دیه بینی

دیه تصادف چیست؟

۵/۵ - (۴ امتیاز)

دیه تصادف چیست ؟

هرگاه در یکی از تصادفات رانندگی، آسیب جانی یا جسمی به شخص ثالث وارد شود، دارنده وسیله نقلیه، موظف به جبران خسارت مالی است.

در قانون دیه تصادفات آمده است:
“کلیه دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی و انواع یدک و تریلر متصل به وسایل مزبور و قطارهای راه آهن اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مسؤول جبران خسارات بدنی و مالی هستند که در اثر حوادث وسایل نقلیه مزبور یا محمولات آن‌ها به اشخاص ثالث وارد شود و مکلفند مسئولیت خود را از این جهت…بیمه نمایند”

پرداخت دیه تصادفات بر عهده شرکت‌های بیمه خواهد بود. بر این اساس و طبق قراردادی که میان بیمه‌گر و بیمه کننده منعقد می‌شود، پس از بررسی‌های لازم و اظهار نظر کارشناسان و در نهایت بر اساس حکم دادگاه، شرکت بیمه موظف است دیه تصادف را به شخص ثالث بپردازد.

توجه: در صورتی که وسیله نقلیه بیمه نشده یا راننده از محل وقوع تصادف، متواری شده باشد، پرداخت دیه تصادفات بر عهده صندوق تامین خسارت‌های بدنی خواهد بود.

 

دیه تصادف به چه مواردی تعلق می‎‌گیرد؟

هرگونه آسیب جانی یا جسمی که در حین تصادف به شخص ثالث وارد شود، مشمول پرداخت دیه تصادفات خواهد بود. به عنوان مثال، در صورتی که تصادف منجر به قطع دست فرد مجروح شده باشد، بر اساس قانون دیه در مجازات‌های اسلامی، مبلغ دیه برآورده شده و پرداخت می‌گردد.
قانون پرداخت دیه در تصادفات

همانطور که گفته شد، پرداخت دیه تصادفات بر عهده شرکت‌های بیمه یا صندوق تامین خسارت‌های بدنی خواهد بود. در ماده ۱۶ قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه آمده است:
در تصادفات رانندگی که منجر به فوت نشده باشند، شرکت‌های بیمه یا صندوق تامین خسارت‌های بدنی، موظف است بعد از دریافت گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی و در صورت نیاز، سایر دستگاه‌های ذی‌صلاح، حداقل ۵۰ درصد از مبلغ دیه را پرداخت نموده و برای باقیمانده، منتظر رای قطعی دادگاه بماند.

 

قانون دیه در تصادفات

همچنین در صورتی که تصادف منجر به فوت شده باشد، شرکت‌های بیمه می‌توانند بدون نیاز به رای دادگاه و با گرفتن رضایت اولیای دم مقتول، کل مبلغ دیه را پرداخت کنند.
تذکر: تصادفات رانندگی منجر به فوت، در ردیف قتل غیر عمد قرار گرفته و دیه آن‌ها بر اساس دیه کامل انسان محاسبه می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید به مقاله دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۱ مراجعه نمایید.

در حکم دادگاه، باید مبلغ کامل پرداختی دیه ذکر شده باشد؛ در غیر این‌صورت، شرکت‌های دیه می‌توانند از پرداخت آن، امتناع کنند.

 

برابری دیه مرد و دیه زن در سال ۱۴۰۰

همانطور که می‌دانید در اسلام دیه زن کمتر از دیه مرد است. اما در سال ۱۴۰۱ نیز طبق قوانین جدید قوه قضاییه دیه مرد و زن کاملا یکسان خواهد بود و اگر زنی در تصادف جان خود را از دست دهد مبلغ مشابه به خانواده او تعلق می‌گیرد. قوانین جدید قوه قضایه کاملا به نفع طرف شاکی پرونده خوهد بود بنابراین پیشنهاد می‌کنیم پیش از پرداخت جریمه یا عوارض خودرو ابتدا تاریخ بیمه شخص ثالث خود را بررسی کنید.

بیشتر بدانیم :  نرخ دیه کامل در سال ۱۴۰۱   

 

نحوه محاسبه دیه تصادف رانندگی

محاسبه دیه در تصادفات رانندگی، تفاوتی با سایر انواع دیه ندارد. به عبارتی ساده‌تر، تصادف چه منجر به فوت شده باشد و چه آسیب جسمی وارد کرده باشد، نرخ دیه آن بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی محاسبه می‌شود.
فرض کنید در یک تصادف، دندان شخصی دچار شکستگی شده باشد. دیه این مورد، دقیقا همانند دیه شکستگی دندان در شرایط دیگر محاسبه و پرداخت می‌شود.

یادآوری: در قانون مجازات‌های اسلامی، برای قتل نفس غیر عمد مرد مسلمان، دیه کامل در نظر گرفته شده و سایر انواع آن، بر اساس درصدی از دیه کامل، محاسبه می‌شوند.
یک درصد دیه کامل سال ۱۴۰۱ چقدر است؟
در صورتی که یک تصادف رانندگی، منجر به فوت شخص ثالث شود، برابر با قانون مجازات‌های اسلامی، دارنده وسیله نقلیه، موظف به پرداخت دیه کامل انسان است.

دیه تصادف منجر به مرگ

دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۱ برابر با ۶۰۰ میلیون تومان است. این مبلغ در ابتدای هر سال و توسط ریاست قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود.

یادآوری: مبلغ دیه کامل انسان بر اساس قیمت ۱۰۰ شتر سالم محاسبه می‌شود. البته نرخ تورمی که هر ساله و توسط ریاست بانک مرکزی اعلام می‌شود نیز در برآورد مبلغ دیه کامل، تاثیرگذار است.

دیه تصادف در ماه های حرام چقدر است؟

همانطور که در مقاله چرا دیه در ماه حرام با ماه‌های غیر حرام تفاوت دارد؟ اشاره شد، در ماه‌های حرام (محرم، رجب، ذی‌القعده و ذی‌الحجه) دیه قتل نفس غیر عمد، افزایش یافته و ثلث دیه کامل به آن اضافه می‌شود. به این قانون، تغلیظ دیه گفته می‌شود.
قانون تغلیظ تنها برای قتل نفس اعمال می‌شود و سایر انواع دیه، در ماه‌های حرام، تفاوتی با ماه‌های دیگر سال ندارند. در تصادفات رانندگی نیز، در صورتی که حادثه در یکی از ماه‌های حرام رخ داده و منجر به فوت شده باشد، برابر با قانون تغلیظ دیه، یک سوم دیه کامل به مبلغ نهایی اضافه خواهد شد.

در صورتی که تصادف، تنها منجر به آسیب‌های جسمی شده باشد، مقدار دیه آن در ماه‌های حرام و سایر ماه‌های سال، یکسان است.

نخستین گام برای دریافت دیه تصادف چیست؟

در صورتی که تصادف موجب نقص عضو، از دست رفتن شخص و یا ضررهای شدید مالی به خودرو مقابل یا اموال و دارایی‌های سایرین گردد، می‌بایست قبل ‌از هر اقدامی با پلیس راهنمایی و رانندگی تماس گرفته شود.

پلیس پس از ارزیابی حادثه،‌ تقصیرکار را تعیین کرده و کروکی می‌کشد. در ضررهای مالی بیش از ۱۶ میلیون تومان و آسیب‌های جانی داشتن کروکی الزامی می‌باشد.

لازم به ذکر است که چنانچه شخصی در تصادف صدمه ببیند، می‌بایست هم‌ زمان با گزارش تصادف به پلیس ۱۱۰ با اورژانس (شماره ۱۱۵) هم تماس برقرار شود. این امر ممکن است جان افراد را نجات دهد و در اندک زمان وی را به بیمارستان منتقل کند.

پس از انتقال فرد آسیب دیده به بیمارستان می‌بایست اتومبیل مقصر نیز جهت تشکیل پرونده در کلانتری به پارکینگ پلیس منتقل گردد.

پس از اخذ کروکی از پلیس راهنمایی و رانندگی، می‌بایست به‌منظور بهرمندی از بیمه شخص ثالث راننده مقصر، پرونده تشکیل گردد.

در این مرحله می‌بایست فرد خسارت دیده، کد یکتای بیمه‌نامه ثالث و مدارک راننده تقصیرکار را دریافت نماید. برای این امر می‌بایست تقاضای اصالت بیمه‌نامه از کلانتری دریافت گردد.

در پایان جهت پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث پرونده برای صدور حکم و تعیین قطعی مقدا دیه در دادسرا به جریان می‌افتد و می‌توان توسط سامانه ثنا از تاریخ‌های ارزیابی و تصمیمات اخذ شده در دادگاه آگاهی پیدا کرد.

مراحل دریافت دیه پس از رای دادگاه

بعد از مشخص شدن حکم و صدور رای دادگاه، در صورتی که هیچ یک از طرفین به میزان دیه در نظر گرفته شده اعتراضی نداشتند، می‌بایست نامه رای دادگاه یه شرکت بیمه تحویل داده شود.

مدارک از طریق کارشناسان شرکت بیمه به‌صورت دقیق ارزیابی می‌گردد و بعد از تایید، دیه اعلام گردیده به طور کامل به شخص خسارت دیده پرداخت خواهد شد.

همچنین وکیل تصادفات اصفهان خاطرنشان کردند: به موجب قانون در تصادف‌ها پرداخت دیه، به‌منظور خدمت ‌رسانی بهتر به شخص خسارت دیده شرکت‌های بیمه حداقل پنجاه درصد از مبلغ دیه را به شخص صدمه‌ دیده پرداخت می‌کنند و باقیمانده مبلغ نیز پس از صدور رای دادگاه پرداخت می‌گردد.

در خصوص تصادفات منجر به مرگ هم، با در نظر گرفتن اینکه مقدار دیه قطعی هر سال از طرف قوه قضاییه تعیین می‌گردد، شرکت‌های بیمه قادرند با دو طرف حادثه و به طور توافقی جهت پرداخت مبلغ تعیین شده توافق نمایند و لزومی به رای مراجع قضایی و انتظامی نداشته باشند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از شرکت بیمه

چنانچه تصادفی فقط منجر به زیان مالی گردد و کسی در آن صدمه فیزیکی نبیند، جهت دریافت ضرر مالی تصادف از بیمه‌نامه برخورداری از مدارک زیر الزامی است:

– اصل یا کپی برابر اصل شده گزارش پلیس راهنمایی ‌و رانندگی

– کد یکتای بیمه‌نامه خسارت دیده و مقصر حادثه

– اصل و تصویر کارت شناسایی خسارت دیده و تقصیرکار

– کارت ماشین تقصیرکار

– اصل برگه اعلام خسارت

– تحویل فاکتور خسارت اتومبیل

– ارائه رای دادگاه یا برگه سازش

– نظریه کارشناس رسمی دادگستری

جهت تشکیل پرونده خسارت فیزیکی و پرداخت دیه آسیب‌های فیزیکی در تصادفات یا دیه تصادف منجر به فوت نیز مدارک زیر مورد نیاز است:

-کد یکتای بیمه‌نامه شخص ثالث تقصیرکار

– اصل گواهینامه تقصیرکار همراه با کارت اتومبیل و کارت ملی

– کروکی تصادف (گزارش کارشناس راهنمایی ‌و ‌رانندگی یا گزارش مقامات انتظامی یا نظریه کارشناس منتخب مراجع قضایی)

-اوراق بازجویی از تقصیرکار و خسارت دیده

– نظریه پزشکی قانونی

-کارت شناسایی مصدومان و متوفیان

-خلاصه پرونده بالینی آسیب دیده یا متوفی در صورت بستری

-تصویر شناسنامه و کارت ملی ورثه متوفی و یا ذی‌نفعان اخذ خسارت

– برگه رای دادگاه

– جواز دفن، گزارش معاینه جسد و گواهی فوت همراه با شناسنامه باطل شده میت، در صورت مرگ آسیب ‌دیده

– تحویل گواهی انحصار وراثت، در حوادث منجر به مرگ

مراحل دریافت دیه ضرب و جرح پس از رای دادگاه

 

جهت اخذ دیه آسیب ناشی از ضرب ‌و‌ جرح نخست می‌بایست شکایت‌نامه‌ای تهیه کرده و در آن به‌طور واضح درخواست دیه را اعلام نمایید. سپس متن شکایت را در یکی از دفاتر قضایی به‌طور رسمی به ثبت رسانید.

با این حال به‌منظور ثبت رسمی شکایت خود می‌بایست با کلانتری محلی که در آن مورد ضرب‌ و جرح واقع شده‌اید مراجعه نمایید یا چنانچه آثار ضرب ‌و جرح اعم از کبودی، تورم و پارگی در بدن شما مشخص است به پزشکی قاونی مراجعه نمایید و این صدمات را از طریق یک پزشک معتمد نهاد قضایی به ثبت رسانید.

در نتیجه بعد از ارسال پرونده شکایت شما به دادسرا، دادگاه طبق نظر پزشکی قانونی در مورد مقدار دیه‌ای که می‌بایست به شما پرداخت گردد تصمیم‌گیری نموده و رای پایانی را صادر می‌کند.
اجرای احکام دیه چقدر طول می‌کشد؟

به صورت کلی صدور رای نهایی در خصوص دریافت دیه تصادف یک هفته بعد از آخرین جلسه دادگاه می‌باشد. در صورتی که هیچ یک از دو طرف در برابر این رای ایرادی نداشته باشید، بعد از مهلت بیست روزه جهت ثبت اعتراض احتمالی، این رای قابل اجرا می‌باشد. با این وجود تا موقعی که پزشکی قانونی به شما زمان رجوع بعدی را می‌دهد، نمی‌توان دیه کامل را دریافت نمایید.

چرا که می‌بایست برای پزشکی قانونی و دادگاه معلوم گردد بهبود صدمات شما بدون باقی ماندن عیب بوده یا آثاری از صدمات در بدن شما بر جای مانده است.
مدت زمان پرداخت دیه تصادف از طریق دادگستری

قانون مدت پرداخت دیه از طرف دادگستری به‌منظور جرائم شبه‌عمد مانند تصادفات را ۲ سال قمری پیش بینی کرده است. بدین معنی که حتما ظرف ۲ سال می‌بایست دیه به‌طور کامل پرداخت گردد. همین قانون بیان می‌دارد که نیمی از دیه می‌بایست حتما در سال نخست و نیمی دیگر آن در سال دوم پرداخت گردد.
مهلت پرداخت دیه تصادف توسط شرکت بیمه

پس از گزارش حکم به شرکت‌ بیمه، این شرکت می‌بایست جهت پرداخت مبلغ تعیین شده تا حداکثر بیست روز پس از رای نهایی اقدام نموده و مبلغ اعلام شده را به شماره ‌حسابی که دادگستری اعلام می‌کند واریز نماید.

در اجرای احکام دادگستری مبلغ دیه به ‌نرخ روز محاسبه می‌گردد. ولی دریافت دیه تصادف همزمان با اخذ حکم دادگاه است که ممکن است تا چهار ماه نیز به طول بیانجامد. طبیعتا این افزایش نرخ دیه بر عهده تقصیرکار است.

در صورتی که رای نهایی اعلام گردد و پرداخت دیه تصادف از این مدت زمان بگذرد، جریمه نپرداختن دیه نیز به مبلغ دیه اضافه خواهد شد و به ازای هر روز دیر کرد، برابر با نیم در هزار دیه به مبلغ مشخص شده از طرف دادگاه اضافه می‌شود.

شاید این سوال برای شما ایجاد شود که چرا بیمه دیه را به حساب دادگاه واریز می‌کند؟ کافی‌ست تا خسارت دیده جهت اخذ دیه تصادف به اجرای احکام مراجعه نماید و شماره حساب (ترجیحا بانک ملی) اعلام کند تا ظرف ۲ الی ۳ روز، مبلغ به‌ حسابش واریز گردد.

مستندات قانونی مرتبط با اجرای حکم به پرداخت دیه

به موجب ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی: «اگر استیفای محکوم‌به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکومٌ ‌له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم‌له حبس می‌شود.

چنانچه محکومٌ ‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.»
بر اساس ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی: «مهلت پرداخت دیه، از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد:

در خطای محض، ظرف سه سال قمری

تبصره- هر موقع پرداخت کننده در بین فرصت‌های تعیین شده نسبت به پرداخت کل یا بخشی از دیه اقدام کند، محکوم له موظف به پذیرش آن است.»
در ماده ۴۷۲ قانون مجازات اسلامی نیز حکم شده: «چنانچه اصل جنایت ثابت گردد اما نوع آن تعیین نشود دیه ثابت است.»

نظر هیئت عالی در این مورد این است که با نظر به اینکه اصل کلی بر پرداخت فوری دین است و از سویی دیگر اصل موضوع دیه است و در ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی جهت پرداخت دیه مهلت‌های معینی تعیین کرده است بنابراین در این خصوص با نظر به اصل کلی فوریت و فرصت‌های مشخص شده در همین ماده می‌بایست حداقل زمان که یک سال می‌باشد را در نظر گرفت.

 

در زمان تصادف دوچرخه با ماشین چه کار باید کنیم

همیشه تا رسیدن پلیس به صحنه تصادف صبر کنید تا گزارش رسمی تصادف تهیه گردد. برخی دوچرخه سواران تا چندین ساعت بعد از تصادف متوجه جراحات نمی شوند. جراحات کوچک ظاهری ممکن است به زخم های جدی و دائمی تبدیل شوند و آن زمان برای پیدا کردن راننده خاطی خیلی دیر باشد.

شما نباید سعی کنید که با راننده خاطی وارد بحث شوید. راننده ممکن است به شما اطلاعات درستی از هویت خود، بیمه یا مالکیت خودرو ندهد. بسیاری از راننده ها که سبب بروز تصادف شده اند در ابتدا بسرعت شروع به عذرخواهی می کنند و خطای خود را می پذیرند، اما بعد، در هنگام رسیدگی به تصادف و شناسایی مقصر، خود را مقصر نداشته و شروع به انکار می کنند. آنها حتی ممکن است حضور خود در صحنه تصادف را نیز انکار کنند!

اگر گزارش صحنه تصادف توسط پلیس نوشته شده است، اطمینان حاصل کنید که به درستی نوشته شده باشد. گزارش تصادف شامل اظهارات راننده و اطلاعات سایر مدارک وی خواهد بود. افسر راهنمایی ممکن است تصمیم به جریمه راننده بگیرد، و این مدرک خوبی برای ارائه به سازمان های بیمه گذار می باشد. گزارش تصادف همچنین شامل اظهارات دوچرخه سوار نیز می باشد. متأسفانه برخی افسرهای راهنمایی پیش از کامل نمودن گزارش خود به اظهارات دوچرخه سوار توجهی نمی کنند. در این موارد، افسر راهنمایی ممکن است تصمیم بگیرد که دوچرخه سوار را مقصر تشخیص دهد، بدون اینکه حتی به صحبت های اون گوش کرده باشد. اگر برای شما این امکان وجود دارد که در صحنه تصادف بمانید، حتماً تمام اظهارات خود را به افسر راهنمایی بگویید.

علاوه بر اینها، چه گزارش تصادف نوشته شده باشد یا نه، حتماً نام راننده و اطلاعات تماس او را دریافت کنید،‌همینطور نام و اطلاعات شاهدین صحنه تصادف را نیز بدقت یادداشت نمایید. اگر شما به لحاظ فیزیکی قادر به انجام این کار نیستید، از یکی از شاهدین بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.
صحنه تصادف باید برای کسب اطلاعات در مورد چکونگی روی دادن تصادف، بازجویی شود. بازجویی باید شامل اندازه گیری طول خط ترمز، عکسبرداری از صحنه تصادف، صحبت نمودن با شاهدین حاضر در صحنه ، محاسبه و کشیدن کروکی صحنه تصادف باشد.

برای زخم هایتان به دنبال درمان پزشکی باشید. این موضوع به اثبات رسیده است که هنگامی که شما واقعاً مجروح هستید، هر گونه مدارک پزشکی به ثبت رسیده به شما کمک خواهد نمود تا پی به وسعت زخم هایتان ببرید. به محض اینکه بعد از تصادف امکان عکس گرفتن برایتان مهیا شد، چندین عکس از زوایای مختلف و تحت شرایط متفاوت نوری از زخمهایتان بگیرید و یک ژورنال (تاریخچه زخم) از آسیب های فیزیکی تان که بعد از تصادف فوراً نمایان می شوند، تهیه کنید و آن را روزانه چند بار بروز نمایید (چندین عکس در هر روز بگیرید).
از دوچرخه تان یا سایر لوازم آسیب دیده تان بعد از تصادف استفاده نکنید. از تمامی تجهیزات و لوازم آسیب دیده تان نیز عکس بگیرید.

کلام پایانی

امیدواریم با احتیاط بیشتر در رانندگی، کمتر به تصادفات جاده‌ای دچار شده و متحمل خسارت‌های احتمالی نیز نشوید. فراموش نکنید که بیشترین آمار مرگ و میر در کشورمان به همین تصادفات رانندگی باز می‌گردد.

در صورتی که در ارتباط با دیه تصادفات و یا سایر انواع دیه، سوال یا ابهامی دارید، لطفا در بخش نظرات همین مقاله مطرح نمایید تا در اولین فرصت، پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

دفتر وکالت در تهران

به منظور دسترسی آسان شما به کارشناسان دفتر وکالت حق گرا ، ما در نقاط مختلف شهر تهران از جمله شمال ، شرق غرب و دفتر مرکزی با دسترسی های مناسب تامین نموده ایم که می توانید با استفاده از نقشه های گوگل مپ نزدیکترین محل را انتخاب نمایید.

همچنین شما می توانید با ارسال سوالات خود را در خصوص بطل رای داوری و کلاً هر گونه سوالی که در مورد امور خانواده ، ملکی و… داشته باشید در سایتهای این گروه ( hagh-gara.ir و haghgara.com )، به صورت رایگان از مشاوره وکیل های حق گرا بهرمند شوید و یا جهت مشاوره با شماره تلفن های ذیل و یا وشماره ۰۹۳۶۴۶۸۸۸۶۱ تماس بگیرید .پیش از هر اقدامی، از مشورت با وکلای مجرب حق گرا غافل نشوید.

سوالات متداول در ارتباط با دیه تصادف

دیه تصادف در ماه های حرام چقدر است؟

در صورتی که تصادف منجر به فوت شخص ثالث شود، یک سوم از کل مبلغ دیه به دیه کامل انسان اضافه می‌شود؛ در غیر این‌صورت، دیه تصادف در ماه‌های حرام تفاوتی با سایر ماه‌های سال ندارد.

دیه تصادف منجر به فوت بدون گواهینامه چقدر است؟

در صورتی که راننده گواهینامه نداشته باشد، مبلغ دیه افزایش پیدا نمی‌کند و برابر با همان دیه کامل انسان خواهد بود. البته در این شرایط، برخی از مجازات‌های اضافی از قبیل حبس، برای راننده خاطی در نظر گرفته خواهد شد.

دیه تصادف موتور با ماشین چقدر است؟

هم موتور سیکلت و هم ماشین، هر دو از وسایل حمل و نقل موتوری محسوب می‌شوند. به همین دلیل، تفاوتی در دیه تصادف این دو وسیله، وجود ندارد.

دیه شکستگی بینی در تصادف چقدر است؟

در صورتی که بینی به صورت کامل از بین رفته باشد، دیه آن برابر با دیه کامل انسان خواهد بود. اما اگر تنها شکستگی رخ داده باشد، برای آن، ارش تعیین و پرداخت می‌شود

 

سلام،خسته نباشید، مادر من در تصادف فوت کردن، الان پرونده درقسمتی هست که دادگاه رای داده و پرونده میخواد بره اجرای احکام، ما چندتا خواهر و برادریم، الان برادرام برای دریافت پول کوتاهی میکنن و وانمود میکنن احتیاج ندارن و… آیا من خودم تنها برم دیه خودم رو به تنهایی میدن؟ چون گفتن دیه هرکس به حساب خودش واریز میشه
پاسخ

رضا گفت:

سلام من با موتور با یه خودرو تصادف کردم ، که طبق کروکی خودرو صدرصد مقصر هست ، ولی خودم گواهینامه و بیمه ندارم ، ایا بیمه دیه من رو میدهد?

رضا عزیز سلام
بله دیه شما پرداخت می‌شود.

 

سلام ببخشید از آخرین‌ جلسه دادسرا و صدور رای ( شعبه ۳۸ دادسرای تصادفات شیراز ) تا ارجاع پرونده به اجرای احکام و اجرای حکم چقدر زمان میبره و سوال دوم بعد از اجرای حکم چقدر زمان میبره تا بیمه ایران خسارت پرداخت کنه ؟

پاسخ

سلام. وقتی طرف مقصر باشه مطابق رای دادگاه باید دیه رو پرداخت کنه.چون کیفری هست نیاز ب درخواست اجراییه هم نیست.فقط باید صبر کنید تا طرف مبلغ محکومیت رو پرداخت کنه.

 

برادران عزیر ۱۸ ماه از تصادفم میگذرد هنوز ریالی بمن پرداخت نشده است،،این دادرسی است اسمش،یاظلم؟ بنده ۱۸ ماه است بیکارم،بعلت صدمات ناشی از جرح تصادف در کرج! دادگاه عمومی وانقلاب کرج! چنان معسر و بدهکار ونیز عاجز از در مان شده ام که عنقریب است دست به کاری خلاف عقل وقانون به لحاظ تعلل وناکارآمدی دادگاه بزنم! آیا فریادرسی جوانمرد هست؟ سبد مرتضی دیلمی!!
پاسخ

محمد گفت:

سلام برادر شما به دیوان عالی کرج و دادستانی مراجعه کن تا زودتر پیگیری بشه وگرنه بشینی تو خونه کاری پیش نمیبره باید عین یه وکیل پیگیر بشی تا کار زودتر پیش بره بخاطر حجم پرونده ها . موفق باشی
پاسخ

پوریا گفت:
۱۴ اسفند, ۱۴۰۰ در ۷:۱۸ ب.ظ

سلام من با عابر با سرعت ۲۰کیلومتر تصادف کرده و عابر به سمت چپ ماشین من پرتاب و یک سمند با سرعت ۶۰ کیلومتر با عابر برخورد و باعث مرگش شد طبق قانون چه کسی مقصر حادثه است
پاسخ

هلیا دیوسالار گفت:
۱۵ اسفند, ۱۴۰۰ در ۲:۵۱ ب.ظ

پوریا عزیز سلام
کارشناس باید این مورد را مشخص کند.
پاسخ
پوریا گفت:
۱۵ اسفند, ۱۴۰۰ در ۳:۰۲ ب.ظ

من برج ۱۲تصادف کردم احتمالا سال جدید حکم میزنن افزایش دیه تو سال جدید به چه شکلی میشه بیمه افزایش رو پرداخت میکنه
پاسخ

سلام خسته نباشید دودرصد ازدیه کامل بعدز تایید دادگستری چند طول می کشد
پاسخ

من تصادف کردم و دیه گرفتم . روی صورتم بخیه خورد . حالا بعد از ۲ سال فکم دچار مشکل شده .باید چه کار کنم؟
پاسخ

 

سلام مادر من به عنوان عابر پیاده پراید بهش زده و به علت خون ریزی از سرش قبل از تماس با ۱۱۰ فورا به بیمارستان منتقل شده و مامور کلانتری محل در بیمارستان گزارش تصادف را نوشته و راننده مقصر هم گزارش را امضا کرده حالا بعد از بخیه سرش آرنج دست چپش هم شکسته و ما با توجه به گزارش کلانتری و مدارک بیمارستان شکایت کرده ایم آیا هزینه درمان و دیه تعلق می گیرد ممنون میشم راهنمایی کنید
پاسخ

همراه عزیز سلام
بله، احتمالا با گزارش پزشک قانونی دیه و هزینه درمان را دریافت کنید.
پاسخ

سلام تو نامه پزشکی قانونی نوشته ارش تورم سه هزارم دیه کامل این یعنی چه؟

 

سلام دیه کامل امسال ماه غیر حرام شیشصد میلیون رو تقسیم بر هزار کن ضربدر ۳ که میشه یک میلیون و هشتصد هزار تومن
پاسخ

سلام ببخشید رای نهایی رو دادگاه میده یا پزشک قانونی چون نظریه هاشون متفاوته و اینکه زیبایی ترقوه دیه جدا گانه ای داره؟؟

 

یک دیدگاه در “دیه تصادف چیست؟”

  1. امید

    سلام خدمت شما عزیزان رای دادگاه ما که منجر به فوت مادر عزیزم شدطبق رای نیمی از دیه زن مسلمان درحق متهم محکوم شده حالا سوال من اینه دیه ای که بماپرداخت میشه چقدر میشه آخه هرکی ی چیزی میگه گیج شدیم ما ممنون ازشما

یک پیام بگذارید