گواهی عدم سوء پیشینه

مراحل دریافت گواهی عدم سوء پیشینه

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مراحل گرفتن گواهی سوء پیشینه

افراد عموما برای برخی از اقدامات و اعمالی که در زندگی روزمره خود دارد ممکن است نیاز به گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه داشته باشند . در واقع باید گفت که مراحل دریافت این گواهی بدین صورت است که مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه یا مراحلی که فرد برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه یا سوء سابقه باید انجام دهند به این ترتیب است که فردی که درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه را دارد باید ابتدا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مراجعه کرده و با در دست داشتن مدارک فوق فرم درخواست گواهی عدم پیشینه را تکمیل کرده و به دفتر خدمات انتظامی ارائه داده و باید هزینه های صدور گواهی سوء پیشینه را پرداخت نماید و بعد از اتمام تمام اقدامات فوق و پرداخت هزینه پست گواهی عدم سو ءسابقه به آدرس متقاضی بعد از چند روز ارسال می گردد .

به عنوان مثال : اگر فردی در آزمون استخدامی بانکی پذیرفته شده باشد و بانک از ایشان گواهی عدم سو پیشینه را درخواست کرده باشد در این صورت این فرد ابتدا باید به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مراجعه کرده یا از طریق سایت از مدارک لازم آگاهی یابد سپس با در دست داشتن تمامی مدارک لازم به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه نماید بعد از پایان کار و اقدامات لازم گواهی از طریق پست برای آنان ارسال می گردد .

 

شد و، چون این روند به صورت اینترنتی انجام می‌شود، می‌توان فوری و در کوتاه‌ترین زمان ممکن گواهی عدم سوءپیشینه را دریافت کرد.
چگونه آنلاین عدم سوء پیشینه بگیریم؟

برای گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی، باید به سامانه خدمات الکترونیک قضایی (به سامانه ثنا هم مشهور است) به آدرس اینترنتی adliran.ir مراجعه کرد و درخواست خود را ثبت نمود. همچنین از طریق این سامانه امکان پیگیری درخواست گواهی عدم سو پیشینه هم وجود دارد.

ورود به سامانه گواهی عدم سوء پیشینه

در سامانه خدمات الکترونیکی قضایی، گزینه «سامانه گواهی عدم سوء پیشینه» وجود دارد که با کلیک روی آن به سامانه احراز هویت ثنا هدایت خواهید شد و لازم است با وارد کردن نام کاربری (کد ملی) و رمز عبور، به آن وارد شده یا اصطلاحا لاگین نمایید.

ورود به سامانه احراز هویت ثنا

 

اگر در سامانه ثنا ثبت نام نکرده‌اید، نگران نباشید!

ثبت نام در سامانه ثنا روند ساده‌ای دارد که می‌توانید آن را به صورت آنلاین طی کنید. برای دریافت راهنمایی تصویری در این خصوص به اینجا بروید یا روی لینک زیر کلیک کنید:

 

نحوه ثبت نام آنلاین در سامانه ثنا

 

با ورود به سامانه احراز (در آدرس اینترنتی iehraz.adliran.ir هم در دسترس کاربران قرار دارد)، دو گزینه پیش رویتان قرار دارد: «جستجو سابقه درخواست» و «درخواست جدید». اگر قصد رهگیری درخواست را دارید، گزینه اول را انتخاب کنید و برای درخواست گواهی عدم سو پیشینه، روی گزینه “درخواست جدید” بزنید.

نحوه درخواست فوری گواهی سوء پیشینه

با کلیک روی گزینه فوق، ابتدا از شما پرسیده می‌شود که «آیا با درخواست گواهی سوء پیشینه جدید موافق هستید ?» در این مرحله با انتخاب گزینه «بلی»، فرمی باز می‌شود که لازم است یکی از گزینه‌های «به درخواست شخصی» و یا «به درخواست سازمان/ اداره/…» را انتخاب کرده و سپس ثبت موقت درخواست را بزنید.

در مرحله بعد باید هزینه فرایند استعلام را پرداخت کرده و درخواست خود را ثبت نمایید و منتظر بمانید تا سامانه شماره پیگیری درخواست را نمایش دهد. گواهی سوء پیشینه پس از صدور در سامانه ابلاغ شخص قرار خواهد گرفت و از طریق «جست و جوی سابقه درخواست» هم قابل پیگیری است.

موارد درج در گواهی عدم سوء پیشینه

بسیاری از افراد نگران این موضوع هستند که هر شکایتی که در دادگاه یا دادسرا از آنها شده است، منجر به سو سابقه آنها شده و در گواهی عدم سو پیشینه شان درج می‌شود، در حالی که این گونه نیست و صرفا مواردی در گواهی درج می‌شود که در قانون مجازات اسلامی مشخص شده اند. به علاوه باید خاطر نشان کرد که امکان پاک کردن سوء پیشینه کیفری وجود دارد.

طبق ماده ۲۵ این قانون: «محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف) هفت سال در محکومیت به مجازات‌های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
ب) سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار
پ) دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج»

غیر از مواردی که در بالا بیان شد، محکومیت‌های دیگر در سو سابقه فرد ذکر نمی‌شود.

طبق تبصره این ماده: «در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود لکن در گواهی‌های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی‌رسد، مگر به درخواست مراجع قضائی برای تعیین یا بازنگری در مجازات.»

بیشتر بدانیم :  سوء پیشینه کیفری

مدارک لازم برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه

همانگونه که گفتیم افراد متقاضی دریافت گواهی عدم سوء پیشینه می توانند به صورت اینترنتی یا حضوری اقدام به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه خود نمایند لکن در هر دو طریق لازم به ارائه مدارکی جهت دریافت گواهی خود می باشند که در ادامه به معرفی این مدارک برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه می پردازیم که عبارتند از:

برای درخواست گواهی عدم سوء پیشینه به صورت اینترنتی تنها مدرک مورد نیاز: ثبت نام بودن در سامانه ثنای قوه قضائیه می باشد. اما در مراجعه حضوری مدارک مورد نیاز جهت دریافت گواهی عدم سوء پیشینه عبارت است از:

  • ارائه اصل شناسنامه
  • ارائه کارت ملی
  • گرفتن عکس بیومتریک (که در پلیس +۱۰ از افراد متقاضی گرفته می شود.)
  • تکمیل فرم درخواست و ارائه معرفی نامه از محل کار در صورت موجود بودن ( علی الاصول در زمان استخدام از افراد درخواست می شود که این گواهی را ارائه نمایند. )
  • همراه داشتن کد پستی ۱۰ رقمی به همراه آدرس کامل پستی است.
  • پرداخت هزینه ها از طریق دستگاه کارتخوان مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا پلیس+۱۰.

مدت زمان صدور گواهی عدم سوء پیشینه

یکی از سوالات مهمی که برای مراجعان به سامانه دریافت گواهی عدم سو پیشینه مطرح می‌شود، این مساله است که مدت زمان صدور گواهی عدم سوء پیشینه، چقدر است و دریافت گواهی سو سابقه، چند روز زمان می‌برد؟

تا پیش از راه اندازی سامانه ثنا و فراهم کردن امکان گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی، دریافت گواهی سو سابقه، ۷ تا ۱۰ روز زمان می‌برد، اما در حال حاضر و با راه اندازی سامانه ثنای قوه قضاییه، این مدت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و در صورتی که متقاضی، درخواست گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه را به روش اینترنتی و بدون مراجعه حضوری ثبت نماید، گواهی او ظرف حداکثر ۳ ساعت صادر می‌گردد.

 

اعتبار گواهی عدم سوء پیشینه چقدر است؟

سوال مهم دیگری که در رابطه با گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی، باید به آن پاسخ داده شود، این است که در صورت دریافت گواهی سو سابقه، مدت اعتبار آن چقدر است و به عبارتی، گواهی سوپیشینه چه مدت زمانی اعتبار دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، مدت اعتبار این گواهی، به طور کلی، یک ماه است و در این مدت، باید به مراجع داخل کشور یا دارالترجمه ارائه شود، اما پس از ترجمه این گواهی در دار الترجمه رسمی، دارنده آن به مدت ۶ ماه، برای ارائه گواهی سو سابقه به سفارت مربوطه مهلت خواهد داشت.

صدور گواهی عدم سوءپیشینه برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

. صدور گواهی عدم سوءپیشینه برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به چه صورت می‌باشد؟
هموطنان مقیم خارج از کشور برای دریافت گواهی عدم سوءپیشینه می‌توانند به دو روش زیر اقدام نمایند:
الف) اقدام از طریق نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور: متقاضی ابتدا در سامانه میخک ثبت‌نام نموده و پس از تکمیل فرم و آپلود عکس پرسنلی و مدارک موردنیاز و دریافت کد رهگیری با در دست داشتن اصل مدارک و کد رهگیری به نمایندگی انتخاب شده در هنگام ثبت نام، برای انگشت‌نگاری الکترونیک مراجعه نموده و پس از انجام کار و پرداخت تعرفه‌های کنسولی، مامور مربوطه مدارک را از طریق سامانه میخک مستقیم با پلیس بین‌الملل ناجا ارسال می‌نماید. مدارک واصله توسط پلیس بررسی و پس از انجام استعلامات موردنیاز و در صورت نداشتن سوءسابقه نسبت به صدور گواهی عدم سوءپیشینه به زبان انگلیسی اقدام می‌نماید. گواهی صادره مستقیما توسط پلیس در سامانه میخک بارگذاری و به نمایندگی اقدام‌کننده ارسال می‌گردد. نمایندگی‌ها پس از دریافت گواهی اینترپل و به استناد آن، نسبت به صدور گواهی به زبان محلی اقدام و تصویر گواهی عدم سوءپیشینه واصله را ضمیمه گواهی نمایندگی نموده و به متقاضی تحویل می‌دهند.

بدیهی است در صورت ناخوانا بودن مدارک آپلود شده در سامانه میخک و یا ناقص بودن آثار انگشت‌نگاری الکترونیکی، درخواست متقاضیان توسط پلیس رد و به نمایندگی جهت رفع نقص اعاده می‌گردد. این امر موجب افزایش زمان رسیدگی و صدور گواهی خواهد شد.
ب) مراجعه حضوری به مراکز ذیصلاح در داخل کشور: متقاضی با در دست داشتن مدارک لازم از جمله شناسنامه، کارت ملی و عکس با مراجعه حضوری به یکی از مراکز پلیس ۱۰ در داخل کشور و انجام انگشت نگاری الکترونیکی اقدام به درخواست گواهی عدم سوءپیشینه می‌نماید. پس از صدور گواهی عدم سوءپیشینه به زبان فارسی، متقاضی با مراجعه به دارالترجمه رسمی نسبت به ترجمه آن به زبان کشور محل ارائه اقدام و پس از تصدیق اداره فنی قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و سفارت کشور مربوطه در تهران می‌تواند در کشور محل اقامت براساس مقررات مربوطه مورد استفاده قرار دهد.
ج) اخیرا متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه ثنا قوه قضائیه نیز گواهی عدم سوءپیشینه به زبان فارسی دریافت نمایند.

بیشتر بدانیم : نمونه استعلام های حقوقی

صدور گواهی عدم سوءپیشینه برای ایرانیان مقیم کانادا

. ایرانیان مقیم کانادا برای دریافت گواهی عدم سوءپیشینه چگونه اقدام می‌نمایند؟
پاسخ: با توجه به تعطیلی سفارت کشورمان در کانادا ایرانیان مقیم این کشور می‌توانند با مراجعه به دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن و یا با ارسال مدارک زیر از طریق بستگان خود به اداره سجلات و احوال شخصیه اقدام نمایند:
۱ـ یک قطعه اصل کارت آثار تمامی انگشتان هر دو دست ملصق به عکس که توسط پلیس محلی اخذ و تائید شده باشد.
۲ـ پرینت سامانه میخک درخصوص درخواست گواهی عدم سوءپیشینه که در آن نام نمایندگی ستاد اتاوا انتخاب شده باشد.
۳ـ به همراه داشتن مبلغ ۲۵ یورو به صورت اسکناس.
تذکر ۱: زمان لازم برای صدور این گواهی از زمان تحویل مدارک به اداره سجلات حدود یک تا دو ماه طول خواهد کشید.
تذکر ۲: این روش فقط ویژه ایرانیان مقیم کانادا می‌باشد.
۳. در صورت طولانی بودن روند صدور گواهی عدم سوءپیشینه چه اقدامی صورت می‌گیرد؟
پاسخ: با توجه به طولانی بودن روند صدور گواهی عدم سوءپیشینه توسط پلیس بین‌الملل، بنا به درخواست متقاضی، گواهی مبنی بر اخذ درخواست صادر و تحویل وی می‌گردد. متقاضی می‌تواند تا زمان وصول گواهی عدم سوءپیشینه، گواهی موقت صادره از سفارت را به مقامات محلی کشور محل اقامت خود ارائه نماید.

یک پیام بگذارید