خسارت تخریب

جبران خسارت در جرم تخریب

Rate this post

جرم تخریب عمدی چیست؟

جرم تخریب عمدی یکی از جرائمی است که در قانون مجازات اسلامی پیش‌بینی‌شده است. در این جرم فرد به صورت عمدی به اموال افراد یا اموال دولتی یا بناهای تاریخی و … آسیب وارد کرده است و با توجه به مال تخریب شده و اهداف فردی که مرتکب جرم شده است، مجازات‌هایی مانند حبس، اعدام و … را به دنبال داشته باشد.

زمانی که فردی مرتکب جرم تخریب می‌شود، خسارت‌هایی به افراد وارد می‌شود. بنابراین قانون‌گذار با دریافت خسارت در تخریب عمدی، خسارت فرد آسیب‌دیده را جبران می‌کند. مراحل قانونی مطالبه خسارت اهمیت بالایی دارد و فرد متضرر تنها در صورتی می‌تواند خسارت دریافت کند که مراحل قانونی را رعایت نماید.در این مقاله اطلاعاتی درباره مراحل قانونی مطالبه خسارت و نحوه دریافت خسارت صحبت کنیم.

دفتر وکالت در تهران

ما به منظور دسترسی آسان شما به کارشناسان دفتر وکالت حق گرا ،  در نقاط مختلف شهر تهران از جمله شمال ، شرق غرب و مرکزی دفتر با دسترسی های مناسب تامین نموده ایم که می توانید با استفاده از مسیر یابهای نشان ، بلد و گوگل مپ نزدیکترین محل را انتخاب نمایید.

همچنین شما می توانید با ارسال سوالات خود را در خصوص جرایم امنیتی و نحوه دفاع از متهمان مربوطه و کلاً هر گونه سوالی که در مورد امور خانواده ، ملکی ، حقووقی، کیفری و… داشته باشید در سایتهای این گروه ( hagh-gara.ir و haghgara.com )، به صورت رایگان از مشاوره وکیل های حق گرا بهرمند شوید و یا جهت مشاوره با شماره تلفن های ذیل و یا وشماره ۰۹۳۶۴۶۸۸۸۶۱ تماس بگیرید .پیش از هر اقدامی، از مشورت با وکلای مجرب حق گرا غافل نشوید.

لازم به ذکر است تخریب اموال از جمله پرونده‌هایی است که می تواند حساسیت بسیار بالایی داشته باشد و در برخی موارد می‌توان آنرا به پرونده جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی مرتبط کرد بدین جهت وکیل انتخاب شده برای آن‌ باید از دانش بالایی برخوردار باشد تا روند پرونده به خوبی پیش رود. وکیل فعال در زمینه تخریب اموال باید با همه حوزه‌ها و قوانین مربوط به آن آشنا باشد؛ به همین دلیل سعی کنید به دنبال بهترین وکیل ‌باشید. هنگامی که به نماینده قانونی برای خود نیاز دارید، مهم است که یک وکیل واجد شرایط و با تجربه استخدام کنید.یک وکیل با تجربه در زمینه حقوقی مورد نیاز شما گزینه بهتری برای پرونده شما خواهد بود

اثبات جرم تخریب عمدی

زمانی که جرم تخریب عمدی به وقوع می‌پیوندد و شاکی پرونده قصد دارد از مرتکب شکایت کیفری نماید. برای صدور حکم مجازات و شکایت کردن دریافت خسارت در تخریب عمدی را دارد. بنابراین باید بتوانید وقوع جرم را ثابت کنید.
روش‌های اثبات جرم تخریب عمدی

مهمترین روش‌های اثبات جرم تخریب عمدی چیست؟مشهورترین روش‌های اثبات جرم تخریب عمدی از این قرارند :

  • اقرار متهم
    علم قاضی
    مدارک و شواهد

اقرار متهم: به این معناست که مرتکب جرم خودش به جرمی که انجام داده اعتراف کند. شهادت افرادی به جز طرفین دعوا که شرایط قانونی شهادت داشتن را داشته باشند و در پرونده ذی‌نفع نباشند، سوگند به خدا یا حضور دو شاهد زن یا یک شاهد مرد در کنار بیان سوگند می‌تواند مؤثر باشد.

علم قاضی: در برخی موارد قاضی با دیدن شواهد و مدارک و شنیدن صحبت‌های طرفین، به این نتیجه می‌رسد که جرم واقع شده یا نشده و براین اساس حکم صادر می‌کند. بعضی از مواردی که می‌تواند به اثبات جرم کمک کند شامل نظریه کارشناسان، تصاویر دوربین و … می‌باشد.
مراحل دریافت خسارت تخریب عمدی

ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری بیان می‌دارد:

شاکی می‌تواند، جبران تمام ضرر و زیان‌های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.

مراحل دریافت خسارت در تخریب عمدی

برای دریافت خسارت در تخریب عمدی دو روش کلی وجود دارد.

در این حالت فرد با ثبت کردن شکایت جرم تخریب عمدی، یک دادخواست مطالبه خسارت ناشی از تخریب را به دادگاه ارائه می‌کند و از قانون تقاضای صادر کردن حکم در زمینه خسارت‌های مرتبط با تخریب عمدی را بنماید.
در این حالت بعد از صادر شدن حکم دادگاه کیفری در مورد تخریب عمدی و محکوم شدن فرد تخریب‌گر به مجازات، شاکی در دادگاه حقوقی طرح دعوا می‌کند و درخواست مطالبه ضرر و زیان‌های ناشی از جرم را می‌نماید. در این حالت باید مراحل زیر را دنبال نماید.
ایجاد حساب کاربری ثنا در سایت adliran.ir یا مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
تنظیم دادخواست و شکوائیه اصولی
ذخیره کردن فایل دادخواست روی فلش یا سی دی و مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، تحویل دادن فایل و مدارک موردنظر
پرداختن هزینه‌های دادرسی و تعرفه خدمات
ارسال دادخواست به مرجع قانونی توسط مسئول دفتر خدمات الکترونیک قضایی

 

مطالبه خسارت در دعاوی تخریب

با وارد شدن خسارت به اموال افراد برای مطالبه خسارت در دعاوی تخریب باید اقدامات قانونی انجام دهند. مشاوره حقوقی با وکیل متخصص می تواند راهکارهای لازم در این زمینه را به افراد نشان دهند. تخریب اموال دیگران می تواند عمدی با غیر عمدی باشد، اما در هر صورت با ورود ضرر و زیان شخص متهم موظف به جبران خسارت است، و می توان در دادگاه های کیفری یا عمومی از ایشان شکایت کرد. وکیل کیفری با ارائه روش های قانونی کمک می کند که افراد نتیجه دلخواه را به دست آورند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل
مشاوره حقوقی مطالبه خسارت در دعاوی تخریب

مشاوره حقوقی در موضوعاتی همچون مطالبه خسارت در دعاوی تخریب می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار افراد قرار دهد. نحوه نوشتن دادخواست و لایحه دفاعیه باید به گونه ای باشد که جرم تخریب اثبات شود و افراد بتوانند به حق و حقوق مالی خود برسند.

وکیل تلفنی با انجام مشاوره حقوقی رایگان و آنلاین این امکان را فراهم آورده که افراد از تخصص و دانش وکلای کیفری استفاده کنند و پرونده خود را با روش قانونی پیگیری نمایند.
۱_ چگونه می توان از تخریب اموال شکایت کرد؟

در ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مطالبه خسارت در دعاوی تخریب را نیازمند ارائه دادخواست دانسته است. بنابراین افراد باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند و دادخواست خود را مبنی بر جرم تخریب و مطالبه خسارت تنظیم نمایند.

جرم تخریب به گونه ای است که مدعی عمومی می تواند آن را دنبال کند، بنابراین در صورتی که خسارت وارده اموال عمومی را هم شامل شود، شخص از طرف نهاد های عمومی هم تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

در مشاوره حقوقی تلفنی نحوه نگارش دادخواست مطالبه خسارت در دعاوی تخریب به افراد آموزش داده خواهد شد. دادخواست قوی و مستند بعد از ارسال به دادگاه مورد تایید قرار می گیرد و وقت دادرسی تعیین می شود.
۲_ برای مطالبه خسارت در دعاوی تخریب چگونه می توان اقدام کرد؟

به طور کلی دو روش قانونی برای مطالبه خسارت در دعاوی تخریب پیش بینی شده است. در روش اول افراد به دادگاه کیفری مراجعه کرده و دادخواست خود را مبنی بر شکایت از فرد متهم ارائه می نمایند. در دادگاه کیفری ضمن رسیدگی به اتهام وارده و تعیین مجازات می توان مطالبه خسارت نمود، تا قاضی در کنار تعیین مجازات مجرم، خسارت وارده را نیز مشخص نماید و حکم قضایی درباره ی این مورد نیز صادر شود.

در روش دوم پس از رسیدگی دادگاه کیفری به پرونده تخریب و صدور حکم مجازات، شاکی می تواند در دادگاه حقوقی دادخواست مطالبه خسارت در دعاوی تخریب را ارائه دهد و با استناد به حکم کیفری صادره از دادگاه خسارت مادی خود را مطالبه نماید.

مشاور با وکیل ارزان و تضمینی می تواند روش قانونی اقامه دعوا و رسیدن به حق و حقوق مالی را به افراد نشان دهد. در سایت وکیل تلفنی انجام مشاوره حقوقی آنلاین امکان دسترسی فوری به وکیل را فراهم کرده است.
۳_ آیا در دعاوی تخریب می توان مطالبه خسارت نمود؟

در ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است که:

شاکی می تواند جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.»

در ادامه این ماده دو تبصره بیان شده که خسارت های مادی و معنوی در مصادیق مختلف آورده شده، و افراد می توانند با استناد به این ماده قانونی دادخواست مطالبه خسارت در دعاوی تخریب به دادگاه صالح ارائه نمایند.

وکیل پایه یک دادگستری ۲۴ ساعته با انجام مشاوره حقوقی تلفنی اطلاعات لازم درباره نحوه مطالبه خسارت در دعاوی تخریب را در اختیار افراد قرار می دهد، و کمک می کند که هر چه سریع تر به حق و حقوق مالی خود برسند.

مطالبه خسارت در کنار اعلام شکایت تخریب

۴_ مطالبه خسارت در دعاوی تخریب به کمک وکیل چقدر هزینه دارد؟

مطالبه خسارت در دعاوی تخریب جزو دعاوی مالی است و بنابراین افراد باید معادل خواسته خود ۳ درصد هزینه دادرسی بپردازند. در بخش پرسش و پاسخ فوری حقوقی درباره نحوه تنظیم دادخواست اطلاعات مفیدی ارائه شده که با مراجعه به این بخش می توان به صورت اصولی و قانونی دادخواست خود را تنظیم نمود.

حق الوکاله وکیل به نوع پرونده بستگی دارد، و مشاوره حقوقی ۲۴ ساعته افراد را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد. به طور کلی در سایت وکیل تلفنی خدمات حقوقی با نازل ترین قیمت انجام می شود و افراد می توانند با آسودگی خیال پرونده مطالبه خسارت در دعاوی تخریب را به وکلای کارکشته وکیل تلفنی بسپارند.
۵_ آیا وکیل می تواند به موفقیت در مطالبه خسارت در دعاوی تخریب کمک کند؟

پرونده مطالبه خسارت در دعاوی تخریب دو جنبه مختلف خواهد داشت. در ابتدا جرم تخریب باید ثابت شود، و برای ثابت شدن آن نیاز به جمع آوری مدارک و مستندات قوی و محکمه پسندی می باشد. وکیل کیفری با در نظر داشتن این مسئله لایحه دفاعیه محکم و مستندی را تنظیم خواهد کرد.

جرم تخریب می تواند عمدی یا غیر عمدی باشد. در صورتی که عمدی باشد شخص بر اساس ماده ۶۷۷ قانون مجازات اسلامی مجازات خواهد شد، اما چنانچه جرم تخریب غیر عمدی محسوب شود، بحث جبران خسارت مطرح می شود.

 

قوانین مجازات تخریب عمدی

بر اساس فصل بیست و پنجم از قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم تخریب عمدی در شرایط مختلف به شرح زیر است:

تخریب عمدی عمارت، کارخانه، انبار، محصول زراعی و باغ:
– ۲ تا ۵ سال زندان.
– مجازات محاربه: در صورتی که به قصد مقابله کردن با حکومت باشد.
آتش زدن اشیا متعلق به شخص دیگر:
– ۳ ماه تا ۱۸ ماه زندان.
– ۲ تا ۵ سال زندان: در صورت استفاده از مواد منفجره.
تخریب عمدی اشیا منقول با غیرمنقول به شخص دیگر:
– ۳ تا ۱۸ ماه زندان: اگر خسارت وارده بیش از ۳۳ میلیون تومان باشد.
– جریمه نقدی معادل دو برابر خسارت: اگر میزان خسارت کمتر از ۳۳ میلیون تومان باشد.
– ۲ سال تا ۵ سال زندان: اگر برای تخریب از مواد منفجره استفاده شود.
کشتن، شکار، ناقص کردن و مسموم کردن عمدی حیوانات:
– ۴۵ روز تا ۳ ماه زندان + ۵۰ تا ۸۰ میلیون ریال جریمه نقدی.
از بین بردن اسناد دولتی:
– ۲ تا ۱۰ سال زندان.
تخریب عمدی اسناد غیرتجارتی و تجارتی غیر دولتی:
– ۴۵ روز تا ۱ سال زندان.
تخریب گروهی (بیش از سه نفر) اموال یک شخص:
– ۲ تا ۵ سال زندان.
– مجازات محاربه: در صورتی که محارب شناخته شوند.
تخریب تاکستان، باغ میوه، نخلستان + قطع، درو یا خشک کردن محصول:
– حبس درجه ۶ + تا ۷۴ ضربه شلاق.
از بین بردن غیرقانونی اصله نخل خرما:
– ۴۵ روز تا ۳ ماه زندان + ۵ تا ۸ میلیون تومان جریمه نقدی.
تخریب درختان فضای سبز:
– جبران خسارت + ۶ ماه تا ۳ سال زندان + جریمه نقدی.
تخریب وسایل و تاسیسات عمومی:
– ۳ تا ۱۰ سال زندان.
– مجازات محارب: در صورتی که هدف از تخریب اخلال در نظم و امنیت جامعه باشد.

یک پیام بگذارید