانید از امتیاز تخلیه فوری ملک تان بهره ببرید
که در این حالت باید بجای درخواست تخلیه فوری به شورای حل اختلاف باید……. دادخواست تخلیه به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک بدهید ،(که در این فرض ، شاید ۶ ماه تا ۱ سال برای تخلیه ملک تان زمان ببرد)
۲.قرارداد اجاره باید الزما در ۲ نسخه تنظیم شده ، دارای تاریخ روز و ماه و سال باشد ضمنا دو شاهد ذیل قرارداد اجاره را امضاء نموده باشند
نکته : اگر قرارداد اجاره شما شرایط قید شده در بنده ۲ را نداشته باشید ، نمی توانید ملک تان را تخلیه فوری نمائید
پاسخ
داود چشمی گفت:
۲۰۲۱-۰۲-۲۱ در ۲۱:۳۳
اگر بخواهید ملک تان را فوری تخلیه کنید باید قرارداد اجاره شما حائز شرایط قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ باشد بنابراین بمنظور آنکه بررسی کنید ببینید قراردادتان شرایط قانونی را دارد مقاله تخلیه فوری را در همین سایت مطالعه نمائید
پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
دنبال چه چیزی می گردید؟
جستجو برای:
مطالب بروز شده
معایب طلاق از طرف زن
رای تصرف عدوانی کیفری
نمونه دادخواست استرداد چک و دستور موقت
دفاع خوانده در تصرف عدوانی
بهترین وکیل کیفری تهران
مبایعه نامه
قرارداد های مشارکت در ساخت
قوانین سرقفلی
نمونه قرارداد اجاره ملک شامل (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی):
اجاره نامه
۱. مشخصات طرفین قرارداد اجاره
موجر:
خانم / آقای …………….. فرزند …………به شماره شناسنامه ……………….. شماره ملی………………. صادره از …………………………متولد……………………. تلفن………………… به نشانی: ………………………………………….
اگر اجاره نامه به وکالت از طرف مالک است متن ذیل را هم پر نمائید
وکالتاً با اختیارات حاصله از وکالت نامه رسمی شماره ……………. مورخ …………………. تنظیمی دفترخانه اسناد رسمی شماره ……………………تهران مبادرت به امضاء این قرارداد اجاره نموده است .
مستأجر :
خانم / آقای …………….. فرزند …………به شماره شناسنامه ……………….. شماره ملی………………. صادره از …………………………متولد……………………. تلفن………………… به نشانی: ………………………………………….
۲. مورد اجاره :
عبارتست از شش دانگ یک دستگاه آپارتمان / یک باب خانه به صورت ………………. خوابه به زیربنای……………… متر مربع واقع در طبقه ………. واحد ضلع …………. به نشانی ………………… دارای پلاک ثبتی………………….. فرعی از …………. اصلی بخش ………..
۳. امکانات و امتیازات :
واحد مذکور دارای انباری / پارکینگ / یک رشته تلفن اختصاصی به شماره ………………..و منصوبه های در آن شماره کنتور برق …………………..و آب……………….. و گاز شهری …………………… که تأسیسات گرمایی شوفاژ روشن , پکیج حرارتی , گاز شهری , فون کوئل , نفت سوز , شومینه و وسیله سرمایی آن کولر , چیلر , فن کوئل , تهیه مطبوع , سایر لوازم و ملحقات مربوطه با حق استفاده از مشاعات و مشترکات طبق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه های اجرایی آن که عیناً بطور کامل به رؤیت مستأجر رسید و از کمیت , کیفیت و وضعیت مورد اجاره کاملاً مطلع گردید
۴. مدت اجاره
از مورخه …………………. لغایت مورخه ……………………. به مدت یکسال تمام
۵.اجاره بها :
به قرار ماهیانه مبلغ ………………………. ریال که برای تمام مدت قرارداد اجاره مجموعاً مبلغ ………………………. ریال خواهد شد
مال الاجاره ماهانه در اوایل هرماه در قبال اخذ رسید کتبی به موجر پرداخت نماید
عدم پرداخت مال الاجاره یا عدم وصول هریک از چک های مال الاجاره ها ظرف مدت ده روز از تاریخ سررسید موجب فسخ باقی مدت قرارداد برای موجر خواهد بود و موجر می تواند نسبت به فسخ قرارداد و تخلیه مورد اجاره اقدام نماید.(نمونه قرارداد اجاره نامه)
تبصره : مبلغ ………………………. ریال به عنوان قرض الحسنه از سوی مستأجر به موجر به صورت نقدی / طی چک به شماره ………………………. عهده بانک ………………………. شعبه ………………………. حساب جاری ………………………. پرداخت گردید و مقرر شده که پس از انقضاء و تخلیه و تسویه حساب های احتمالی عیناً به مستأجر مسترد خواهد شد
۶. شروط
مورد اجاره به منظور استفاده مسکونی ویا ……….. شخص مستأجر و خانواده اش که مجموعاً ………. نفر هستند به اجاره واگذار شده است .
مستأجر حق واگذاری و انتقال مورد اجاره مشاعاً , مفروزاً , یا جزاً یا کلاً را به غیرندارد در صورت واگذاری موجر حق فسخ قرارداد اجاره را دارد .
پرداخت هزینه های مصرفی آب , برق , گاز شهری و تلفن اختصاصی مربوط به مورد اجاره در طی مدت قرارداد به عهده مستأجر است .
پرداخت هزینه نگهداری ( شارژ ـ هزینه های مشترک ) به عهده مستأجر است در صورت تغییر و افزایش احتمالی آن از طرف هیأت مدیره ساختمان نیز مبلغ جدید مورد قبول و ملاک پرداخت برای مستأجر خواهد بود .(نمونه قرارداد اجاره نامه)
اسقاط کافه خیارات از طرفین انجام شد .
مستأجر متعهد است در زمان تخلیه مورد اجاره به همان وضعی که از هر حیث صحیح و سالم تحویل گرفته بطور صحیح و سالم تحویل موجر داده و رسید دریافت نماید . در غیر این صورت مسئول خسارات وارده می باشد .
موجر و مستأجر متعهد خواهند بود که دوماه قبل از انقضاء نسبت به تخلیه یا تمدید اجاره نامه یکدیگر را مطلع سازند و در صورت عدم توافق این اجاره نامه , در انقضاء مدت فسخ شده و کان لم یکن تلقی می گردد و موجر می تواند نسبت به سرویس دهی مستأجر جدید اقدام لازم را انجام دهد .
مالیات مستغلات و مالیات بر اجاره و تعمیرات کلی به عهده موجر است .
چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری ورزد موظف و مکلف است روزانه مبلغ ……………… ریال به عنوان ( اجرت المثل ) ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و برداشت مبلغ خسارات ناشی از تأخیر تخلیه ( اجرت المثل ) با مبلغ قرض الحسنه بلااشکال است .
تبصره : چنانچه قبل از انقضاء مدت اجاره مستأجر متمایل به فسخ قرارداد باشد علاوه بر انجام تعهدات فوق الذکر قرارداد موظف به پرداخت یک ماه اجاره بها اضافی خواهد بود .
چنانچه تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا یا تأسیسات از قبیل تهویه , شوفاژ , کولر , آسانسور و سیستم شبکه های آب و برق و گاز باشد به عهده موجب می باشد و تعمیر و تنظیم و کسر لوازم و انکسار شیشه و درب به عهده مستأجر می باشد .
هرگاه موجر در طول مدت قرارداد اجاره ملک خود را به شخصی بفروشد باید قبلاً مالک جدید را از وجود مستأجر و قرارداد اجاره منعقده مطلع و منافع مستأجر را ملحوظ نظر دارد به نحوی که مستأجر متصرفی بتواند تا پایان مدت قرارداد از عین مستأجره استیفای منافع نماید .
مستأجر مکلف به رعایت موازین اسلامی در مورد اجاره می باشد .
تخلف مستأجر از هریک از مفاد و شروط این قرارداد اجاره حق فسخ و تخلیه را برای موجر ایجاد خواهد کرد .
بقیه مواردی را که در این قرارداد ذکر نشده است طبق آیین مقررات مالک و مستأجر خواهد بود .
این قرارداد در تاریخ …………………… تنظیم و مشمول قانون جدید روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ میباشد .
این قرارداد اجاره در سه نسخه با اعتبار واحد تنظیم , امضاء و مبادله شد که یک نسخه نزد تنظیم کننده قرارداد باقی می ماند .
محل امضاء و اثر انگشت موجر محل امضاء و اثر انگشت مستاجر
محل امضاء و اثر انگشت شاهد اول محل امضاء و اثر انگشت شاهد دوم
یک نمونه قرارداد اجاره مغازه و ملک تجاری، خدمت شما عزیزان ارایه می شود:
۱ طرفین قرارداد
موجر:
موجر/ موجرین ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. کد ملی ……….. متولد ……….. ساکن ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. با مدیریت ……….. ( به موجب روزنامه رسمی شماره ……….. مورخ ……….. )
مستاجر:
خانم / آقای ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. / شرکت ……….. به شماره ثبت ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. با مدیریت ……….. ( به موجب روزنامه رسمی شماره ……….. مورخ ……….. )
۲ مورد اجاره
……….. دانگ یک باب مغازه / یک دستگاه آپارتمان / یک باب ساختمان واقع در شهر ……….. خیابان ……….. کوچه ……….. شماره ……….. که مشخصات ثبتی آن به شرح آتی است :
پلاک ثبتی اصلی ……….. پلاک ثبتی فرعی ……….. منطقه ثبتی ……….. مساحت ……….. سایر مشخصات ……….. مورد اجاره به موجب پروانه ساختمان شماره ……….. مورخ ……….. و گواهی پایان کار مورخ ……….. شماره ……….. دارای کاربری تجاری است و برای شغل ……….. اجاره داده می شود .
تجهیزات و امکانات مورد اجاره به شرح ذیل است :
وسایل گرمایش و سرمایش: شوفاژ ، کولر ، فن کویل ، تهویه مطبوع مرکزی ، سایر ………..
برق ، آب ، گاز تلفن / تلفن های به شماره ………..
پارکینگ و انباری
سایر موارد ………..
۳مدت اجاره
……….. سال/ماه شمسی که آغاز آن ……….. می باشد .
۴ مبلغ اجاره
برای تمام مدت ……….. ریال معادل ……….. تومان است که :
مبلغ ……….. ریال آن در اول هر ماه در قبال اخذ رسید به موجر پرداخت می شود .
طی ……….. فقره چک به موجر پرداخت شد .
سایر روش های دیگر پرداخت ……….. (با تفصیل نوشته شود) .
۵شروط ضمن عقد
از جمله شروط ضمن عقد این است که مستاجر حق انتقال مورد اجاره را به غیر ندارد / دارد .
مورد اجاره صرفا برای شغل ……….. اجاره داده شده و مستاجر به هیچ وجه حق تغییر شغل ندارد .
حفظ و نگهداری مورد اجاره و تجهیزات آن، بر عهده مستاجر است و باید در انقضا مدت ، مورد اجاره و تجهیزات آن را صحیح و سالم تحویل دهد .
اسقاط کافه خیارات من جمله خیار غبن، به هر درجهای که باشد، انجام گرفت.
این اجاره نامه در تاریخ ……….. با حضور آقایان :
۱- ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. آدرس ………..
۲- ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. آدرس ………..
افراد معتمد موجر و مستاجر که به عنوان شاهد ذیل آن را امضا کردهاند. در دو نسخه با اعتبار واحد تنظیم و امضا و مبادله شد .
قسمت ها و مطالب زاید در هر دو نسخه، قلم زده و ابطال شده است .
امضا موجر امضا مستاجر
امضا شاهد امضا شاهد
سخن پایانی:
تنظیم هر قراردادی نیاز به تخصص و دانش کافی دارد که در این راستا گروه وکلای حکمت به سرپرستی داود چشمی در خدمت شما عزیزان هستند و در صورت نیاز به برقراری ارتباط با وکیل ملکی و وکیل قرارداد و یا مشاوره حقوقی .وکیل حقوقی مجرب در تهران و شیراز جهت تنظیم قرارداد یا گرفتن مشاوره رایگان در زمینه انعقاد قرارداد اجاره ملک خود می توانید به صورت انلاین، تلفنی با استفاده شماره های درج شده در انتهای این صفحه و یا به صورت حضوری با ما تماس حاصل فرمایید.
سوال شده است
با سلام و خسته نباشید. بنده سه سال متوالی ملک خود را با اجاره نامه اجاره دادهام. تیر ماه جاری به دلیل جراحی مادرم و نیاز به منزلم که آسانسور دارد قصد دارم در منزلم سکونت کنم. اما مستاجر از شرایط جدیدی که در ایام کرونا برای مستاجرین ایجاد شده است سو استفاده کرده است و نمیخواهد ملک را تخلیه کند. از طرفی من سال گدشته متمم اجاره نامه را پیروی اجاره نامه اصلی نوشتم و تنها یک شاهد دارم. با شرایط فوق، آیا میتوانم حکم تخلیه بگیرم یا پرونده شکایت من طولانی خواهد شد؟ با سپاس فراوان.
سلام و وقت بخیر. در حال حاضر، دلیل شما از نظر آن قانون موجه به نظر نمیرسد و مستاجر میتواند در ملک فوق، سکونت خود را حفظ کند.
آیا برای یک ملک (آپارتمان) میشود برای دو شرکت مجزا اجاره نامه تنظیم کرد؟
پاسخ سوال شما به این بر میگردد که آیا ملک قابلیت تفکیک و تعریف بخشهای مجزا را دارد. اما اگر تمام شش دانگ را سابقا به یک شرکت اجاره دادهاید اجاره دادن مجدد آن به شرکت دیگر در طول مدت اعتبار اجاره نامه اول صحیح نیست.
سلام. خسته نباشید. من خانه ای با اجاره نامه اجاره کردم. متاسفانه به دلایلی اقدام به فسخ کردم و فعلا تحویل نگرفتم. صاحبخانه راضی شده چون مستاجرش فعلا وقت داره ولی بنگاه میگه حق کمیسیون دو طرف را باید بدهی. تکلیف چه میشه؟
اگر قرارداد در بنگاه منعقد شده است قاعدتاً فسخ یا عدم فسخ بعدی آن، لطمهای به کمیسیون بنگاه وارد نمیکند چون ایشان وظیفه خود را انجام داده است اما هریک از طرفین یعنی موجر و شما به تنهایی موظف به پرداخت حق کمیسیون خود است مگر آنکه به نحو دیگری توافق کنید.
سلام. وقت بخیر. آیا اجاره نامه رو میشه فسخ کنیم؟ حدود سه ماه از اجاره نامه مونده و حالا میخوام قرارداد رو فسخ کنم و از اعتبار خارج بشه. ممنون.
سلام. مطابق با قاعده، امکان فسخ وجود ندارد مگر آنکه در متن اجاره نامه، برای شما چنین حقی وجود داشته باشد.
سلام. ملکی که به اجاره با مدت معین داده شده است را وراث (مالکین) میتوانند تصرف یا بفروشند؟ با تشکر مهاجری.
سلام. این امکان وجود دارد که آن را بفروشند اما حق تصرف در آن را ندارند. مستاجر حق دارد تا پایان مدت قرارداد از منافع ملک استفاده کند حتی اگر مالک تغییر کند.
خیلی خوب بود، ممنون که مطالب بسیار مفیدی رو به اشتراک میگذارید، بنظرم هم سایت شما هم سایت گروه تخصصی وکیل جرایم سایبری از بهترین ها هستین🌺 واقعا خیلی عالیه که این اطلاعاتی که باید همه مردم در امور روزمره اشون باید بدونن رو داخل سایت تون قرار میدین.. ، امیدوارم که همیشه موفق باشید✨️✨️✨️
ارادتمندم.
با تشکر از شما شهروند گرامی
من یه ملک اجاره دادم
یک سال اول قرارداد بنگاهی بود ولی سالهای بعد پشت نویسی کردم
به مستاجر گفته بودم که خانه هر وقت خاستم ۲ ماه بعد تحویلم بده گفت باشه ولی وقتی بهش گفتم گفت خالی نمیکنم ۸ ماه مونده برو هر کاری میخای بکن
منم چون فکرم این بود که حق با اونه باید مینوشتم هیچ کاری نکردم
تا وقتی قرارداد تموم بشه
به من گفت پول بده دنبال خونه میگردن
منم میدونستم که خسارت زیادی زده گفتم بعد تخلیه بنگاه پولو میدم
مستاجر یک ماه جلوتر بدون اطلاع و یواشکی خونه خالی می کنه به من زنگ میزنه میگه فردا بیا بنگاه خونه خالی کردم
فردا زنگ میزنه میگه من بنگام بهش میگم با بنگاهی بیا خونه با بنگاهی میاد خونه تحویل بده
خونه در به داغون منم به بنگاه گفتم درست کن بده مستاجر اونم گفت کسی نمیاد اینطوری منم گفتم هر چقدر هزینه میخای کن درست تحویلم بده اونم الان شکایت کرده بنگاه شاهد هست که شهادت بده
ولی بنگاه گفت چون تمدید پشت برگه کردی از دست من کاری برنمیاد
منم پولشو گفتم نمیدم تا درست کنی
اونم رفت خبری ازش نشد کلید هم تحویل نداد
تاریخ تخلیه۳/۱بود ولی تا برج ۱۲/۳ کرایه به من داده میگه من زود تر خالی کردم منم گفتم تا تاریخ قرارداد باید کرایه بدی
بنگاه بهش میگه خسارت نمیدی طلب کاری اونم بعد ۲ماه شکایت کرده
منم تعمیرات شروع کردم حالا نامه اومد برم حل اختلاف همه چیزارو ریختم دور و رنگ کردم
با بنگاه صحبت کردم گفته شهادت میده و اونایی که فرستاده خونه اومدن هم شهادت میدن الان فقط شاهد چن تا دارم و فیلم که خونه چه داغون بود
میتونم کاری کنم یا نه
ممنون
سلام
اسناد مربوط به مسائل ملکی باید توسط وکیل متخصص ملک بررسی و پیگیری شود چرا که موارد کاملا تخصصی است اگر اشتباهی هرچند کوچک رخ دهند ممکن است کل پرونده را تحت تاثیر قرار دهد برای همین رویت اسناد و مدارک در مرحله اول حائز اهمیت است. پیشنهاد می کنیم در اینگونه مسائل ختما با وکیل مشورت نمایید.