طلاق

استعلام ثبت طلاق

Rate this post

امروزه با الکترونیکی شدن فرآیندها در قوه قضاییه چشم انداز استعلام ثبت طلاق نیز به سایر امکانات می تواند اضافه شود  در این خصوص ثبت اطلاعات در سامانه تصمیم یکی از این مراحل می تواند باشد. روش دومی نیز وجود دارد که از طریق سامانه ثنا استعلام صورت می پذیرد که در انتهای مقاله به آن اشاره می شود

قبل از توضیح در باره سامانه تصمیم ذکر این نکته را لازم می دانیم اعلام شود که اگر در طلاق توافقی به وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای حق گرا بدهید نه تنها نیاز به ثبت نام در این سامانه نیست بلکه در سریعترین زمان ممکن پرونده شما به سرانجام خواهد رسید

بنابر این در صورتی که نمی‌خواهید هیچ یک از مراحل ذکر شده  که در ذیل توضیح خواهم داد را انجام دهید، وکلای موسسه حقوقی حق گرا می‌توانند تمام مراحل را برای شما انجام دهند و پرونده طلاق توافقی شما حداکثر در مدت ۱۵ روز انجام شود.

بیشتر بدانیم : وکیل  طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور 

سامانه تصمیم طلاق چیست؟

بر اساس قانون حمایت از خانواده و همچنین مطابق توافق و همکاری که اخیراً فی ‌ما بین دادگستری (قوه قضاییه) و سازمان بهزیستی کشور صورت گرفته‌، سامانه ای راه اندازی شده است که سامانه تصمیم طلاق نام دارد. راه اندازی این سامانه علاوه بر اینکه می‌تواند از میزان طلاق‌ها بکاهد، قادر است به کاهش هرج و مرج و شلوغی ناشی از مراجعات به دادگاه کمک کند.

زوج‌هایی که در شرایط طلاق هستند، پیش از مراجعه به دادگاه و هر گونه اقدام در این راستا، باید در ابتدا برای طی کردن مراحل طلاق خود به واحدهای مشاوره و مددکاری خانواده مراجعه کنند. بدین منظور الزامی است که در جهت سایت نوبت دهی طلاق درخواست هر نوع طلاق اعم از طلاق توافقی، طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد اقدام کرده و آن را در سامانه تصمیم طلاق ثبت نمایند.

نکته مهم درباره سامانه طلاق

در شرایطی که زوجین قصد طلاق داشته باشند و پیش از مراجعه به مراکز مشاوره، جهت ثبت تقاضای طلاق از طریق دادگاه اقدام کنند، با رسیدن موعد دادگاه، قاضی حکم طلاق آن‌ها را صادر نکرده و زمان آن را به تعویق می‌اندازد، زیرا وی این حکم را بدون گذراندن جلسات مشاوره توسط زوجین صادر نمی‌کند و در همان مرحله اول، آنان را به مرکز مشاوره ارجاع می‌دهد تا پس از اتمام جلسات مشاوره، بتواند با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، تصمیم نهایی خود را اخذ و حکم را صادر کند.

ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق

برای ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق باید به آدرس اینترنتی http://zaman.behzisti.net/ مراجعه کنید و از روی نقشه ای که در اختیارتان قرار گرفته است، به انتخاب استان محل سکونت خود بپردازید. پس از اینکه استان مورد نظر خود را انتخاب کردید، وارد صفحه جدیدی می‌شوید که در آن باید اطلاعات اولیه خود را ثبت نمایید.

این اطلاعات اولیه شامل مشخص شدن نوع درخواست طلاق و انتخاب شهر در قسمت‌های تعیین شده است. حال نوبت به ثبت اطلاعات مربوط به زوج و زوجه می‌رسد که شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی و تلفن همراه است. علاوه بر آن ذکر تابعیت در قسمت مشخص شده ضروری خواهد بود.

در صورت غیر ایرانی بودن، کد اقامت خود را در قسمت مشخص شده تایپ نمایید. در ادامه ثبت نام باید به دریافت نوبت در سامانه تصمیم بپردازید.

 

دریافت نوبت در سایت طلاق (سامانه تصمیم)

همان‌طور که می‌توانید به صورت اینترنتی در سامانه تصمیم ثبت نام کنید، همانگونه نیز شرایط برای دریافت نوبت آنلاین در این سایت نیز فراهم است. قطعاً این سؤال برایتان پیش می‌آید که مراحل دریافت نوبت از این سامانه به چه صورت است. ما در اینجا به ذکر مراحل آن خواهیم پرداخت:

ورود به سامانه تصمیم: عبارت سامانه تصمیم را جستجو کنید یا به آدرس اینترنتی http://zaman.behzisti.net بروید.
انتخاب استان و شهر: پس ورود به سایت، صفحه ای برای شما باز می‌شود که در آن نقشه ایران را در اختیارتان قرار می‌دهد. با استفاده از این نقشه امکان این را خواهید داشت که استان و شهر خود را انتخاب نمایید.
ثبت مشخصات هویتی زن و مرد: پس از گذر از دومین مرحله باید به جهت دریافت نوبت آنلاین، چهار مرحله دیگر را طی نمایید که اولین مرحله آن ثبت اطلاعات هویتی زوج و زوجه است.
تعیین مرکز مشاوره: پس از ثبت اطلاعات خود، در قسمت مربوطه باید مرکز مشاوره مورد نظر خود را انتخاب نمایید. لازمه این انتخاب، این است که به محل سکونت خود توجه کنید. به این معنی که مرکزی که انتخاب می‌کنید به محل سکونتتان نزدیک و یا نسبت به آن مناسب باشد.
تعیین زمان مشاوره: پس از اینکه مرکز مشاوره مورد نظر خود را انتخاب کردید، باید به انتخاب تاریخ و ساعت مناسب آن بپردازید. در این انتخاب باید به ظرفیت پذیرش آن مرکز مد نظر دقت کنید. در صورت مشاهده زمان‌های آزاد در مرکز مشاوره مورد نظر و انتخاب تاریخ آن، به ادامه مراحل بپردازید.
تأیید تمام اطلاعات: در مرحله پایانی تمام اطلاعات وارده شده توسط شما در سامانه نمایش داده می‌شود که باید به جهت تأیید صحت آن‌ها، بر روی گزینه مربوطه کلیک کنید. پس از این امر، کدی را دریافت می‌کنید که به نام کد پیگیری شناخته می‌شود. دریافت این کد به این معنی است که مراحل ثبت نام خود را در سامانه تصمیم به پایان رسانده اید.

دریافت نوبت در سایت طلاق
مراجعه به مرکز جامع مراقبت از خانواده

فرقی نمی‌کند طلاق به صورت توافقی یا به درخواست یک طرفه زوج و یا زوجه باشد، در هر حالتی متقاضیان طلاق، باید وارد سامانه ثبت طلاق شوند و به صورت آنلاین نوبت خود را دریافت نمایند. آنان باید پس از دریافت نوبت، با به همراه داشتن مدارک هویتی که شامل شناسنامه و کارت ملی است، در زمان و تاریخ مشخص شده به مرکز جامع مراقبت از خانواده مراجعه کنند.

این مرکز پس از اینکه بررسی‌های اولیه را بر روی پرونده مربوطه و سازش میان زوجین انجام داد، آن را به یکی از شعبات مشاوره یا مددکاری (غربالگری) ارجاع می‌دهد. پس از گذشت ۴۵ روز واحد مشاوره مورد نظر تصمیم و نظر نهایی خود را اعلام می‌دارد.
پیگیری ثبت نام در سامانه تصمیم

همان‌طور که پیش‌ تر خواندید، پس از تأیید تمام اطلاعات و ثبت و دریافت نوبت در سامانه تصمیم، صدور کد پیگیری در این سامانه صورت گرفته و به شما نمایش داده می‌شود. از آنجایی که متقاضی نمی‌تواند وقت اینترنتی اخذ شده در سایت طلاق را پیگیری کند، در چنین شرایطی توصیه مهم این است که کد رهگیری را یادداشت کند یا از آن عکس بگیرد تا در صورت بروز مشکل، با ارائه آن بتواند درصدد حل مشکل پیش آمده برآید.
جمع بندی

با مطالعه مطلب فوق قطعاً این نکته را درک کرده اید که سامانه تصمیم در واقع این هدف را دنبال می‌کند که با ارجاع زوجین به مراکز مشاوره و ارائه روش‌های پیشگیری از اختلاف میان آنان، زوجین را از اقدام به طلاق عجولانه منصرف کند و باعث کاهش نرخ طلاق شود تا خانواده‌های بیشتری حفظ گردد.

علاوه بر این سامانه طلاق باعث شده است زوجین سریع‌تر و آسان‌تر به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند تا شاید سازشی سریع‌تری میان آن‌ها صورت بگیرد.

همان‌گونه که گفتیم، در صورتی که نمی‌خواهید هیچ یک از مراحل ذکر شده را انجام دهید، وکلای موسسه حقوقی حق گرا می‌توانند تمام مراحل را برای شما انجام دهند و پرونده طلاق توافقی شما در مدت ۱۰ الی ۲۰ روز انجام شود.

 

آموزش استعلام طلاق به صورت آنلاین و غیر حضوری

گاهی ممکن است بخواهید عضویت تاهل و طلاق را بررسی کنید اما فرصتی برای انجام این کار به صورت حضوری ندارید، در این صورت می توانید به صورت آنلاین آن را بررسی کنید.

شما در سامانه خدمات الکترونیک قضایی و یا سامانه ثبت احوال می توانید درخواست طلاق را مشاهده کنید. چگونه باید این کار را انجام دهید؟

برای استعلام باید به کد ملی و کد ثنا خود دسترسی داشته باشید. در غیر این صورت نمی توانید به صورت غیرحضوری این کار را انجام دهید.

همچنین برای استعلام به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

اصل کارت ملی به همراه کپی
اصل شناسنامه به همراه کپی تمام صفحات
پرداخت هزینه با کارت بانکی

نحوه بررسی طلاق غیابی

برای استعلام طلاق به صورت غیر حضوری کافی است مراحل زیر را به ترتیب طی کرده و انجام دهید.

ابتدا وارد سامانه خدمات الکترونیک قضایی شوید:

https://adliran.ir/

پس از باز شدن وب سایت، در منو سمت راست صفحه روی “اطلاع رسانی برای اشخاص حقیقی” کلیک کنید.

 

چگونه بفهمیم همسرمان طلاق گرفته است؟

حالا صفحه ورود برای شما باز می شود. در کادر اول (شماره ملی) کد ملی خود را وارد کنید.

در کادر دوم (رمز شخصی) کد ثنا را وارد کنید. سپس برای استعلام طلاق به صورت غیر حضوری روی دکمه “مرحله بعد” ضربه بزنید.

 

اکنون رمز موقت به شماره شما ارسال می شود. این رمز ۶ رقمی را در کادر “رمز موقت” وارد کرده و روی “ورود” کلیک کنید.

 

حالا در صفحه باز شده بازه زمانی موردنظر خود را انتخاب کنید. سپس تیک هر دو گزینه “مختومه شده” و “مختومه نشده” را فعال کنید. و در آخر روی دکمه “بازیابی اطلاعات” بزنید.

 

اکنون تمامی پرونده های ثبت شده به نام شما در سیستم قضایی را مشاهده می کنید.

در صورتی که پرونده طلاق را مشاهده کردید، شماره پرونده و شعبه مربوطه را یادداشت کنید. سپس به صورت حضوری پیگیری کنید.

 

دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از چه طریقی است؟

متقاضیان طلاق باید از طریق سامانه تصمیم اقدام و ثبت نام کنند و به صورت آنلاین نوبت دریافت نمایند. پس از اینکه جلسات مشاوره به پایان رسید، می‌توانند گواهی عدم انصراف از طلاق را از همان مرکز مشاوره و مددکاری خانواده دریافت نمایند.

یک پیام بگذارید